HC Stadion Vrchlabí – Z Krakonošova do Dračí sluje
Preview k zápasu

Z Krakonošova do Dračí sluje

15.10.2009
Jan Hanuš

Již 11. kolem pokračuje v sobotu 1. hokejová liga a tým trenéra Jeřábka zajíždí do Šumperka. A nečeká ho tam nic lehkého. Ne zcela přesvědčivé výsledky horalů proti zvedajícím se šumperským Drakům. Jak celý souboj dopadne se budeme moci přesvědčit v sobotu 17.10. od 17:00. Pro fanoušky kteří se do Šumperka nedostanou připraví šumperští kolegové kromě klasického onlajnu i přímý televizní přenos.

Šumperk v letošní 1. lize

Po loňském sestupu do druhé ligy postoupili šumperští Draci opět do druhé nejvyšší soutěže. Zkušeného Martina Vojtka doplnil na brankářském postu i ve Vrchlabí velmi dobře známý Alexandr Hylák, který se již nevešel po příchodu Sasu Hoviho do extraligového kádru brněnské Komety.

I v šumperské obraně se objevuje pár tváří, které jsme mohli vídat ve vrchlabském dresu. K nejproduktivnějším obráncům patří Tomáš Sedlák, který oblékal vrchlabský dres ještě ve druhé lize, během letní přípravy se mihnul ve Vrchlabí Peter Novajovský, který nakonec zakotvil právě v Šumperku. Zatím posledním hráčem, který hrál pod Krkonošemi a objevil se u Draků je obránce Roman Chatrnúch. Zadní řady vyztužil držitel extraligového titulu v dresu Zlína Lubomír Vosátko, dále světoběžník po hokejových stadionech Patrik Rimmel, z Třince přišel na hostování Igor Bobček a z Chrudimi Marek Zukal.

Jak v brance či obraně, tak i v útoku je hráč s vrchlabskými zkušenostmi. Daniel Brynecký se z Vrchlabí vrátil zpět do Havířova, odkud v průběhu letošní sezóny zamířil právě k Drakům. Útoku Šumperku velí mistr světa z Vídně 1996, velezkušený Roman Meluzín, nejproduktivnějším hráčem je s devíti kanadskými body Jiří Hašek. Zatím bez vstřeleného gólu je devětatřicetiletý bývalý hráč Znojma či Komety Miroslav Barus.

Celému souboru velí z trenérské lavičky bývalý trenér tehdy ještě prvoligové Mladé Boleslavi, či extraligového Havířova Jiří Režnar. Jeho asistentem je Jiří Žůrek.

Draci vezou z Havířova výhru

Po špatném začátku soutěže, kdy Šumperk dokázal vybojovat vítězství pouze na Horáckém stadionu v Jihlavě, se začíná blýskat na lepší časy, neb poslední dvě kola znamenala plný bodový zisk. Domácí výhru nad Benátkami nad Jizerou potvrdili Draci v Havířově.

Skóre zápasu otevřel v 9. minutě Roman Meluzín, ale o 37 vteřin později vyrovnal domácí Martin Piecha. Těsně před koncem první třetiny přidal další branku Martin Podešva a Šumperk opět vedl.

Z kraje druhé části přidal třetí branku hostí Jiří Hašek a ve 34. minutě se za domácím brankářem rozsvítilo červené světlo počtvrté, to když ho překonal hostující Jakub Orsava.

Jiskřičku naděje vykřesal pro Pantery ve 42. minutě Filip Seman, ale všechny další pokusy zlikvidoval pozorný Hylák a tak se již stav zápasu nezměnil.

Vrchlabí vs. Šumperk

Vrchlabí se Šumperkem utkalo v minulosti pouze dvakrát, v sezóně 2007/08. V obou zápasech vyhrál domácí tým, v dračí sluji prohrálo Vrchlabí 4:3 a pod Krkonošemi Šumperk 3:0.

Zimní stadion Šumperk
17.10. 17:00
Salith Šumperk 11. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
13. 10 b. Umístění 8. 15 b.
3 – 0 – 1 – 6 Celková bilance 4 – 1 – 1 – 4
Jiří Hašek 7 g.+ 2 as. Nejproduktivnější hráč Martin Filip 1 g.+ 9 as.
Jiří Hašek 7 g. Nejlepší střelec Jan Čaloun 5 g.
Miroslav Barus 7 as. Nejvíce asistencí Martin Filip 9 as.
Roman Meluzín
Matěj Pekr
Daniel Brynecký
všichni +2
Nejlepší hráč v +/- Jiří Matějíček +6
Radim Antonovič -7 Nejhorší hráč v +/- Ladislav Gengel -7
Lubomír Vosátko 18 min. Nejtrestanější hráč Štefan Rusnák 24 min.
Martin Vojtek 4,92
Alexandr Hylák 2,50
Lukáš Daneček 4,65
Brankový průměr na zápas Petr Ševčík 2,35
Radovan Biegl 2,65
Martin Vojtek 88,16 %
Alexandr Hylák 94,38 %
Lukáš Daneček 86,84 %
Úspěšnost gólmanů Petr Ševčík 92,59 %
Radovan Biegl 91,13 %
Martin Vojtek 0
Alexandr Hylák 0
Lukáš Daneček 0
Čistá konta Petr Ševčík 0
Radovan Biegl 1

Po serii proher přicházejí výhry

6. kolo Salith Šumperk - SK Horácká Slavia Třebíč 4:6
7. kolo HC VCES Hradec Králové - Salith Šumperk 5 :3
8. kolo HC Ústí nad Labem - Salith Šumperk 8:1
9. kolo Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou 5:3
10. kolo HC Havířov Panthers - Salith Šumperk 2:4

Sestavy z posledního kola

Vrchlabí: Biegl - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Flašar - Kubeš, Filip M., Beck - Tvrdek, Čaloun, Gengel - Vrbata, Hubáček, Rusnák - Urban, Zíma, Mikšovský - Andres

Salith Šumperk: Hylák - T. Sedlák, Chatrnúch, Vosátko, Novajovský, Rimmel, Zukal - Brynecký, Barus, Hašek - Z. Sedlák, Hulva, Antonovič - Meluzín, Podešva, Pekr - Noga, Vymazal, Orsava

Rozhodčí

V Šumperku bude řídit zápas pan Petr Blecha z Třebíče, na čarách budou pánové Jiří Kašík z Prostějova a Radek Poláček z Kroměříže.