HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí přivítá jednoho z favoritů soutěže
Preview k zápasu

Vrchlabí přivítá jednoho z favoritů soutěže

12.11.2009
Jan Pečeňák

Vrchlabí se topí ve výsledkové krizi a příští soupeř nevypadá na to, že by se mohl náš tým zvednout. Vrchlabští se totiž utkají s týmem Chomutova, který prozatím potvrzuje předsezónní prognózy a pohybuje se na špici tabulky. Navíc vzájemné zápasy hovoří jednoznačně pro severočeský tým. I přesto je v silách našeho týmu uhrát překvapivý výsledek, k tomu však bude potřeba také divácká podpora. Na souboj Vrchlabí a Chomutova se můžete přijít podívat v sobotu 14.11. od 18:00 do Elektromont arény.

Chomutovští potvrzují roli spolufavorita soutěže

O Chomutovu se asi není nutno moc rozepisovat. Však bilance devatenácti odehraných zápasů a z toho 15 výher v základní hrací době mluví za vše. První porážku si Chomutovští připsali až ve třináctém kole. Skalp severočeského týmu si zatím připsali pouze Havlíčkův Brod a také Kadaň. Dva body sebral Chomutovu Hradec Králové a jeden bod Chrudim. Na cizích kluzištích zatím v devíti zápasech Chomutov sedmkrát vyhrál, jednou odešel poražen v prodloužení a jednou v základní hrací době.

Kádr Chomutova se z těchto důvodů proto moc měnit nemusel. Novou tváří je pouze mladý útočník Lukáš Rindoš, který přišel na měsíční hostování z Litvínova.

V probíhající sezóně má zatím Chomutov druhý nejproduktivnější útok a druhou nejpevnější defenzivu. Zásluhu na tom má gólman Miroslav Hanuljak, který svého konkurenta pustil do branky pouze v jednom zápase. Hanuljak se svými výkony zařadil na druhé místo mezi prvoligovými gólmany. V obraně je skoro tradičně nejlepší Lukáš Pulpán (4+8), za kterým následuje Aleš Pavlas (2+6). Oba hráči patří mezi dvacet nejproduktivnějších obránců 1.ligy. V útoku je lídr týmové produktivity jasný. Není jim nikdo jiný než zkušený Radek Duda, který v devatenácti zápasech posbíral 24 bodů (10+14). Duda je zároveň třetím nejproduktivnějším prvoligovým hráčem. Za ním je s odstupem šesti bodů Petr Jíra (9+9) a ještě o bod méně má Milan Kraft (6+11).

Favorit sobotního zápasu je jasný. Chomutov potvrzuje roli favorita celé soutěže a náš tým se nadále topí v krizi. Lichotivá není ani bilance vzájemných zápasů, když se oba týmy střetly zatím čtrnáckrát a ve dvanácti případech se z výhry radovali hráči Chomutova.

V minulém kole nasázel Chomutov osm branek Havířovu

První třetina skončila překvapivě remízou. Domácí se sice po brance Stanislava Mikšovice ujali vedení, ale hosté dokázali po chybě Chomutova vyrovnat. Postaral se o to Marek Sikora. Nutno podotknout, že jasnou převahu měli domácí a hosty držel nad vodou brankář Čech.

V prostřední části se však už převaha Chomutova projevila naplno. Nejprve poslal domácí do vedení svou druhou brankou v zápase Stanislav Mikšovic. Na 3:1 zvýšil Petr Míka a do konce třetiny se střelecky prosadili ještě Radek Duda a Petr Domin. Do kabin tak oba týmy odcházely za stavu 5:1.

Na pětibrankový rozdíl zvýšil v úvodu třetí třetiny Ondřej Fiala. Utkání bylo prakticky rozhodnuto, ale i tak viděli diváci do konce utkání ještě pět branek. Za domácí se trefili František Bombic a Petr Jíra. Za hosty stav zápasu kosmeticky upravili Marek Sikora, Ondřej Šedivý a David Moravec. Z dalšího tříbodového zisku se tedy radují Chomutovští po výsledku 8:4.

Ve vzájemném utkání zvítězil Chomutov díky obratu ve třetí třetině

První třetina se nesla ve vyrovnaném duchu, přesto nakonec do kabin odcházeli šťastnější domácí. Do vedení je totiž poslal v 17. minutě Milan Procházka.

Vrchlabští však hned v první minutě druhého dějství odpověděli. Střelou od modré čáry se o to zasloužil Jan Bendik. I nadále viděli diváci vyrovnaný hokej a ve druhé třetině se dočkali ještě jedné branky. Ve 33. minutě strhl vedení na stranu hostí přesnou dorážkou David Zíma.

Šance na bodový zisk Vrchlabí však domácí ve třetí části uťali během osmi minut. Ve 41. minutě vyrovnal Milan Procházka, za čtyři minuty již Chomutovští vedli díky brance Václava Eiselta a na konečných 4:2 upravil ve 48. minutě Radek Duda.

D&D Elektromont Aréna
14.11. 18:00
HC Vrchlabí 20. kolo KLH Chomutov
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
10. 24 b. Umístění 2. 48 b.
6 – 1 – 4 - 8 Celková bilance 15 – 1 – 1 - 2
Jan Čaloun 9 g.+ 6 as. Nejproduktivnější hráč Radek Duda 10 g.+ 14 as.
Jan Čaloun 9 g. Nejlepší střelec Radek Duda 10 g.
Martin Filip 12 as. Nejvíce asistencí Radek Duda 14 as.
Martin Filip
Jiří Matějíček oba +5
Nejlepší hráč v +/- Petr Jíra +15
Jan Bendik
Radek Hubáček oba -5
Nejhorší hráč v +/- Václav Eiselt
Lukáš Rindoš oba -1
Štefan Rusnák 32 min. Nejtrestanější hráč Radek Duda 62 min.
Radovan Biegl 2,60
Petr Ševčík 3,02
Brankový průměr na zápas Miroslav Hanuljak 1,71
Erik Štěrba 3,05
Radovan Biegl 91,88 %
Petr Ševčík 90,68 %
Úspěšnost gólmanů Miroslav Hanuljak 93,91 %
Erik Štěrba 91,67 %
Radovan Biegl 1
Petr Ševčík 0
Čistá konta Miroslav Hanuljak 2
Erik Šterba 0

V posledních kolech ztratil Chomutov body pouze v Hradci

19. kolo KLH Chomutov - HC Havířov Panthers 8:4
18. kolo HC Benátky nad Jizerou - KLH Chomutov 2:4
17. kolo KLH Chomutov - Salith Šumperk 3:1
16. kolo HC VCES Hradec Králové - KLH Chomutov 3:2p
15. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - KLH Chomutov 1:3

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Biegl (Ševčík) - Matějíček, Pácal, Chmelíř, Chaloupka, Bendík, Hrach, Čížek - Tvrdek, Filip, Kubeš, Gengel, Čaloun, Látal, Urban, Hubáček, Rusnák, Andres, Zíma, Mikšovský

KLH Chomutov: Hanuljak (Štěrba) - Pulpán, Bombic - Trefný, Pavlas - Malinský, Grof - Všetečka, Révay - Procházka, Kraft, Duda - Míka, Skořepa, Mikšovic - Fiala, Eiselt, Jíra - Hašek, Tauš, Domin

Rozhodčí

Sobotní duel bude jako hlavní rozhodčí pískat Tomáš Zubzanda, kterému budou na čarách asistovat Zuzana Arazimová a Milan Štofa.