HC Stadion Vrchlabí – Hokejisté Vrchlabí se představí na ústeckém ledě
Preview k zápasu

Hokejisté Vrchlabí se představí na ústeckém ledě

05.08.2010
Martin Lísal

Po prohře v Mladé Boleslavi čeká na vrchlabské hokejisty další přípravný zápas. Soupeřem jim tentokrát bude jeden z dvojice velkých favoritů první ligy, tým HC Slovan Ústečtí Lvi. Utkání začíná v 18 hodin, online přenos zajistí domácí redakce.

Oba dnešní soupeři vstoupili do letní přípravy neúspěšně. Vrchlabí se představilo na ledě Mladé Boleslavi, odvezlo si však zpět pod Krkonoše prohru 0:4. Slovan dopadl ještě hůře, na kladenském zimním stadionu prohrál taktéž bez vstřeleného gólu 0:6. Pro klub s ambicemi na postup do nejvyšší soutěže to byl nepříjemný začátek sezony.

Po loňském neúspěchu ve finálové sérii proti Chomutovu prošel kádr našeho nejbližšího soupeře obměnou. Trenérské duo Rosol – Skrbek už nemůže nadále počítat se službami bratrů Pšurných, do Třince na hostování zamířil Šagát, trojice hráčů pak posílila partnerské Litoměřice (mezi nimi i zkušený zadák Ondřej Kříž).

Dušan Salfický bude příští sezonu působit v Plzni, opačným směrem naopak zamířil talentovaný Pavel Francouz, kterého doprovodil i mladý obránce Boháč. Další posilou defenzivy by se měl stát Jakub Vojta, ústecký odchovanec. Ofenzivná řady rozšířil exbrněnský David Ludvík, z Kladna zlákal Slovan duo Čurilla – Diviš a zatím poslední úlovek uvázl v síti nového sportovního manažera Šindela v Třinci – útočník se zámořskými zkušenostmi Petr Kanko.

Jak vidno, Slovan bude i letos patřit k absolutním favoritům druhé nejvyšší soutěže, klub si klade ty nejvyšší cíle. V minulých letech však Vrchlabští ve vzájemných soubojích byli vesměs důstojnými soupeři, ve dvou uplynulých sezonách dokázali vždy dvakrát zvítězit.