HC Stadion Vrchlabí – Základní část zakončí naše mužstvo v Berouně
Preview k zápasu

Základní část zakončí naše mužstvo v Berouně

13.12.2009
Jan Pečeňák

Už jen jedno kolo zbývá prvoligovým týmům odehrát do konce základní části. Vrchlabské hráče čeká utkání ve středočeském Berouně. Oba týmy momentálně prožívají zdařilou část sezóny, když již čtyři zápasy v řadě neodešly z ledu poraženi. Zápas jedenáctého celku s osmým se koná v pondělí 14.12. od 18:00 na berounském zimním stadionu.

Beroun v letošní sezóně

Tým Berouna se stal farmou pražské Sparty, které ho zásobuje řadou kvalitních hokejistů. Ani výsledky středočeského klubu nejsou v letošním ročníku nikterak špatné, protože tým se drží na pozicích zajišťující postup do předkola play off. I přesto však došlo v týmu k výměně trenéra, změna však nebyla zapříčiněna nespokojeností s výkony mužstva. David Volek totiž odešel trénovat extraligovou Spartu. Novým trenérem Berouna se stal Richard Žemlička. Ze sestavy odešel na hostování do Třebíče útočník Jakub Krätzer a opačným směrem zamířil bek Tomáš Kaláb.

Statistikám Medvědů vévodí David Švagrovský, který odehrál všechna utkání a získal v nich 21 bodů. Druhým nejproduktivnějším hráčem je Martin Kupec se ziskem čtrnácti bodů za dvě branky a čtrnáct finálních přihrávek. Třetím nejčastěji bodujícím hráčem týmu je obránce Jaroslav Nedvěd se čtrnácti body. V brance Berouna se v posledních zápasech nejčastěji střídá Lukáš Cikánek a Filip Novotný.

Hokejistům Berouna se více daří na domácím kluzišti, kde již získali 24 bodů. Porážku zde utrpěly například týmy Jihlavy, Znojma či Hradce Králové. Naopak tři body si zde připsaly mužstva Tábora nebo Chrudimi.

V posledním zápase získali Medvědi v Havířově dva body

První třetina divákům moc pohledný hokej nepřinesla a vstřelené branky se také nedočkali.

Stejný obrázek hry byl k vidění i ve druhé části hry. Až ve 28. minutě padl na havířovském zimním stadionu gól. Vstřelili ho domácí hráči, konkrétně Piecha, který prostřelil Novotného. Ve 38. minutě zvýšil z protiútoku Szturc na 2:0. Tento stav však vydržel pouhou minutu, než snížil Ladislav Vlček.

Nakonec se hosté dočkali vyrovnání. V 45. minutě se dostal Petr Šinágl do samostatného úniku a zamířil přesně. Do konce třetí třetiny měly oba týmy dostatek šancí k rozhodnutí zápasu před vypršením šedesáté minuty, ale nepodařilo se to ani jednomu. Na řadu tak přišlo prodloužení.

Více prostoru na ledě svědčilo v nastaveném čase oběma týmům, útok střídal útok, ale nakonec byli šťastnější hosté. Nejprve nastřelil domácí útočník Červenka tyč a pravidlo nedáš dostaneš se opět potvrdilo. Útočník Jiří Novotný zařídil v 63. minutě pro Medvědy vítězství 3:2.

Na domácím ledě Vrchlabí porazilo Beroun o tři branky

Úvodní minuty nabídly divákům vyrovnaný hokej s několika střelami na obou stranách. První branka však padla až v 17. minutě. Od modré čáry tvrdě vypálil Matějíček, puk se odrazil před branku, kde byl připravený Ladislav Gengel, který střelou do odkryté branky poslal domácí do vedení. Stav 1:0 již vydržel do první přestávky.

Ve druhém dějství měli už od začátku převahu domácí hráči, ale naráželi na dobře chytajícího Přikryla. Branku se Vrchlabským podařilo vstřelit až v 36. minutě, kdy se prosadil Štefan Rusnák. Radost z dvoubrankového náskoku však domácím dlouho nezůstala. Nejprve vyslal varování hostující Kupec, aby za okamžik již hosté udeřili. Úsměvy na rtech vrchlabských fanoušků zmrazil Ladislav Vlček, ke kterému se odrazil puk a střelou pod břevno snížil – 37. minuta 2:1. Tento stav však také dlouho nezůstal. Před brankou Berouna došlo k velkému závaru a Adam Mikšovský procpal puk za záda berounského gólmana – 39. minuta 3:1. Stejným výsledkem již třetina skončila.

Do třetí části vstoupili hosté aktivněji, ale první šanci si vytvořili domácí. Urban se řítil sám na gólmana, ale neuspěl. Hra se postupem času vyrovnala, ale mnoho šancí k vidění nebylo a nic na tom nedokázaly změnit ani početní výhody. Definitivní podobu výsledku dal v 55. minutě David Zíma, který zvýšil na 4:1 pro domácí, kteří se tak po dlouhé době radovali z tříbodového zisku na domácím ledě.

Zimní stadion Beroun
14.12. 18:00
HC Berounští Medvědi 30. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. 38 b. Umístění 8. 42 b.
10 – 2 – 4 - 13 Celková bilance 11 – 2 – 5 - 11
David Švagrovský 9 g.+ 12 as. Nejproduktivnější hráč Martin Filip 8 g.+ 17 as.
David Švagrovský 9 g. Nejlepší střelec Jan Čaloun 10 g.
Martin Kupec 14 as. Nejvíce asistencí Martin Filip 17 as.
Richard Diviš +4 Nejlepší hráč v +/- Martin Filip +14
Jakub Vojta -11 Nejhorší hráč v +/- Jan Čaloun -13
Jaroslav Nedvěd 59 min. Nejtrestanější hráč Kamil Tvrdek 48 min.
Petr Přikryl 2,97
Antonín Štelmach 2,50
Filip Novotný 3,14
Lukáš Cikánek 1,78
Radek Fiala 2,57
Brankový průměr na zápas Petr Ševčík 2,62
Radovan Biegl 2,81
Petr Přikryl 91,02 %
Antonín Štelmach 91,86 %
Filip Novotný 91,21 %
Lukáš Cikánek 94,39 %
Radek Fiala 92,00 %
Úspěšnost gólmanů Petr Ševčík 92,47 %
Radovan Biegl 91,15 %
Petr Přikryl 1
Antonín Štelmach 0
Filip Novotný 0
Lukáš Cikánek 1
Radek Fiala 1
Čistá konta Petr Ševčík 2
Radovan Biegl 1

Beroun již čtyři utkání v řadě neprohrál

29. kolo HC Havířov Panthers - HC Berounští Medvědi 2:3p
28. kolo HC Berounští Medvědi - HC Benátky nad Jizerou 3:2sn
27. kolo Salith Šumperk - HC Berounští Medvědi 3:5
26. kolo HC Berounští Medvědi - HC VCES Hradec Králové 4:2
25. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - HC Berounští Medvědi 6:2

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Chmelíř, Hrach, Čížek, Jaroměřský - Filip, Rusnák, Gengel - Gajovský, Klimt, Andres - Kříž, Látal, Hanzal - Zíma, Mikšovský

HC Berounští Medvědi: Novotný - Cunik, Kaláb, Vošmik, Bolf, Malý, Braniš - Rudovský, Švagrovský, Novotný, Vlček, Kupec, Diviš, Pavel, Tůma, Šinágl, uňák, Karpov

Rozhodčí

Utkání vrchlabských hokejistů v Berouně bude jako hlavní rozhodčí pískat pan Jílek, kterému budou asistovat pánové Beneš a Štofa.