HC Stadion Vrchlabí – Bude Vrchlabí poprvé v sezóně bodovat proti Jihlavě?
Preview k zápasu

Bude Vrchlabí poprvé v sezóně bodovat proti Jihlavě?

17.01.2010
Jan Pečeňák

Již tři mistrovská utkání v letošním ročníku odehráli proti sobě mužstva Jihlavy a Vrchlabí a všechna skončila výhrou Dukly. Ta však šest zápasů v řadě nedokázala na domácím ledě zvítězit. Oba týmy pak dělí v tabulce jediný bod. Zápase mezi devátým a osmým celkem tabulky se koná na jihlavském zimním stadionu ve středu 20.1. od 17:30.

Dukla od posledního zápasu s Vrchlabím

V posledních zápasech se Dukle nedařilo a z předních příček klesla až za naše mužstvo. Proto v Jihlavě proběhlo menší sezení s hráči a změna na sebe nedala dlouho čekat. Již v následujícím zápase mužstvo předvedlo dobrý výkon a vysoko zvítězilo ve Znojmě. Znamená to tedy, že do středečního zápasu bude mezi oběma týmy rozdíl pouhého bodu. Ovšem Dukla má stále jeden zápas k dobru.

Hned dva hráči Jihlavy okupují nejvyšší příčky kanadského bodování 1. ligy. Druhým nejproduktivnějším prvoligovým hráčem je Daniel Hodek (20+22) a tím třetím je Tomáš Čachotský (14+28). Třetím nejproduktivnějším hráčem Dukly je Oldřich Bakus (13+17), který však odehrál pouhých 21 zápasů, než došlo k jeho zranění. V obraně nejčastěji boduje Rostislav Malena, který již získal 18 bodů (2+16). Do branky klubu z Vysočiny se postavili pouze dva brankáři. Více prostoru dostává Milan Řehoř, který byl v brance o více jak tisíc minut častěji než jeho kolega Marek Benda. Oba však podávají poměrně vyrovnané výkony a patří k těm lepším prvoligovým gólmanům.

V sestavě slavného klubu došlo i k několika málo změnám. Hostování skončilo Jonáši Fiedlerovi a na hostování byl poslán Jiří Hanzal, který nastupuje za Tábor. V klubu pak přivítali Martina Krupku, který přišel z Benátek nad Jizerou.

V posledním kole Dukla zvítězila ve Znojmě

První branka padla v 5. minutě a zasloužil se o ní hostující Ladislav Rytnauer. Za dalších osm minut získala Jihlava již dvoubrankový náskok. Početní výhodu využil přesnou střelou pod břevno Jaroslav Mareš. Do konce třetiny padla ještě jedna branka a opět do sítě znojemského Horčičky. Rychlé přečíslení zakončil Ladislav Rytnauer, který tak v 16. minutě vstřelil svou druhou branku v zápase.

Během druhého dějství se domácí snažili se stavem něco udělat. Šance ke skórování měli, ale Štach, Beroun či Protivný neuspěli. Naopak minutu před ochodem do kabin opět udeřila Dukla. Po chybě obrany Orlů se k dorážce dostal Pavel Suk a bez větších potíží překonal Horčičku.

Do posledního dějství se postavil do branky Znojma náhradník Panec, který však po šesti minutách inkasoval, i když velmi nešťastně. Jeden z domácích hráčů si totiž kopl puk do vlastní branky. Pátý gól byl nakonec připsán Danielu Hodkovi. V 49. minutě zvýšili hosté již na 6:0, když se střelou mezi betony brankáře prosadil Petr Haluza. Znojmu se v závěru utkání podařilo alespoň vstřelit čestný gól. Zasloužil se o něj v 56. minutě střelou do odkryté branky Tomáš Hradecký. Dukla si tak před zápasem s Vrchlabím zvedla sebevědomí výhrou ve Znojmě 6:1.

V letošním roce nezískali vrchlabští hokejisté proti Jihlavě ani bod

V prvním zápase v letošní sezóně přivítali vrchlabští hokejisté Duklu na svém ledě. Po většinu zápasu byli lepší domácí hráči, kteří svého soupeře přestříleli 51:28, ale v brance Jihlavy stál nepřekonatelný Marek Benda. První branka tak padla až v 42. minutě, když pěknou kombinaci zakončil střelou do prázdné branky Jiří Hanzal. Za dvě minuty byl rozdíl ve skóre již dvoubrankový, když početní výhodu využil Tomáš Čachotský. Domácím se podařilo snížit, ale až patnáct vteřin před koncem, kdy Bendu prostřelil Ladislav Gengel.

