HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí čeká zápas v Kadani
Preview k zápasu

Vrchlabí čeká zápas v Kadani

22.11.2009
Jan Pečeňák

Základní část 1.ligy rychlým tempem směřuje ke svému konci. Na pořadu je již 23. kolo, ve kterém náš tým čeká zápas v Kadani. Mezi oběma mužstvy je rozdíl pouhých dvou bodů, což před začátkem sezóny asi nikdo nečekal. Podaří se Vrchlabí od svého soupeře odpoutat a získat plný počet bodů? O motivaci má náš tým určitě postaráno. Utkání se koná na kadaňském zimním stadionu v pondělí 23.11. od 18:00.

Kadaň se drží ve spodní části tabulky

Po špatných výsledcích došlo v Kadani v říjnu ke změně trenéra. Od týmu odešel Leo Gudas a nahradnil ho Mikuláš Antoník. Došlo i k několika hráčským změnám. Na měsíční hostování přišli z Chomutova útočníci Trochta a Tauš. Naopak smlouvy byly ukončeny hned pětici hráčů. V týmu už nenajdeme jména jako Fábry, Stehlík, Kňazev, Pražák a Višňák.

Změny však k lepším výsledkům nevedly. Od utkání s Vrchlabím získala Kadaň ve čtrnácti zápasech šestnáct bodů. Ovšem na své konto si Kadaňští připsali i velmi cenné výsledky, když dokázali vyhrát v Chomutově a na domácím ledě rozdrtili Hradec Králové. Zbylé body si připsali po výhrách nad Berounem, Benátkami a dva zápasy vyhráli díky samostatným nájezdům. Bylo to v Chrudimi a v posledním utkání v Havířově.

Kanadskému bodování jasně vévodí Ladislav Boušek, který se získanými 28 body je druhým nejproduktivnějším hráčem 1.ligy. S odstupem dvanácti bodů za Bouškem je Jiří Charousek (7+9) a o čtyři body méně má Martin Trochta (4+8). V obraně zatím odvádí nejlepší výkony Martin Ťupa (4+5) a Libor Hlubuček (4+2). V brance se střídá trojice gólmanů. Nejvíce se daří Tomáši Závorkovi, který však má odchytáno nejméně minut. Nejvíc startů má prozatím zkušený Lukáš Hronek, ale ten v posledních zápasech nenastupuje. Zbylým do trojice je Kamil Jarina, tomu se však dle statistik daří nejméně.

V minulém kole vybojovala Kadaň dva body v Havířově

První branka zápasu padla již v první minutě a měl ji na svědomí domácí Szturc. Hosté mohli rychle odpovědět, ale vyrovnání se dočkali až ve 14. minutě, kdy se v přesilové hře trefil David Balázs. Do kabin však nakonec odcházeli s jednobrankovým náskokem Panteři, když se v 18. minutě podruhé v zápase trefil Szturc.

Ve druhém dějství se oba týmy dostávaly do šancí především díky přesilovým hrám. Využitá však byla pouze jedna a to díky domácím ta ve 39. minutě, kdy na 3:1 zvýšil Seman. Z dvoubrankového náskoku se však Havířovští radovali jen pár vteřin, protože s rychlou odpovědí přispěchal Jiří Charousek.

V poslední části padla pouze jedna branka a to do sítě Čecha. O vyrovnání se postaral přesnou střelou Martin Malát a v 43. minutě se tak začínalo prakticky od začátku. Do konce třetiny se hrál pohledný hokej s řadou šancí, ale úspěšný nebyl ani jeden tým. Zápas tak dospěl do prodloužení.

V pětiminutovém nastavení však branka také nepadla a tak musely rozhodnout nájezdy. Rozhodující nájezd proměnil hostující Martin Trochta, který rozhodl o výhře Kadaně 4:3 po samostatných nájezdech.

