HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí hostí Kadaň
Preview k zápasu

Vrchlabí hostí Kadaň

04.10.2009
Jan Pečeňák

Po velmi cenné výhře v Havlíčkově Brodě, která byla navíc s nulou na kontě inkasovaných branek, čeká naše hokejisty tým z té horší poloviny tabulky - SK Kadaň. Přesto, že se hosté nachází na jedenáctém místě, už dokázali uhrát bod na ledě favorizovaného Ústí nad Labem a podobný počin se Kadani podařil i v loňské sezóně na našem ledě. Takže o snadného soupeře se rozhodně jednat nebude. Utkání mezi Vrchlabím a Kadaní se koná ve středu 7.10. od 18:00.

Kadaň před soubojem s Vrchlabím

Sestava Kadaně doznala oproti loňské sezóně řady změn. První byla na postu trenéra, když se mužstva nově ujala dvojice Leo Gudas a Jiří Rech. Do branky se vedení klubu podařilo získat zkušené gólmany Kamila Jarinu a Lukáše Hronka. Do obrany například Martina Ťupu z Chomutova či Rusa Igora Knyazeva, který přišel z týmu MVD hrající ruskou KLH. Řadu nových jmen najdeme i v útoku, většinou se jedná o hráče z nedalekého Chomutova. Jsou to třeba Jiří Charousek, Bronislav Fábry, Jiří Gombár nebo Martin Malát. V mužstvu Kadaně již nenajdeme taková jména jako jsou například Hanuljak, Pospíšil, Mašek, Fink, Rudovský a Chyba.

V přípravě odehrála Kadaň 11 utkání, ve kterých se čtyřikrát radovala z výhry, dvakrát uhrála remízu a pětkrát odešla z ledu poražena. Úvod přípravy se kadaňským hokejistům povedl, když si připsali tři výhry v řadě. Postupně porazili ruský Orenburg ( utkání však bylo po hromadné bitce předčasně ukončeno ), po nájezdech druholigový Klášterec a poté si vyšlápli na Chomutov. Pak se však hráčům severočeskému týmu přestalo dařit, když se další výhry dočkali až v posledním utkání, ve kterém opět dokázali zdolat Chomutov. Před tímto utkání podlehli dvakrát Kadani, Berounu, Ústí a Táboru. Dva nerozhodné výsledky si připsali na domácím ledě s Berounem a prvoligovým nováčkem z Tábora ( utkání se však opět nedohrálo, díky zničenému ledu ).

Do nové prvoligové sezóny vkročila Kadaň čtyřmi porážkami. Přesto si však při jedné z nich připsala na své konto nečekaný bodový zisk, když na ledě jednoho z favoritů soutěže Ústí nad Labem prohrála až v prodloužení. V pátém kole se náš další soupeř dočkal první výhry. Na domácím ledě porazil nováčka ze Šumperka. V posledních dvou utkáních pak těsně podlehl Benátkám a doma díky nájezdům porazil Havířov.

Při pohledu na sestavu má Kadaň zkušený tým s řadou velmi kvalitních hokejistů. Však také podle vyjádření klubu mají možná nejsilnější tým v historii SK Kadaň. Podle výsledků z přípravy a zatím odehraných soutěžních zápasů je vidět, že Kadaňští mohou kousat. Však tomu také nasvědčují dvě výhry v přípravě nad Chomutovem a bod získaný na ledě ústeckých Lvů. Na druhou stranu se však kadaňští hráči nevyvarují častých zaváhání s těmi papírově slabšími soupeři.

V posledním kole udolala Kadaň na nájezdy Havířov

Od úvodních minut byli lepší domácí hráči a po zásluze se také ujali vedení. V osmé minutě se od modré čáry prosadil Jan Zmeškal - 1:0. Přesto, že Kadaňští měli i nadále převahu se gólově prosadili hosté. Ve 12. minutě vyrovnal Michal Velecký. Do kabin po první třetině nakonec Havířov odcházel s vedením, když se v závaru před Jarinovou brankou nejlépe orientoval Marek Sikora - 18. minuta 1:2.

Domácí i nadále pokračovali v aktivní hře a díky tomu se dočkali vyrovnání. Ve 22. minutě se prosadil nejproduktivnější hráč Kadaně Ladislav Boušek - 2:2. Stejný hráč poslal svůj tým také do vedení, když při signalizované výhodě přesnou střelou překonal havířovského gólmana – 37. minuta 3:2.

Ve třetí třetině se hosté snažili o vyrovnání a také se dočkali. V 51. minutě se o to zasloužil Filip Smejkal - 3:3. Tento stav zůstal až do šedesáté minuty a na řadu přišlo prodloužení.

V tom se hrál otevřený hokej s řadou šancí, ale branka nepadla. O zisku druhého bodu tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých si svou třetí branku v utkání připsal Ladislav Boušek a rozhodl o výhře domácích 4:3.

D&D Elektromont Aréna
7.10. 18:00
HC Vrchlabí 8. kolo SK Kadaň
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
7. 12 b. Umístění 11. 6 b.
4 – 0 – 0 - 3 Celková bilance 1 – 1 – 1 - 4
Jan Čaloun 4 g.+ 1 as. Nejproduktivnější hráč Ladislav Boušek 5 g.+ 5 as.
Jan Čaloun 4 g. Nejlepší střelec Ladislav Boušek 5 g.
Lukáš Chmelíř 4 as. Nejvíce asistencí Ladislav Boušek 5 as.
Jan Bendik +3 Nejlepší hráč v +/- Ladislav Boušek
Jiří Gombár oba +4
Roman Chatrnúch -4 Nejhorší hráč v +/- Igor Knyazev -6
Štefan Rusnák 22 min. Nejtrestanější hráč Libor Hlubuček
Martin Malát oba 14 min.
Petr Ševčík 2,35
Radovan Biegl 0,00
Brankový průměr na zápas Kamil Jarina 2,68
Tomáš Závorka 3,00
Lukáš Hronek 3,53
Petr Ševčík 92,59 %
Radovan Biegl 100,00 %
Úspěšnost gólmanů Kamil Jarina 93,29 %
Tomáš Závorka 92,11 %
Lukáš Hronek 88,52 %
Petr Ševčík 0
Radovan Biegl 1
Čistá konta Kamil Jarina 0
Tomáš Závorka 0
Lukáš Hronek 0

Kadaň zatím získala pouze dvě vítězství

7. kolo SK Kadaň - HC Havířov Panthers 4:3sn
6. kolo HC Benátky nad Jizerou - SK Kadaň 3:2
5. kolo SK Kadaň - Salith Šumperk 5:1
4. kolo HC VCES Hradec Králové - SK Kadaň 3:2
3. kolo SK Kadaň - SK HS Třebíč 0:2
2. kolo HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Kadaň 4:3p
1. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Kadaň 6:3

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Biegl (Ševčík) - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Chatrnúch - Tvrdek, Filip, Beck, Kubeš, Hubáček, Mikšovský, Urban, Čaloun, Gengel, Konečný, Zíma, Rusnák, Potůček

SK Kadaň: Jarina (Hronek) - Ťupa, Hlubuček, Zmeškal, Szakal, Schmidt, Knyazev, Višňák, Spitzer - Kuběna, Charousek, Balázs, Gombár, Boušek, Polanský, Freiberg, Pražák, Fábry, Malát, Bauer, Stehlík

Rozhodčí

Středeční utkání bude jako hlavní rozhodčí pískat pan Úlehla, kterému budou na čarách vypomáhat pánové Padevět a Prchal.