HC Stadion Vrchlabí – Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 45. týden
Žáci

Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 45. týden

11.11.2009
Daniel Havelka

Další maratón zápasů čekal naše mladé hokejisty o tomto víkendu. A výsledky to byli vcelku vydařené. Výhru si připsali hráči šestých, sedmých tříd, starší dorostenci a junioři. Jeden bod za remízu berou sedmáci. První porážku v sezóně, navíc o jediný gól, mají na svém kontě hokejisté čtvrtých tříd.

Ve třetím utkání v sezóně okusili poprvé hořkost porážky naši čtvrťáci, když v neděli podlehli na domácím ledě nejtěsnějším rozdílem skóre týmu HC Metuje. Po první třetině sice vedli o jednu branku 3:2, ale po druhé části hry bylo srovnáno 4:4. O vítězství 5:6 rozhodli hosté až ve třetí třetině. Hattrickem se blýskl domácí Šlaicher.

Pátá až osmá třída měla tento víkend za soupeře HC Benátky. Nejvýraznějšího úspěchu s tímto soupeřem dosáhli šestáci, když na hřišti soupeře nedali domácím šanci ke vstřelení ani jednoho gólu a sami skórovali pětkrát. Po bezbrankové první třetině se hosté prosadili až ve druhé části, kdy se jim podařilo vstřelit tři góly. Ve třetí třetině přidali další dva a pokračují tak v dobrých výkonech. Na vítězství měl největší podíl gólman Vomáčka a Pažourek, který vstřelil gól a u dalších dvou asistoval.

Výhru 4:1 si na domácím ledě připsali také sedmáci. O svém vítězství rozhodli už v první třetině, kdy na časomíře svítil stav 3:0. Pak sice hosté snížili na 3:1, ale v předposlední minutě přidali hráči Krkonoš čtvrtou branku. Dva góly za domácí zaznamenal Tatar.

Z pohledu na tabulku dobrý jeden bod mají na svém kontě z utkání s Benátkami za remízu 4:4 osmáci, když po šesti prohraných zápasech konečně zabodovali. Po dvou třetinách sice prohrávali naši hráči na domácím hřišti 2:4, ale po závěrečném dvougólovém příspěvku Vacka a Augustina mohli „oslavit“ cennou remízu.

Jako jediní z této čtyřky nedokázali bodovat páťáci. V Benátkách prohrávali po dvou třetinách 3:0 a až v závěrné části hry dokázali alespoň snížit na konečných 5:3. Dva góly za hosty vstřelil Henych.

Mladší dorostenci zajížděli v neděli do Jindřichova Hradce. A na tento výlet nebudou vzpomínat v dobrém. V utkání prohrávali už 4:0, ale pak se jim podařilo zásluhou Tůmy a Janouška snížit na 4:2. To ale bylo z jejich strany vše. Poté už stříleli góly jenom domácí a jasným vítězstvím 10:2 poslali naše borce domů s debaklem. V zápase si odseděli desetiminutový osobní trest Špetla, Kozák a Suchánek, Vácha navíc dostal trest do konce utkání.

Starší dorostenci v pátek vyhráli suverénně na ledě v Hronově. Nejvydařenější třetina byla ta druhá, kterou naši hráči vyhráli 1:7. Na jasném vítězství se podíleli hattrickem Kozák, dva góly si připsali Srnský (plus 4 asistence), Fleischer (2 as.) a Brandejs (2 as.).

Po prohře ve Dvoře Králové minulý týden čekal naše juniory další dramatický zápas. Na domácím ledě jsme v sobotu přivítali Nové Město. Hned v první minutě otevřel skóre Hanus. Téměř stejná situace nastala ve druhé třetině, když se po necelých dvou minutách trefil do černého Srnský. Pak sice hosté snížili, ale Votava přidal třetí branku. Do šaten se tak šlo za dvoubrankového vedení našeho celku. Ve třetí části ještě hosté znovu dokázali snížit, ale vyrovnat se jim už nepovedlo. Junioři HC Krkonoše si tak připsali nečekaně vydřené tři body.