HC Stadion Vrchlabí – Za další přípravou do Mladé Boleslavi
Preview k zápasu

Za další přípravou do Mladé Boleslavi

30.08.2009
Jan Hanuš

Příprava krkonošského týmu se pomalu blíží ke konci a naposled prověří svěřence trenéra Jeřábka před startem mistrovských utkání tým z nejvyšší soutěže. Pro našeho soupeře z města automobilů to bude předposlední zkouška před ostrým startem soutěže, horaly čekají ještě dva zápasy s druholigovými soupeři.

Do úterního utkání ještě nenaskočí několik zraněných hráčů. Obránce Bendíka čeká operace a od hokeje si odpočine nejméně tři týdny. Rastislav Konečný jde v pondělí na kontrolu a Roman Chatrnúch se Štefanem Rusnákem začali po zranění s tréninkem.

Mladá Boleslav v přípravě

Mladé Boleslavi se v přípravě daří se střídavými úspěchy, či spíše neúspěchy. Jedna výhra je následovaná různě dlouhou šňůrou proher. Po loňské první sezóně v nejvyšší soutěži, kterou zachránila až v baráži proti Ústí nad Labem došlo v týmu k několika změnám, překazit útočné akce soupeře bude tedy úloha nově příchozích obránců Jaroslava Kasíka, Marcela Šterbáka, Miroslava Dubna a na hostování z Českých Budějovic přišel Tomáš Frolo. Útočné řady posílí Michal Macho ze Slovenska, Jakub Sajdl ze Znojma, Zdeněk Bahenský z Litvínova, Lukáš Pabiška z Liberce a Peter Fabuš z Plzně. Do brány se bude stavět Michal Valent ze Sparty a střídavý start má vyřízený Milan Řehoř z Jihlavy.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4 : 2

Minulý zápas našeho soupeře na ledě úřadujícího mistra a ve zbrusu nové KV Aréně rozhodly dva slepené góly z poloviny utkání.

Gólový účet zápasu otevřel ve 14. minutě domácí Jan Košťál, ale o pouhých 21 vteřin později srovnal David Vrbata. Zlom zápasu nastal ve 30. minutě po vyloučení hostujícího Jindry a domácím Karlovým Varům stačilo pouhých pět vteřin na změnu skóre, od modré vše propálil Ondřej Němec a o pouhých 20 vteřin později opět rozvlnil síť za hostujícím brankářem Michalem Valentem Jaroslav Kristek. O poslední branku domácích se postaral v poslední části utkání Marek Melenovský a na konečných 4:2 korigoval ve 43. minutě vrchlabskému publiku velice dobře známý Nikola Gajovský.

Metrostav Aréna
1.9. 17:30
BK Mladá Boleslav Přípravný zápas HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu

Příprava Mladé Boleslavi

TSC 4. kolo Liberec - Mladá Boleslav 2:4
Přát. Mladá Boleslav - České Budějovice 2:5
Přát. České Budějovice - Mladá Boleslav 3:5
Přát. Pardubice - Mladá Boleslav 3:2
Přát. Karlovy Vary - Mladá Boleslav 4:2

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Biegl – Hanzl, Pácal, Flašar, Chaloupka, Chmelíř, Vála – Tvrdek, Filip, Beck – Kubeš, Hubáček, Mikšovský – Urban, Zíma, Gengel – Kotrba, Potůček, Andres – Hruška

BK Mladá Boleslav: Valent – Frolo, Jiruš, Čížek, Žabka, Duben, Jindra - Bahenský, Král, Handlovský - Vrbata, Fabuš, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Krejčík, Gajovský, Ferebauer