Ve Vrchlabí zvítězili Kadaňští v prodloužení

Do zápasu mnohem lépe vstoupili Vrchlabští a po zásluze se v 5. minutě ujali vedení, když se přesně trefil Jan Čaloun. Postupem času zvýšili aktivitu i hosté a v závěru třetiny se dočkali vyrovnání. V 19. minutě využil přesilovou hru Jiří Gombár.

I prostřední část zahájili lépe domácí, ale branku se jim vsítit nepodařilo a to ani v početních výhodách. To hosté hráli přesilové hry mnohem lépe. Ve 29. minutě další z nich využil střelou od modré čáry Libor Hlubuček. Vrchlabí se podařilo vyrovnat za čtyři minuty a také při výhodě jednoho muže v poli. Zasloužil se o to Patrik Beck. Po dvou třetinách tak byl stav vyrovnaný 2:2.

Další změny skóre se diváci dočkali hned v první minutě třetí dvacetiminutovky. Svou druhou branku v zápase vstřelil Patrik Beck. Hosté však i tentokrát dokázali odpovědět a jak jinak než v přesilové hře. Ve 49. minutě vyrovnal Martin Szakal. Stav 3:3 se do konce základní hrací doby již nezměnil.

V prodloužení mohli domácí rozhodnout v početní výhodě, ale nestalo se tak. Když už se zdálo, že zápas dospěje do nájezdů, hosté rozhodli. Vítěznou branku si na své konto v 65. minutě připsal Libor Hlubuček. Dva body tak získala Kadaň po výsledku 4:3sn.

Zimní stadion Kadaň
23.11. 18:00
SK Kadaň 23. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. 24 b. Umístění 11. 26 b.
5 – 4 – 1 - 12 Celková bilance 6 – 2 – 4 - 10
Ladislav Boušek 10 g.+ 18 as. Nejproduktivnější hráč Martin Filip 5 g.+ 13 as.
Ladislav Boušek 10 g. Nejlepší střelec Jan Čaloun 9 g.
Ladislav Boušek 18 as. Nejvíce asistencí Martin Filip 13 as.
Ladislav Boušek +14 Nejlepší hráč v +/- Martin Filip
Pavel Kříž oba +7
Werner Hartmann -6 Nejhorší hráč v +/- Jan Čaloun -8
Martin Ťupa 36 min. Nejtrestanější hráč Ondřej Látal
Štefan Rusnák oba 32 min.
Lukáš Hronek 2,91
Tomáš Závorka 2,27
Kamil Jarina 3,58
Brankový průměr na zápas Radovan Biegl 2,68
Petr Ševčík 2,90
Lukáš Hronek 91,37 %
Tomáš Závorka 93,23 %
Kamil Jarina 90,85 %
Úspěšnost gólmanů Radovan Biegl 91,58 %
Petr Ševčík 90,99 %
Lukáš Hronek 0
Tomáš Závorka 1
Kamil Jarina 0
Čistá konta Radovan Biegl 1
Petr Ševčík 0

Kadaň v posledních zápasech

22. kolo HC Havířov Panthers - SK Kadaň 3:4sn
21. kolo SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou 2:0
20. kolo Salith Šumperk - SK Kadaň 4:2
19. kolo SK Kadaň - HC VCES Hradec Králové 9:2
18. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň 5:2

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Ševčík - Matějíček, Pácal "A", Čížek, Chmelíř, Bendík, Hrach, Hanzl - Tvrdek, Kříž, Látal - Gengel "C", Čaloun, Klimt - Gajovský, Hanzal, Mikšovský - Urban, Filip, Rusnák - Andres

SK Kadaň: Závorka (Jarina) - Ťupa, Brňák, Schmidt, Szakal, Spitzer, Hlubuček, Zmeškal, Kloz - Balázs, Charousek, Boušek, Gombár, Trochta, Tauš, Rohan, Bursík, Polanský, Malát, Šíp, Freiberg

Rozhodčí

Utkání mezi domácí Kadaní a hosty z Vrchlabí bude jako hlavní rozhodčí pískat pan Hrubý, kterému budou na čarách pomáhat pánové Kajínek a Podrazil.