HC Stadion Vrchlabí – Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 49. týden
Žáci

Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 49. týden

08.12.2009
Daniel Havelka

Sobota a neděle byla ve znamení bojů všech našich hokejových mládežnických tříd s okresním rivalem ze Dvora Králové / Náchod. Vzhledem k velké marodce muselo být odloženo utkání mladšího dorostu. Jejich starší kolegové z dorostu a juniorů nastoupili k utkání proti Nove Pace / Jičínu.

Naši nejmladší hokejisté nastoupili na domácím ledě k prvnímu utkání proti Buldokům. Tento duem ale neměl vítěze a tak si obě mužstva body za remízu 9:9 rozdělila. V tomto utkání si připsal na konto hattrick Nezbeda a Šír. Ve druhém mači nastoupili proti našemu týmu Rafani. Ti ale dokázali vzdorovat pouze první třetinu. Pak už se ovšem více prosadit nedokázali a podlehli našemu celku jasně 10:3. Také v tomto zápase byl k vidění hattrick, o který se postaral Kunert.

Hráči čtvrtých tříd začali utkání lépe, když se dostali zásluhou Jonáše do vedení. Ve druhé části ovšem hosté skóre otočili. Ve třetí třetině přidali obě mužstva po gólu a tak si hosté odvezli těsnou výhru 2:3.

Páťáci drželi se soupeřem remízu až do konce druhé třetiny. Za hosty se dvakrát trefil Henych. Poté ale domácí vstřelili pět branek, naši hráči ani jednu a tak podlehli na ledě soupeře 9:4.

O mnoho lépe se ve Dvoře dařilo hráčům šestých tříd. I v tomto utkání byla vyrovnaná první třetina, ale poté už na ledě dominovalo pouze mužstvo Krkonoš. Ve druhé třetině se naši hráči trefili čtyřikrát a ve třetí části přidali ještě další dvě branky a vítězstvím 1:8 tak prodloužili šňůru devíti zápasů, ve kterých dokázali bodovat (8 výher a 1 remíza).

Sedmáci v sobotu přivítali na svém ledě rivala ze Dvora Kr./Náchoda. Po bezbrankové první třetině se obě mužstva rozstřílela až ve druhé části. Po té na tom byl lépe hostující celek, který vedl o jeden gól. Domácí ale po několika vteřinách třetí třetiny vyrovnali a hnedle šli i do vedení. Zásluhu na tom měl Nezbeda, který obě branky ve stejné minutě vstřelil. Po něm se ještě zapsal do statistik svým druhým gólem Chlum. Jasnou výhru 5:2 ještě pojistil deset minut před koncem třetím gólem Nezbeda, který tak zkompletovat hattrick.

Téměř totožným skóre jako u sedmáků, ovšem v opačném poměru, skončilo utkání jejich o rok starších vrstevníků. Hráči osmých tříd nestačili na okresního rivala a po gólech Vitouška, Krska a Vacka prohráli 3:5.

Starší dorostenci ke svému zápasu nastoupili, ale porazit Novou Paku / Jičín se jim nepodařilo. V utkání už prohrávali 3:0, pak sice snížili na rozdíl jedné branky, ale na vyrovnání už nedosáhli. Po sedmi vyhraných zápasech tak přišla těsná porážka 3:2.

Junioři vyhráli na svém ledě se stejným soupeřem 4:3 po samostatných nájezdech (viz. samostatný článek).