HC Stadion Vrchlabí – Přiveze Vrchlabí body z Tábora?
Preview k zápasu

Přiveze Vrchlabí body z Tábora?

01.11.2009
Jan Pečeňák

Po porážce od Olomouce, která našemu týmu nasázela šest branek, zajíždí vrchlabské mužstvo na led prvoligového nováčka Tábora. Ten si v minulém kole připsal na své konto také nulový bodový zisk. Oba týmy zatím mají velmi kolísavé výsledky, proto hledat favorita tohoto souboje jde jen velmi těžko. Utkání se koná na táborském zimním stadionu ve středu 4.11. od 18:00.

Brzy již bude připraven nastoupit útočník Radek Hubáček, který v pondělí absolvoval rozbor krve po doléčené angíně. Z důvodu extraligové přestávky by se na pár nadcházejících zápasů měli v naší sestavě objevit posily z Mladé Boleslavi.

Tábor zatím okupuje zadní pozice

Hned ve své premiéře dokázal Tábor zvítězit nad Havířovem, poté však čekal na další bodový zisk až do šestého kola, kdy na domácím ledě zdolal Chrudim. Další výhru pak Kohouti přivezli z Kadaně, aby hned v následujícím kole porazili Třebíč. Poslední dvě výhry jsou ze 14. a 15. kola, kdy nejprve doma udolali dalšího nováčka Šumperk a pak vyloupili Benátky. Po šestnácti odehraných kolech ještě ani jednou nehrál Tábor prodloužení. Jeho celková bilance je tak šest výher a deset porážek. Na domácím ledě si zatím Táborští na své konto připsali čtyři vítězství.

Od vzájemného zápasu s naším mužstvem došlo v sestavě Tábora k několika změnám. Mužstvo posílili na střídavé starty gólman Plzně Pavel Francouz a útočník Budějovic Lukáš Květoň. Na hostování přišel obránce Josef Lukáč, na kterého si jistě velmi dobře pamatujeme z jeho loňského působení ve Vrchlabí a také další obránce Ondřej Poživil z Litvínova. Poslední posilou je zkušený bek Josef Jindra, který přišel na měsíční hostování také z Mladé Boleslavi. Mužstvo naopak opustila dvojice beků Milan Gajda a Petr Martínek. Ke změně došlo i na trenérském postu, když mužstvo převzal Jaroslav Pařízek a odešel jeden z trenérské trojice Tomáš Matušík.

V brance má zatím nejvíc odchytáno dvojice Kučera a Francouz, přičemž první jmenovaný je zatím podle statistik na sedmnáctém místě mezi prvoligovými gólmany. V obraně se nejvíce prosazuje Ivo Kotaška (2+4), Martin Havran a Jan Kudrna, kteří nasbírali v dosavadním průběhu sezóny čtyři body za gól a tři finální asistence. Nejlepším útočníkem mužstva je Zdeněk Šperger s jedenácti body (4+7), který je v kanadském bodování první ligy na čtyřicátém místě. Za ním je nejlepší střelec mužstva Jaroslav Kocar (6+3) a třetím nejproduktivnějším hráčem Tábora je zkušený Martin Štrba (4+5).

V poslední době se předváděná hra domácího mužstva zlepšuje a s tím přicházejí i výsledky. Však také Tábor tři z pěti posledních utkání vyhrál. Proto zcela jistě nepůjde o snadné utkání a výhra našeho celku by byla v momentální situaci velmi cenná.

V minulem kole nestačili Kohouti na Havířov

Od úvodních minut byli jasně lepší domácí, svůj tlak korunovali brankou ve 13. minutě, kdy se přesně trefil Smejkal. Za další minutu bylo pro domácí ještě lépe, když na 2:0 zvýšil Seman. I zbytek třetiny byl v jasné moci domácích, ale branku již nepřidali.

Druhé dějství začalo úplně opačně než to předcházející. Hosté se snažili o snížení a také se jim to bleskově podařilo. Ve 22. minutě se prosadil nejproduktivnější hráč Tábora Zdeněk Šperger. Poté se střídaly šance na obou stranách, ale gólem skončila až ta ze 34. minuty a padla do sítě táborského Kučery. Po chybě obrany se do samostatného úniku dostal Šedivý a svůj nájezd proměnil – 3:1. Tento stav již do konce třetiny setrval.

Řada brankových příležitostí byla k vidění i v poslední části hry, ale branka nepadla ani z jedné. Ze zisku tří bodů se tak radují domácí Panteři po výhře 3:1.

