HC Stadion Vrchlabí – Zhodnocení sezóny druhé třídy
Žáci

Zhodnocení sezóny druhé třídy

30.03.2010
Redakce

Premiérový ročník mají za sebou nejmladší hokejisté, kteří soupeřili v kategorii druhých tříd. Během sezóny odehráli šest turnajů, což znamená dvanáct mistrovských zápasů. Ve většině z nich se našim hráčům dařilo, protože pouze ve třech případech odešli z ledu poraženi.

Před startem ročníku 2009/2010 bylo mužstvo přípravky rozděleno na druhou a třetí třídu. Celkem se v kádru přípravky objevilo 29 hokejistů ročníků 2000 - 2005. Oba týmy trénovaly během sezóny společně.

V první části odehráli naši nejmladší hráči tři turnaje s družstvy Nová Paka/Jičín a Trutnova. Vrchlabí neutrpělo jedinou porážku. Výsledky s Novou Pakou/Jičínem byly 10:1, 21:1 a 18:0, s Trutnovem 7:4, 5:0 a 14:1. V druhé části stoprocentní úspěšnost skončila, nicméně výsledky byly uspokojivé. Opět se uskutečnily tři turnaje, ale tentokrát s družstvy Dvůr Králové/Náchod a Třebechovic. Nevyvedly se především první dva zápasy, které naši hráči prohráli. S Dvorem Králové/Náchodem 4:2 a s Třebechovicemi 12:3. Ve zbylých čtyřech zápasech okusili hokejisté přípravky již jen jednu porážku a to v úplně posledním mistrovském zápase sezóny, když podlehli Třebechovicím 4:6. Nejprve však porazili Dvůr Králové/Náchod 22:4 a 29:0. Jednu porážku připravili i Třebechovicím, které porazili 6:5.

Během sezóny se přípravka zůčastnila několika přátelských turnajů. Dva z nich se uskutečnily v Trutnově, jeden v Lomnici nad Popelkou a definitivní uzavření sezóny přišlo o posledním březnovém víkendu na turnaji v Nové Pace.

Letní příprava bude zahájena tradičně společným výstupem na Žalý na začátku května. To se však již bude muset obejít bez sedmi hráčů, kteří odchází o kategorii výš.