HC Stadion Vrchlabí – Přijde výhra v zápase s Havlíčkovým Brodem?
Preview k zápasu

Přijde výhra v zápase s Havlíčkovým Brodem?

19.11.2009
Jan Pečeňák

Již šest porážek v řadě má na svém kontě Vrchlabí. Dalším soupeřem, proti kterému budou chtít naši hráči přerušit sérii proher je Havlíčkův Brod. Tedy soupeř, proti kterému se vrchlabským hokejistům daří. Potvrdilo se to i v letošní sezóně, když v Kotlině zvítězilo Vrchlabí 4:0. Zda se tříbodového zisku dočkáme i tentokrát, to se dozvíme v zápase, který se koná v sobotu 21.11. od 18:00.

Rebel letos patří k tomu lepšímu co 1.liga nabízí

V úvodu sezóny se Rebel pohyboval na špici tabulky, poté však přišla menší krize a tým se propadl. V posledních kolech se však týmu opět začalo dařit a především na domácím ledě sbírá vítězství a to i nad silnými soupeři. Venku se Brodu daří o něco méně, když z odehraných deseti zápasů získal 12 bodů. V zápasech Havlíčkova Brodu padá často mnoho branek, už proto, že Brodští mají čtvrtý nejproduktinější útok v lize, ale na druhou stranu také čtvrtou nejděravější obranu.

V týmové produktivitě se zatím nejvíce daří Tomáši Svobodovi, který v odehraných 21 zápasech získal 20 bodů. Za ním následuje Miroslav Třetina s šestnácti body, který je zároveň nejtrestanějším prvoligovým hráčem. Třetím nejčastěji bodujícím hráčem Rebelu je se čtrnácti body Miroslav Holec. Poměrně dost bodů sbírají v Havlíčkově Brodě také obránci. Nejlepší z nich Michael Vyhlídal jich má na svém kontě již jedenáct a Jakub Šulc devět. V brance dostává zatím nejvíce prostoru Jaroslav Suchan, který nastoupil ve čtrnácti zápasech. Druhý největší počet odchytaných minut má Dominik Furch, za kterým následují Robert Slipčenko, Stanislav Neruda a s osmnácti odchytanými minutami Tomáš Linhart.

Jak všichni již určitě víme, tak Havlíčkův Brod je farmou Slavie. I tato spolupráce má určitě zásluhu na tom, že se Rebel pochybuje v popředí tabulky a prezentuje se dobrými výsledky, což se o našem mužstvu říci nedá. Pro náš tým však hovoří vzájemná bilance, když z dosavadních odehraných devíti zápasů v 1.lize dokázalo Vrchlabí sedmkrát zvítězit.

V posledním kole otočil Rebel utkání proti Havířovu

V průběhu první třetiny se do vedení 3:0 dostali po brankách Romana Szturce, Filipa Semana a Marka Sikory hosté. Domácí sice měli několik šancí, ale nedokázali překonat gólmana Čecha.

Ve druhé třetině padly také tři branky. Nejprve domácí Miroslav Čermák snížil, ale tříbrankový náskok vrátil Panterům Adam Červenka. Šanci na bodový zisk dal ve 35. minutě domácím svou brankou Jakub Šulc, který snížil na 2:4.

Dlouho to vypadalo, že si Havířov odveze z Kotliny tři body, ale pár minut před koncem přišel drtivý závěr domácích. Dvě minuty před koncem dal Rebelům naději Tomáš Svoboda, aby v poslední minutě při power play vyrovnal Jakub Šulc.

O vítězi nakonec nerozhodlo ani následné prodloužení. O slovo se tak přihlásily samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější Havlíčkobrodští, když vítězný nájezd zaznamenal Miroslav Třetina.

Vrchlabí odehrálo v Brodě jeden z nejlepších zápasů sezóny

Utkání bylo od úvodních minut vyrovnané a šance byly k vidění na obou stranách. Ujala se však pouze ta ze 17. minuty, kdy se v přesilové hře přesně trefil Jiří Matějíček.