V prvním utkání Vrchlabí těsně zdolalo Tábor

Domácí do utkání vstoupili velmi aktivně a již ve třetí minutě se radovali z gólu. Přesilovou hru 5 na 3 využil v té době ještě kapitán Aleš Vála. Vrchlabští měli v první třetině i další možnosti na zvýšení skóre, ale úspěšní nebyli. Stejně tak si vedli na druhé straně i hráči Tábora.

Druhá třetina již byla brankově bohatší. Svůj první start v dresu Vrchlabí ozdobil Jan Čaloun brankou v početní výhodě – 26. minuta 2:0. Za další dvě minuty se však prosadili hosté. Při hře čtyř proti čtyřem se přesnou tečí předvedl Jaroslav Kocar. Poté trošku tempo hry opadlo. Vzruchu se diváci dočkali až při přesilového hře Tábora pěti proti třem, kterou hosté využili. Ve 38. minutě se z dorážky trefil Zdeněk Šperger. Tento stav však do konce třetiny nevydržel. Šest vteřin před odchodem do kabin se podruhé v zápase prosadil Jan Čaloun - 3:2.

V průběhu posledního dějství hýřili větší aktivitou domácí, ale řadu svých možností ke zvýšení skóre nevyužili. A tak přišel trest. V 55. minutě se v početní výhodě trefil Aleš Padělek. Ani toto vyrovnání však s Vrchlabskými neotřáslo. Hosté se nechali vyloučit a po závaru před táborskou brankou se nejlépe zorientoval Radek Hubáček, který v 59. minutě rozhodl o tom, že tři body po výhře 4:3 zůstanou ve Vrchlabí.

Zimní stadion Tábor
4.11. 18:00
HC Tábor 17. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. 18 b. Umístění 9. 22 b.
6 – 0 – 0 - 10 Celková bilance 6 – 1 – 2 - 7
Zdeněk Šperger 4 g.+ 7 as. Nejproduktivnější hráč Martin Filip 3 g.+ 10 as.
Jaroslav Kocar 6 g. Nejlepší střelec Jan Čaloun 6 g.
Zdeněk Šperger 7 as. Nejvíce asistencí Martin Filip 10 as.
Jaroslav Kocar +7 Nejlepší hráč v +/- Martin Filip
Jiří Matějíček oba +4
Kamil Černý -11 Nejhorší hráč v +/- Jan Čaloun
Ladislav Gengel
Aleš Vála všichni -6
Ivan Padělek 41 min. Nejtrestanější hráč Štefan Rusnák 32 min.
Josef Kučera 2,98
Jakub Kovář 2,53
Pavel Francouz 2,81
Tomáš Klestil 6,32
Brankový průměr na zápas Radovan Biegl 2,19
Petr Ševčík 2,81
Josef Kučera 89,37 %
Jakub Kovář 90,70 %
Pavel Francouz 88,52 %
Tomáš Klestil 77,78 %
Úspěšnost gólmanů Radovan Biegl 93,27 %
Petr Ševčík 91,25 %
Josef Kučera 0
Jakub Kovář 1
Pavel Francouz 0
Tomáš Klestil 0
Čistá konta Radovan Biegl 1
Petr Ševčík 0

Kohoutům se v posledních kolech poměrně daří

16. kolo HC Havířov Panthers - HC Tábor 3:1
15. kolo HC Benátky nad Jizerou - HC Tábor 0:2
14. kolo HC Tábor - Salith Šumperk 5:2
13. kolo HC VCES Hradec Králové - HC Tábor 5:3
12. kolo HC Tábor - SK Horácká Slavia Třebíč 5:2

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Matějíček, Pácal "A", Chmelíř, Vála, Bendik, Chaloupka "C", Flašar, Hanzl - Kubeš, Filip, Mikšovský, Gengel "A", Čaloun, Látal, Urban, Zíma, Rusnák, Andres, Konečný, Hruška

HC Tábor: Kučera (Klestil) - Kudrna, Černý, Kotaška, Havran, Lukáč, Poživil, Vomela - Rod, Stejskal - Nedorost, Šperger, Kocar - Voříšek, Červený, Štrba - Mařík, Matušík, Mrkvička

Rozhodčí

Utkání 17. kola bude jako hlavní rozhodčí pískat pan Skoupý, kterému budou na čarách pomáhat pánové Brabec a Chocholouš.