Odveta na ledě Jihlavy začala lépe pro hosty, kteří se již ve 4. minutě po brance Ladislava Gengela ujali vedení. Domácí však v průběhu první třetiny stačili stav zápasu otočit. V 16. minutě se poprvé v zápase prosadil obránce Tomáš Ficenc a za minutu poslal Duklu do vedení v početní výhodě Oldřich Bakus. V prostřední části padly dvě branky, po jedné na každé straně. V 36. minutě zvýšil na 3:1 Tomáš Ficenc. Vrchlabí však během minuty opět snížilo na rozdíl jediné branky, když se šťastně trefil Jiří Hanzal, který v tu dobu hostoval ve Vrchlabí právě z Jihlavy. V posledním dějství se diváci již branky nedočkali a domácí těsnou výhru uhájili.

V posledním zápase před Vánoci zavítala Jihlava opět na led Elektromont arény. V prvním třetině padla jediná branka a zasloužil se o ní David Zíma, který poslal ve 14. minutě Vrchlabí do vedení. To však bylo z domácí strany vše. Ve druhém dějství v 34. minutě po chybě Vrchlabských vyrovnal Daniel Hodek a za tři minuty poslal Jihlavu do vedení Milan Takáč, který se prosadil hned po návratu z trestné lavice. Domácí se snažili o vyrovnání, ale branka padla opět do jejich branky. Početní výhodu využil chytrou tečí Petr Haluza, který pět minut před koncem zvýšil na 3:1 pro Duklu. Stejným výsledkem již zápas skončil.

Horácký zimní stadion Jihlava
20.1. 17:30
HC Dukla Jihlava 41. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
9. 59 b. Umístění 8. 60 b.
16 – 4 – 3 - 17 Celková bilance 15 – 5 – 5 - 16
Daniel Hodek 20 g.+ 22 as. Nejproduktivnější hráč Martin Filip 11 g.+ 23 as.
Daniel Hodek 20 g. Nejlepší střelec Jan Čaloun 12 g.
Tomáš Čachotský 28 as. Nejvíce asistencí Martin Filip 23 as.
Tomáš Čachotský +13 Nejlepší hráč v +/- Martin Filip +17
Tomáš Ficenc
Milan Takáč
Jiří Man všichni -12
Nejhorší hráč v +/- Jan Čaloun -11
Daniel Hodek 72 min. Nejtrestanější hráč Kamil Tvrdek 48 min.
Milan Řehoř 2,65
Marek Benda 2,57
Brankový průměr na zápas Petr Ševčík 2,60
Radovan Biegl 2,75
Milan Řehoř 93,32 %
Marek Benda 93,09 %
Úspěšnost gólmanů Petr Ševčík 92,56 %
Radovan Biegl 91,37 %
Milan Řehoř 1
Marek Benda 0
Čistá konta Petr Ševčík 3
Radovan Biegl 1

Dukle se nedaří na domácím kluzišti

40. kolo Orli Znojmo - HC Dukla Jihlava 1:6
39. kolo HC Dukla Jihlava - SK Kadaň 2:6
38. kolo HC Dukla Jihlava - HC Tábor 1:2
37. kolo Salith Šumperk - HC Dukla Jihlava 0:6
36. kolo HC Dukla Jihlava - KLH Chomutov 3:4

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Matějíček, Chaloupka, Bendík, Čížek, Chmelíř, Novajovský, Hanzl, Jaroměřský - Tvrdek, Filip, Rusnák, Klimt, Čaloun, Gengel, Kubeš, Zíma, Andres, Mikšovský, Kříž

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Ficenc, Malena, Staněk, Chvátal, Posmyk, Takáč, Kašpar, Novák - Hodek, Krupka M., Čachotský, Rytnauer, Bezděk, Dušátko, Suk, Mareš, Man, Haluza, Hrbatý, Krupka L.

Rozhodčí

Duel mezi Jihlavou a Vrchlabím bude jako hlavní rozhodčí pískat pan Petružálek, kterému budou na čarách asistovat pánové Bertlík a Koskuba.