HC Stadion Vrchlabí – Začátek se nesmí podcenit
Ohlasy k zápasu

Začátek se nesmí podcenit

02.11.2009
Jana Poskerová

Po dlouho očekáváném vítězství na domácím ledě s celkem Berouna se situace opět vrátila do starých kolejích. Celek z Oloumouce se vrchlabským hráčům překonat nepodařilo. Hokej byl bohatý na branky, ale z devítí gólů šestkrát lovil puk ze své svatyně Petr Ševčík. Jak hodnotí utkání asistent trenéra Josef Řeháček a útočník Tomáš Urban právě čtete.

"Po předchozí výhře doma jsme do zápasu s Olomoucí šli v dobré náladě. Jenomže se nám nepovedl začátek tak, jak jsme chtěli. První třetinu jsme nezahráli dobře, rekapituluje průběh zápasu Tomáš Urban.

Střelecky na tom HC Vrchlabí nebylo špatně, soupeře sice přestříleli, ale za záda Žigárdyho se jim puk dostat nedařilo."Byli jsme lepší, ale soupeř potrestal naše chyby," dodává Urban."Od druhé třetiny jsme hráli dobře, tlačili jsme se do brány, bylo tam nějaké břevno, trochu jsme měli i smůlu.Je to škoda, opravdu jsme si po minulém domácím zápase věřili,"byl Tomáš z průběhu zápasu upřímně zklamaný.

Ani Josef Řeháček neoplýval nadšením z další prohry. Nejvíc jej mrzelo, že se útočníkům nepodařilo dát kontaktní gól a snížit náskok soupeře."Do kabiny jsme šli s brankovým mankem, pak se soupeř dostal do vedení 4:1, ale my jsme se dokázali hecnout a výsledek snížit, ale jak už jsem říkal. Chyběl nám ten kontaktní gól."

Na počátku třetí třetiny nedokázali vrchlabáci využít přesilovku."Kdyby se tato přesilovka povedla, domnívám se, že bysme byli schopní otočit celý zápas,"krčí rameny Řeháček. S ubývajícími minutami bylo těžší a těžší zápas zvrátit.

Vrchlabí dostalo šest branek. "Šest gólů je moc," trenér váhá s dalším hodnocením brankáře, ale nakonec dodává ,"mohl nás ale podržet víc. Soupeř prostě své šance dokázal proměnit."

Taktiku trenéři měli připravenou, navíc s Olomoucí už se hráči potkali na začátku sezóny. Bohužel pro hráče Vrchlabí, rozhodla první třetina.