HC Stadion Vrchlabí – Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 44. týden
Žáci

Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 44. týden

04.11.2009
Daniel Havelka

O tomto víkendu odehráli naši mladí hokejisté další kolo žákovské ligy. A dařilo se jim průměrně. Hráči čtvrtých tříd si připsali 3 body vítězství 2:5 v Opočně, šesťáci si odvážejí z Kolína 3 body za výhru 4:5, naopak doma zůstávají všechny body sedmákům, kteří porazili středočeské mužstvo 6:4. Také mladší dorostenci odehráli svůj zápas v Kolíně a prohráli 4:2. Naopak starší dorostenci porazili na domácím ledě 3:1 Metuje. První prohru v sezóně 3:1 si připsali v derby se Dvorem/Náchodem naši junioři.

V neděli odjížděli naši čtvrťáci k utkání do Opočna a jejich výlet byl bodově úspěšný. Po výhře 2:5 tak mají na svém kontě po dvou vítězstvích plný počet bodů.

Páťáci a šestáci zajížděli v sobotu do Středních Čech. Hráči pátých tříd ovšem nedokázali v Kolíně ani jednou skórovat a porážkou 3:0 prodloužili šňůru proher už na osm zápasů. Naopak hokejisté šestých tříd se drží už třetí zápas na vítězné vlně. O těsné výhře 4:5 ovšem rozhodli až v poslední části hry. Po druhé třetině vedli domácí už 4:1, ale čtyřgólovou smrští dokázali naši hráči výsledek otočit ve svůj prospěch. Dva góly vstřelil za hosty Chrtek.

Sedmáci a osmáci naopak přivítali mužstva Kolína na svém ledě. Sedmáci v utkání vedli po dvou gólech Chluma a jedné brance Tatara už 3:0, ovšem hosté dokázali ve třetí třetině snížit na rozdíl jedné branky. Domácí ale obrat ve skóre nepřipustili a po dalších dvou brankách Nezbedy a jedné Patzelta odčinili výhrou 6:4 vysoké porážky s favority soutěže z minulých kol. Bohužel jedenáctý zápas v sezóně prohráli výsledkem 2:7 naši osmáci, kteří tak mají letos na kontě pouze jedno vítězství oproti deseti prohrám. O dva čestné zásahy domácích se postaral Stanev a Krsek.

Liga mladšího dorostu pokračovala pro naše hokejisty jedenáctým kolem v Kolíně. Naši dorostenci prohrávali po druhé třetině už 3:0, ale po dvou rychlých gólech Smékala a Tůmy ve třetí části, svítil ve 46. min. na časomíře stav 3:2. Domácí pak své vítězství 4:2 potvrdili gólem do prázdné brány.

Dobrou formu potvrdili ve čtvrtém kole starší dorostenci, když v pátek přehráli 3:1 HC Metuje. Do vedení se dostali naši hráči ve 26. min., kdy se prosadil Srnský. Hosté sice hned za dvě minuty srovnali, ale po třech minutách ve třetí třetině dostal domácí znovu do vedení Vambera. Poté už si hráči HC Krkonoše své vítězství pohlídali a třetím gólem Pavelky v poslední minutě zvítězili 3:1.

V sobotu bylo k vidění na dvorském zimním stadionu to nejlepší, co může krajská liga juniorů nabídnout. Tradiční derby pro sebe tentokrát rozhodli domácí, když o svém vítězství rozhodli čtyřgólovou nadílkou ve třetí třetině. Naši hráči sice vedli po druhé části hry po gólech Davídka a Perutka 1:2, ale poté už je domácí k ničemu nepustili a hosté tak poprvé v sezóně okusili hořkost porážky.