HC Stadion Vrchlabí – Napraví Vrchlabí dojem z posledního zápasu?
Preview k zápasu

Napraví Vrchlabí dojem z posledního zápasu?

08.01.2010
Jan Pečeňák

Po špatném výkonu s Benátkami nad Jizerou, který znamenal prohru, čeká naše hokejisty další celek, který má téměř stejný bodový zisk jako Vrchlabí. Naši hráči se v rámci 38. kola utkají s berounskými Medvědy. Zápas se uskuteční v sobotu 9. ledna na zimním stadioně v Berouně od 17:30.

Do zápasu s Medvědy ještě nenaskočí Ondřej Látal ani Kamil Tvrdek. Otazník visí i nad dvojicí Václav Čížek a Nikola Gajovský, kteří o den dříve nastoupili v dresu extraligové Boleslavi proti Pardubicím.

Beroun od zápasu s Vrchlabím

Jediné, co se od posledního vzájemného zápasu v Berouně změnilo, je forma Medvědů. Ti od souboje s Vrchlabím odehráli sedm zápasů a pouze jednou se radovali z vítězství a zisku tří bodů, když na domácím kluzišti porazili Hradec Králové. V dalších třech zápasech získali bod, když podlehli na nájezdy či v prodloužení Chomutovu, Šumperku a Znojmu. Při pohledu na tabulku to znamená jediné, že Berounští se v tabulce nachází o tři body za naším týmem. Podstatně více se Berounu daří na domácím kluzišti, kde v odehraných osmnácti zápasech získal 31 bodů.

Medvědi vybojovali ve Znojmě bod

V první třetině diváci branku neviděli, i když hlavně hosté měli několik dobrých příležitostí k překonání gólmana. Berounští se nakonec dočkali ve 24. minutě, kdy v oslabení ujel Richard Diviš a prostřelil Pance. O chvíli později dokonce hosté trefili podruhé v zápase tyč. I nadále měli Medvědi dostatek možností k navýšení skóre, ale jejich koncovka byla žalostná. V závěru zápasu se nakonec střelecky prosadili i domácí, když v přesilové hře vyrovnal Protivný. Zápas dospěl do prodloužení, ale to se hrálo pouhé dvě minuty, než o zisku prémiového bodu pro Znojmo rozhodl Sedlák.

Na domácím kluzišti Vrchlabí zvítězilo o tři branky

Úvodní minuty nabídly divákům vyrovnaný hokej s několika střelami na obou stranách. První branka však padla až v 17. minutě. Od modré čáry tvrdě vypálil Matějíček, puk se odrazil před branku, kde byl připravený Ladislav Gengel, který střelou do odkryté branky poslal domácí do vedení. Stav 1:0 již vydržel do první přestávky.

Ve druhém dějství měli už od začátku převahu domácí hráči, ale naráželi na dobře chytajícího Přikryla. Branku se Vrchlabským podařilo vstřelit až v 36. minutě, kdy se prosadil Štefan Rusnák. Radost z dvoubrankového náskoku však domácím dlouho nezůstala. Nejprve vyslal varování hostující Kupec, aby za okamžik již hosté udeřili. Úsměvy na rtech vrchlabských fanoušků zmrazil Ladislav Vlček, ke kterému se odrazil puk a střelou pod břevno snížil – 37. minuta 2:1. Tento stav však také dlouho nezůstal. Před brankou Berouna došlo k velkému závaru a Adam Mikšovský procpal puk za záda berounského gólmana – 39. minuta 3:1. Stejným výsledkem již třetina skončila.

Do třetí části vstoupili hosté aktivněji, ale první šanci si vytvořili domácí. Urban se řítil sám na gólmana, ale neuspěl. Hra se postupem času vyrovnala, ale mnoho šancí k vidění nebylo a nic na tom nedokázaly změnit ani početní výhody. Definitivní podobu výsledku dal v 55. minutě David Zíma, který zvýšil na 4:1 pro domácí, kteří se tak po dlouhé době radovali z tříbodového zisku na domácím ledě.

V Berouně se také z výhry radovali domácí

První vážnější šance v zápase hned skončila brankou. V osmé minutě poslal domácí do vedení Lukáš Luňák. Postupem času se začali osmělovat i hosté a odměnou jim bylo v 18. minutě vyrovnání z hole Tomáše Pácala, který uspěl dokonce v oslabení.

Vedení vrátil Berounu v 25. minutě Tomáš Karpov, který se štěstím překonal Ševčíka. V pokračujících minutách mohli domácí vedení několikrát navýšit, ale podařilo se jim to pouze jednou. V 38. minutě uklidil puk do odkryté branky Jakub Valský.

V posledním dějství se Vrchlabští snažili stav utkání zvrátit ve svůj prospěch, ale k ohrožení branky se prakticky nedostávali. Snížení se však nakonec dočkali, ale až v poslední minutě, když se přesně trefil Štefan Rusnák. Více již hosté nestihli.

Zimní stadion Beroun
9.1. 17:30
HC Berounští Medvědi 38. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
13. 47 b. Umístění 11. 50 b.
12 – 2 – 7 - 16 Celková bilance 13 – 3 – 5 - 16
David Švagrovský 9 g.+ 14 as. Nejproduktivnější hráč Martin Filip 10 g.+ 22 as.
David Švagrovský 9 g. Nejlepší střelec Jan Čaloun 11 g.
Martin Kupec 16 as. Nejvíce asistencí Martin Filip 22 as.
Richard Diviš +6 Nejlepší hráč v +/- Martin Filip +17
Jakub Vojta -13 Nejhorší hráč v +/- Jan Čaloun -12
Jaroslav Nedvěd 71 min. Nejtrestanější hráč Kamil Tvrdek 48 min.
Petr Přikryl 2,97
Lukáš Cikánek 1,95
Antonín Štelmach 2,50
Filip Novotný 3,14
Radek Fiala 3,23
Brankový průměr na zápas Petr Ševčík 2,64
Radovan Biegl 2,75
Petr Přikryl 91,02 %
Lukáš Cikánek 94,09 %
Antonín Štelmach 91,86 %
Filip Novotný 91,21 %
Radek Fiala 91,19 %
Úspěšnost gólmanů Petr Ševčík 92,29 %
Radovan Biegl 91,37 %
Petr Přikryl 1
Lukáš Cikánek 1
Antonín Štelmach 0
Filip Novotný 0
Radek Fiala 1
Čistá konta Petr Ševčík 2
Radovan Biegl 1

Beroun čeká na vítězství

37. kolo Orli Znojmo - HC Berounští Medvědi 2:1p
36. kolo SK Kadaň - HC Berounští Medvědi 0:3
35. kolo HC Tábor - HC Berounští Medvědi 5:1
34. kolo HC Berounští Medvědi - Salith Šumperk 2:3sn
33. kolo KLH Chomutov - HC Berounští Medvědi 4:3sn

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Matějíček, Novajovský, Bendík, Čížek, Chmelíř, Vála "A", Hanzl, Chaloupka - Filip, Rusnák, Gengel "C", Čaloun, Klimt "A", Mikšovský, Zíma, Hruška, Andres, Kříž, Gajovský

HC Berounští Medvědi: Cikánek - Nedvěd, Bolf, Růžička, Vojta, Braniš, Malý - Rudovský, Švagrovský, Kupec, Diviš, Vlček, Besser, Šinágl, Pavel, Valský, Tvrzník, Karpov, Tůma