Ve druhém dějství byli o něco lepší domácí a také se častěji dostávali do prostoru před vrchlabskou brankou. Své šance však díky výbornému Bieglovi v brance nevyužili, a tak přišel trest. Hosté dostali možnost přesilové hry 5 na 3, kterou využili. Přesně pálil kanonýr Jan Čaloun. Stav 0:2 již vydržel do konce třetiny.

Skóre se však měnilo hned v úvodu poslední části hry. Po chybě domácího gólmana snadno zvýšil Kamil Tvrdek. O 16 vteřin později definitivně rozhodl o osudu zápasu svou brankou Jan Bendik. Do konce zápasu bylo k vidění několik šancí, především ze strany domácích, a také několik menších potyček. Nic to však nezměnilo na tom, že z výhry 4:0 se radovali Vrchlabští.

D&D Elektromont Aréna
21.11. 18:00
HC Vrchlabí 22. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
12. 24 b. Umístění 7. 31 b.
6 – 1 – 4 - 10 Celková bilance 8 – 3 – 1 - 9
Jan Čaloun 9 g.+ 7 as. Nejproduktivnější hráč Tomáš Svoboda 7 g.+ 13 as.
Jan Čaloun 9 g. Nejlepší střelec Miroslav Třetina
Miroslav Holec oba 8 g.
Martin Filip 13 as. Nejvíce asistencí Tomáš Svoboda 13 as.
Martin Filip
Jiří Matějíček oba +6
Nejlepší hráč v +/- Petr Jelínek +6
Jan Čaloun
Jan Bendik oba -7
Nejhorší hráč v +/- Jan Dušátko -9
Ondřej Látal
Štefan Rusnák oba 32 min.
Nejtrestanější hráč Miroslav Třetina 66 min.
Radovan Biegl 2,68
Petr Ševčík 3,02
Brankový průměr na zápas Jaroslav Suchan 2,84
Tomáš Linhart 0,00
Dominik Furch 3,26
Robert Slipčenko 2,88
Stanislav Neruda 4,58
Radovan Biegl 91,58 %
Petr Ševčík 90,68 %
Úspěšnost gólmanů Jaroslav Suchan 91,23 %
Tomáš Linhart 100,00 %
Dominik Furch 91,07 %
Robert Slipčenko 90,77 %
Stanislav Neruda 88,46 %
Radovan Biegl 1
Petr Ševčík 0
Čistá konta Jaroslav Suchan 1
Tomáš Linhart 0
Dominik Furch 0
Robert Slipčenko 0
Stanislav Neruda 0

Rebelové se střídavými výsledky

21. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Havířov Panthers 5:4sn
20. kolo HC Benátky nad Jizerou - HC Rebel Havlíčkův Brod 3:2p
19. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - Salith Šumperk 3:2
18. kolo HC VCES Hradec Králové - HC Rebel Havlíčkův Brod 6:1
17. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč 7:0

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Biegl (Ševčík) - Matějíček, Pácal, Chmelíř, Chaloupka, Čížek, Bendík, Hrach - Tvrdek, Filip, Klimt - Gengel, Čaloun, Látal - Konečný, Hanzal, Rusnák - Andres, Urban, Mikšovský - Zíma

HC Rebel Havlíčkův Brod: Furch (od 31. Suchan) - Vyhlídal, Šulc, Jebavý, Vojtěch Němec, A. Jelínek, Soldán, Pavlík, Horváth, Holec, Poletín, Ondráček, Smith, Endál, Třetina, Stromko, Čermák, Svoboda, Vylíčil, Knotek, Dušátko

Rozhodčí

Utkání 22. kola mezi Vrchlabí a Havlíčkovým Brodem bude jako hlavní pískat pan Trombík, kterému budou pomáhat pánové Jureček a Rychlý.