HC Stadion Vrchlabí – Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 48. týden
Žáci

Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 48. týden

01.12.2009
Daniel Havelka

Další úspěšný víkend mají za sebou mládežnické celky HC Krkonoše. Tři body do tabulky si připsali hráči třetích a čtvrtých tříd. Podobně jako naši nejmladší bodovali naplno i ty nejstarší. Junioři a starší dorostenci slavili taktéž své vítězství, mladší dorostenci a šesťáci se musí spokojit s jedním bodem za remízu. Zejména u těch mladších je to ale velice cenný bod z Letňan.

Dravci ze třetí třídy jeli o víkendu na led do Hradce Králové a vystoupení to bylo perfektní. Oba své zápasy s přehledem vyhráli. V prvním se předvedl Nezbeda, který se na výhře 5:19 podílel osmi góly. Na druhém vítězství 2:13 už se podílelo více hráčů, když si po třech gólech připsali Hass, Kunert, Nezbeda a Šír.

V neděli se stejným směrem vydali také čtvrťáci a i jejich působení bylo nadmíru úspěšné. O páté výhře 2:7 ze šesti odehraných zápasů rozhodli až v poslední třetině, kterou vyhráli 0:4. Dva góly v utkání vstřelil Poul a Šlaicher.

Jednoznačný průběh utkání viděli diváci v Letňanech, kde prohráli naši páťáci 16:0. O mnoho lépe si vedli jejich o rok starší kolegové. První třetinu vyhráli 2:3. Pak ale domácí skóre otočili, ovšem necelé tři minuty před koncem se podařilo našim borcům vyrovnat na konečných 4:4. Dva góly zaznamenal Jiřička.

Zápasy 7. a 8. třídy byly odloženy.

Mladší dorostenci přivítali na svém ledě v neděli Žďár nad Sázavou. Do utkání vstoupili lépe právě hosté, kteří se ujali vedení už ve 3. minutě. O vyrovnání se postaral ještě v první třetině Smékal. Druhá třetina vyzněla pro oba celky gólově naprázdno. Hned po přestávce šel do vedení znovu Žďár. Ale ani tentokrát si nenechali naši hráči svého soupeře utéct na rozdíl dvou branek a ve 46. minutě bylo znovu vyrovnáno – 2:2. Úspěšným střelcem byl Kozák, který tak dal výsledku konečnou podobu.

Starší dorostenci pokračují ve spanilé jízdě své soutěže. V pátek porazili na svém ledě jasně Lomnici 10:1. Po první třetině svítil na časomíře sice stav 2:1, ale pak začala domácí kanonáda. Dvakrát skóroval i Vambera, Kozák a Janoušek.

V sobotu si připsali další výhru také junioři, když tentokrát velice těsnou. V Jaroměři zvítězili o jediný gól 4:5. (viz. článek)