HC Stadion Vrchlabí – Koncovka byla naše největší bolest, hodnotí sezonu trenér Řeháček
Rozhovory

Koncovka byla naše největší bolest, hodnotí sezonu trenér Řeháček

24.03.2010
Jana Poskerová

O koncovce jsme od trenérů slyšeli na každých ohlasech, její neúspěšné zakončení je podle trenérů jedna z hlavních příčin letošního výsledku. Těsně před ukončením sezóny jsme se sešli s Josefem Řeháčkem a Jindřichem Setikovským, aby pro web HC Vrchlabí zhodnotili bohužel neúspěšnou sezónu.

Sezóna 2009/2010 skončila, jak byste ji zhodnotil dvěma slovy?
To je těžká otázka na úvod. Koncovka a zranění. Začátek byl dobrý, ale pak přišlo období, kdy jsme až do výměny trenéra neudělali žádnou výhru. Sice jsme se pořád drželi kolem desátého místa. Letos se nám zásadně nedařilo doma.

Sezóna byla plná hráčských výměn, doplňování kádru, jak se Vám jako trenérům s takovým mužstvem pracuje?
Bohužel zrovna tyto situace se nám asi nejvíc promítly do přesilovek. Bylo vidět, že lajny nejsou sehrané. Sestava se pořád rozhazovala, buď vypadl někdo kvůli zranění, nebo byly trejdy. Dá se říct, že do Vánoc se nám nepodařilo lajny sjednotit. Nemyslím si, že se trejdy povedly, mančaft se neoživil a podle mého názoru byly i dlouhé.

Který z hráčů Vás nejvíc zklamal po herní stránce?
Ani bych to snad nechtěl jmenovat. Zklamání bylo velké. Třeba větší výkon jsem čekal od Kamila Tvrdka a to jsem určitě nebyl sám. Ale faktem je, že Kamil přišel po zranění, navíc se zranil i u nás, neměl stabilní lajnu. Víc mě zklamala koncovka, to že hráči se střelecky trápili a nedovedli proměnit ani jasné šance. Hra se motala v rohu, za bránou, nehráli útočně.

Jak jste tuto situaci řešili?
Připravili jsme speciální tréninky, kdy se vše probíralo. Pořád jsme je nutili tolik nepřihrávat, ale střílet. Hned jsme hráče opravovali, opakovali jsme : „Střílej, nedělej přihrávky…“ Ale letos nám ty góly prostě nepadaly.

Jindřich Setikovský: Jsou tady dobří střelci, ale třeba na Kubešovi, Tvrdkovi nebo i Urbanovi se podepsalo dlouhodobé zranění. Pak už není tak jednoduché naskočit zpátky do rozjetého vlaku.

Kritiky už bylo dost, kdo si naopak zaslouží pochvalu?
Nerad chválím. (Směje se). Určitě Pišta Rusnák, sezónu sehrál velmi dobře. Matějda si taky odehrál svoje, stejně tak i Pácal než se zranil, v play-off pak byla výborná lajna Kubeš – Procházka – Hubáček. Ale jestli mám někoho vyzdvihnout, tak Rusnáka a Bendíka.

Promýšlíte novou strategii na další sezónu, eventuelně už máte vytipované posily?
Strategii z trenérského pohledu bychom měli, nebo spíš máme nějakou představu, ale co se týká hráčů, o tom je předčasné mluvit. Počkáme také na jednání s extraligovými kluby, protože třeba letošní spolupráci s Boleslaví hodnotím jako špatnou. Měli jsme od nich výborného Nikolu Gajovského a pak mladého obránce Vaška Čížka, ale to bylo všechno. Když jsme potřebovali pomoct nejvíce, tak to nešlo. Jejich kádr byl také úzký. Teď máme volno, koncem dubna začne letní příprava a tréninky. Až se potkáme v letní přípravě, tak Vám budu moci říct víc.