HC Stadion Vrchlabí – Soupeř trestá naše chyby
Ohlasy k zápasu

Soupeř trestá naše chyby

08.11.2009
Jana Poskerová, Jan Pečeňák

Smutek z nepovedených nájezdů se zračí v tváři vyčerpaného Ondry Látala, který si v sobotním zápase připsal jednu asistenci. Vrchlabští hokejisté dokázali zvrátit průběh zápasu, ale nakonec podlehli v nájezdech. Větší štěstí stálo při soupeři.

První polovinu zápasu zcela gólově ovládl celek Chrudimi a naši hráči překonali výborně chytajícího brankáře Růžičku pouze jednou. Proč, Ondro? "Začali jsme opět špatně, stejně jako v ostatních zápasech a takhle se to nedá hrát. My se rozjíždíme pomalu, musíme vydržet první třetinu bez gólů a pak vždycky od druhé třetiny už hrajeme dobře." Přesto naši hokejisté dokázali stav utkání vyrovnat. "Nakonec to ještě dopadlo dobře, i když ten bod pro nás není zas tak dobrý. V tříbodovém systému je to hrozně málo."

Tým zápas tedy nevzdal a rozdíl tří branek stáhl na remízu 4:4, můžeme tedy doufat, že prokletí střelců je prolomeno? "Gólové trápení jsme sice prolomili, ale když vstřelíme čtyři branky, tak bychom měli doma vyhrávat. Dostáváme moc gólů, takže nám to moc nepomůže." Právě velký počet inkasovaných branek stál Vrchlabí vítězství. "Soupeři nás nepřehrávají, ale jsme málo aktivní v útoku a dostaneme se pod tlak. Pak děláme moc chyb v obraně a soupeř nás hned potrestá. Toho se musíme vyvarovat."