HC Stadion Vrchlabí – Zhodnocení sezóny krkonošských Dravců
Žáci

Zhodnocení sezóny krkonošských Dravců

04.03.2010
Redakce

Premiérový ročník mají za sebou hráči třetích tříd. Ten se jim velmi vydařil, když poznali hořkost porážky pouze ve třech případech. Celý průběh právě skončené sezóny krátce zhodnotil vedoucí mužstva Jiří Martinec.

Tuto soutěž jsme absolvovali se sedmi hráči základní sestavy a k nim byli doplněni vždy tři hráči z osmi mladších hráčů, kteří nastupovali k zápasům o kategorii níže. Celou soutěž jsme tedy odehráli s devíti hráči + brankář, narozdíl od ostatních mužstev, která vesměs nastupovala se šesti hráči. V soutěži jsme tvořili jeden celek s mužstvem Draků Trutnov a čekalo nás v ní osm soupeřů, se kterými jsme se utkali dvoukolově. Po tradiční letní přípravě ve Vejsplaších a kempu v Dolním Dvoře jsme sehráli pouze jeden přípravný zápas v Trutnově s mužstvem Draků.

Celou soutěž jsme začali 25.10.2009 utkáním v Novém Bydžově a s bilancí jedné výhry a jedné porážky jsme zvláště trenéra Jardu Vaníčka nijak nenadchli. V dalším kole v Opočně jsme pokračovali v nevýrazných výkonech a zopakovali výsledek z prvního kola. Po tomto špatném začátku se náš výkon velmi zlepšil a mimo jedné remízy v domácím prostředí se Dvorem Králové jsme prohráli až 7.2.2010 v Náchodě se stejným mužstvem, které s námi jediné drželo v soutěži krok. Do konce soutěže jsme už opět nezaváhali a v součtu utkání s Draky Trutnov jsme ji suverénně vyhráli.

Naši Dravci se můžou pochlubit nejlepší bilancí ze všech l8 mužstev: 32 zápasů - 28 výher - 1 remíza a 3 porážky s impozantním skórem 350 : 96. Nejlepšími střelci mužstva byli Šír Radek 94, Kunert Dominik 59, Nezbeda Lukáš 57 branek.

Na závěr bych chtěl ještě jednou vyzdvihnout trpělivou a mravenčí práci trenéra Jardy Vaníčka, který se za výsledky svých svěřenců nemusí opravdu stydět. Hráčům, kteří přecházejí o kategorii výš, přeji, ať se jim minimálně daří aspoň tak jako v letošní soutěži, kdy opravdu výborně reprezentovali náš oddíl ledního hokeje HC Vrchlabí.