HC Stadion Vrchlabí – Hrát srdcem a vítězit
Ohlasy k zápasu

Hrát srdcem a vítězit

21.11.2009
Jana Poskerová

Říká se do třetice, ale v případě vrchlabských hokejistů to je do "sedmice". Až sedmý zápas po šesti prohraných dokázali zlomit a na domácím ledě si konečně připsat vítězné body. Nebyli by to ale snad ani naši hokejisté, kdyby výhře nepředcházelo prodloužení a samostatné nájezdy. Nejen pro hráče byla výhra nesmírně důležitá, na výhře závisela také trenérská funkce Vladimíra Jeřábka.

Jak se tedy před zápasem s Rebely z Brodu cítil? "Asi stejně jako hráči. Tlak tam je a je to správné, že je. Zatím nevím, co se bude dít dál." Vzápětí ještě dodává:"Aby se mužstvo zvedlo, musí začít hrát taky obětavě. To, že budete skvěle kombinovat, neznamená, že se začne vyhrávat. To se ještě nikomu nepovedlo."

Sportovního ředitele pana Aleše Kmoníčka jsme se zeptali, jaká je další strategie, přece jenom zápas byl rozhodující pro setrvání trenéra? "Strategie je jednoduchá: Vyhrávat a vyhrávat. A co se týče trenéra, zatím samozřejmě působí dál a já věřím, že dnešní dva body pomohou k tomu, abychom v pondělí udělali další tři. Trenér tím pádem bude mít čas na přípravu a další práci. Nepřejeme si nic jiného, než aby hráči a trenéři v příštích zápasech vyhrávali a aby splnili ultimátum, které jsme jim už bohužel museli dát. Doufám, že vítězství pomůže náladě v kabině, která určitě hratelná je, že budeme bodovat jak v pondělí, tak i doma ve středu."

Co by se stalo, pokud by HC Vrchlabí s Havlíčkovým Brodem prohálo? "To, co již psal majitel klubu Petr Dědek a to, na čem jsme se domluvili. To znamená, že by trenér určitě skončil."

Kdo by ovšem nahradil stávajícího kouče, sportovní ředitel neuvedl. Zatím ještě nikoho v záloze nemá.

To navrátilec Pavel Kříž je v daleko lepší náladě, když vysvětluje, co vedlo k jeho dočasnému návratu: "V Ústí byla velká konkurence, myslím, že tam je sedmnáct útočníků. Zápasy může hrát jenom dvanáct. Trenér to sice zpočátku točil, střídavě jsme tedy hrál, když jsem nehrál, tak mě posílali do Mostu. Snažil jsem se, abych pořád byl v zápasovém tempu. Pak bohužel přišli ještě junioři, kterým byla slíbena šance. Tím pádem jsem přišel o místo v týmu, ale trenér řekl, že chce, abych hrál první ligu. Jako první jsem volal do Vrchlabí, jestli by mě vzali a pan Kmoníček mi vyšel vstříc."

V zápase, do kterého Pavel nastoupil, šlo o hodně, co tedy od něj vedení očekává? "Tak o tom jsme se ještě konkrétně nebavili, určitě góly. Ale když se podíváte na moje statistiky, tak já nejsem žádný střelec. Spíš jde o to, abych bojoval a hrál za Vrchlabí srdcem a tím pádem strhl celé mužstvo." A bude opravdu hrát srdcem? "Ano, budu."

Do povídání nám skáče hrdina zápasu Petr Ševčík: "Křižák se vrátil, protože jsem mu chyběl. Pět let jsme spolu bydleli, tak beze mě nemůže být." A následuje klasický zákaz - ale to tam nepiš.