HC Stadion Vrchlabí – Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 46. týden
Žáci

Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 46. týden

19.11.2009
Daniel Havelka

O víkendu pokračovala soutěž pro naše mladé hokejisty, některá mužstva své zápasy odehrála i v úterý ve státní svátek. A výsledky to byli vskutku povedené. Naši nejmenší hokejisté 2. a 3. tříd vyhráli své dvojzápasy jednoznačně, vysoké výhry si připsali hráči 4., 5. a 6. tříd, pozadu nezůstali ani starší dorostenci a junioři. Remízu 1:1 zaznamenali sedmáci a mladší dorostenci.

Dalším kolem pokračovala v sobotu soutěž minihokeje pro naše nejmenší. Druháci nejprve porazili jasně 10:1 mužstvo Nová Paka/Jičín (4x Haas, 3x Jirků) a poté si poradili 7:4 s naším hokejovým partnerem Krkonoše I (5x Haas).

Také kluci ze třetích tříd bodovali naplno, když oba své zápasy s Novou Pakou/Jičínem jednoznačně vyhráli. První utkání na ledě soupeře skončilo vítězstvím našich hráčů 1:9 (4x Šír, 3x Nezbeda, 2x Kunert) a druhé 2:8 (5x Šír).

Čtvrťáci měli ve svém čtvrtém utkání v sezóně za soupeře mužstvo Nová Paka/Jičín. Na ledě soupeře dokázali v neděli naplno bodovat, když se radovali z vysokého vítězství 2:9.

Překvapivou výhru z Popovic přivezli hráči pátých tříd. Po devíti prohraných zápasech v řadě dokázali svého soupeře podruhé v sezóně porazit, tentokrát na jeho ledě 3:9. Po první třetině již bylo o výsledku prakticky rozhodnuto, když ji naši hráči vyhráli 1:4. V utkání se blýskl Henych, který vsítil čtyři branky, o jeden gól „horší“ byl Křížek, který vstřelil hattrick.

V dobrých výkonech pokračují šesťáci. Také oni přivezli z Popovic vysokou výhru 1:8. Po dvou třetinách svítil na časomíře stav 0:3, ale pětigólovou kanonádou v posledním třetině svého soupeře dorazili. Hattrick vstřelil Chrtek, po dvou gólech zaznamenali Pažourek a Krsek.

Mužstvo z Popovic přivítali na svém ledě sedmáci. Hosté šli v první třetině do vedení, ale domácí v té druhé dokázali zásluhou Virága vyrovnat. Ve třetí části už ani jedno z mužstev skórovat nedokázalo a tak se zrodila hubená remíza 1:1.

Nejhorší výsledek víkendu ze všech našich mužstev zaznamenali jednoznačně osmáci. Ti museli na svém ledě skousnout potupnou porážku 1:11. O čestný úspěch Krkonoš se postaral na konci první třetiny Stanev, který ovšem jen snižoval na 1:4. Pouze na dvě hrající domácí už ve zbytku zápasu nedokázali skórovat, naopak jeho soupeři se to podařilo ještě sedmkrát.

V neděli přivítali na mladší dorostenci HC Mountfield B. Do vedení šli v 10. min. hosté, ale dvě minuty před koncem první třetiny vyrovnal Vácha. Ve druhé části ovšem hosté během čtyř minut 3x skórovali a tím v podstatě rozhodli o svém vítězství. Hned po druhá přestávce přidali pátý a pšt minut před koncem i šestý gól. Na konečných 2:6 snížil v 56. min. Vetterle.

Mladší dorostenci pokračovali svou soutěž vloženým 21. kolem v úterý a dosáhli na vlas stejného výsledku jako naši sedmáci. V Benátkách prohrávali po druhé třetině 1:0, ovšem Havel v půlce třetí části vyrovnal na konečných 1:1.

V pátek měli před sebou velkou výzvu starší dorostenci. Na svém ledě přivítali rivala Dv.Králové/Náchod. A kdo se přišel podívat, jistě nelitoval. Velké drama a přetahování o vedení bylo k vidění v první třetině, kterou naši hráči nakonec vyhráli 5:3. V závěrečných dvou třetinách už ale stříleli branky jenom hráči Krkonoš a svého soupeře doslova přestříleli 58:18. Na konečném výsledku 15:3 se podíleli největší měrou Vambera, který skóroval 4x, hattrick si připsal do statistik Srnský, 2x se prosadil Vácha a Fleischer, který navíc přidal i pět asistencí.

V sobotu hráli naši junioři v Hronově, kde zvítězili 2:8. (podrobnější info zatím není k dispozici)