HC Stadion Vrchlabí – Kadaň? Bavme se pouze o dvou třetinách
Rozhovory

Kadaň? Bavme se pouze o dvou třetinách

18.08.2010
Jana Poskerová

Nasbírat během jednoho utkání 203 trestných minut, to už je úctyhodné číslo. Oba trenéři vrchlabského celku se shodují, že hodnotit mohou pouze první dvě třetiny, ta poslední už neměla s hokejem nic společného. Zápas byl nakonec po dohodě předčasně ukončen, nikdo nestál o další zranění. U Radka Hubáčka bylo původně podezření na zlomenou lícní kost, ale nakonec má jen rozbitý nos a ve středu už trénoval.

Josef Řeháček: Poslední třetina už byla likvidační, vůbec se nejednalo o puk, ale Kadaň šla po nás. Začalo to soubojem Matějíčka, kde byli sami dva hráči a pak to pokračovalo. Napadení Hubáčka, Drábka, Bláhy. To už prostě nebyl hokej.

Radek Svoboda: První třetina byla bez branek, to jsme ještě hráli hokej. Odstartovali jsme dobře, měli jsme šance Filipa i Tvrdka, ale neproměnili jsme je. Ve druhé třetině jsme hned na začátku šli do vedení. Skvěle nám fungovala obrana, kluci vše dobře pokryli a odráželi útoky Kadaně. Dali jsme čtyři góly a byli jsme spokojení. Je možné, že soupeř takovou prohru neunesl, ale klidnili jsme i naše kluky. Nemáme zájem o zbytečná zranění a vylučování.

J.Ř.: Lajny ještě pořád mícháme, nic není pevně dáno. Kombinovat budeme i ve čtvrtek. Ale musím říct, že kluci odehráli to, co po nich chceme. Zlepšuje se koncovka, je jednoduší, útočnější.

Na zkoušku je tady teď ze Slovenska Beňa, někteří nehráli, nastoupí zase teď ve čtvrtek. Kádr je momentálně široký, máme tedy možnost zkoušet různé varianty.

R.S.: Od příštího týdne bychom chtěli pětky ustálit a ve dvou zápasech nasadit lajny tak, jak by asi měly vypadat v sezóně. Potřebujeme, aby se sehráli. Čas běží a je potřeba se zaměřit na přesilovky. Vůbec nás ještě čeká dost práce.