HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí podruhé během týdne změří síly s Chrudimí
Preview k zápasu

Vrchlabí podruhé během týdne změří síly s Chrudimí

26.08.2009
Jan Pečeňák

Základní část 1.ligy se pomalu blíží a vrchlabské hokejisty čeká jeden z posledních přípravných zápasů. Tentokrát je podruhé v přípravě čeká východočeský rival z Chrudimi. První zápas na ledě našeho dalšího soupeře skončil smírně 3:3. Před čtvrtečním zápasem odehrály oba celky jeden přátelský zápas. Chrudim v brankové přestřelce prohrála v Havlíčkově Brodě a naši hokejisté uhráli v Benátkách nad Jizerou remízu. Jak si oba celky povedou v dalším utkání se můžete přijít podívat do Elektromont Arény 27.8. s tradičním začátkem v 18:00

V posledním zápase prohrála Chrudim v Havlíčkově Brodě

Z počátku utkání nic nenasvědčovalo tomu, že v zápase padne celkem třináct branek. Až se 12. minutě se poprvé trefil Miroslav Holec – 1:0. O dvě minuty později byl stav již 2:0, když se prosadil Vojtěch Němec. A aby toho nebylo pro hosty málo, tak se v minutě patnácté podruhé v zápase radoval z branky Miroslav Holec - 3:0. Tečku za první třetinou udělal domácí útočník Jan Knotek, který využil další přesilovou hru.

Špetka naděje svitla hostům ve 23. minutě, když se dočkali snížení z hole Tomáše Blažka. Vstřelená branka byla novým impulsem pro hokejisty z Chrudimi, ovšem přes několik šancí se prosadit nedokázali. Nejspíš i proto udeřilo na druhé straně. V přesilové hře se po závaru v brankovišti prosadil Chris Smith - 5:1. Do konce třetiny padly ještě dvě branky, po jedné na každé straně. Ve 39. minutě nejprve na 6:1 zvýšil Jakub Stromko a o minutu později upravil skóre na 6:2 Stanislav Procházka.

Ve třetí třetině se dlouho zdálo, že brankové hody již pokračovat nebudou, s tím se však nechtěl smířit Jakub Šulc, který v 50. minutě poslal domácí do vedení 7:2. V 52. minutě se navíc přesně trefil Jan Knotek a bylo to již 8:2. To bylo ze strany domácích vše a trefovat se začali pouze Chrudimští, konkrétně Jan Šeda, který během čtyř minut stihl hattrick. Poprvé se prosadil v 56. minutě a poté dvakrát během dvaceti vteřin v minutě šedesáté a upravil tak na konečných 8:5.

Utkání na ledě Chrudimi skončilo remízou

Na první branku se dlouho nečekalo. Padla už ve druhé minutě, když se přesnou střelou prosadil bývalý vrchlabský hráč Lukáš Král - 1:0. Na 2:0 pro domácí zvýšil o šest minut později zkušený útočník Tomáš Blažek. Ještě v téže minutě se však hostům podařilo odpovědět. David Zíma prošel obranou a poslal přesnou přihrávku na Tomáše Urbana a ten se nemýlil – 2:1. Do konce třetiny se stav již nezměnil, ale domácí byli několikrát velmi blízko ke vstřelení branky.

I ve druhé třetině se diváci dočkali gólu brzy. Ve 22. minutě si od modré čáry sjel s pukem Aleš Vála a nekompromisní střelou vyrovnal. O tři minuty později se dostali do vedení opět chrudimští. Po závaru před brankou Ševčíka se svým důrazem a s pomocí obrany hostí prosadil Tomáš Martinec - 3:2. Vyrovnání přišlo přesně v polovině utkání, když tvrdou střelou překonal Němce v brance domácích Tomáš Pácal. Stejné skóre již do konce třetiny zůstalo.

V poslední části hry stojí za zmínku snad jen počet vyloučených. Na domácí straně byli vyloučeni čtyři hokejisté, na straně Vrchlabí ještě o jednoho hráče víc. Utkání tak po šedesáti minutách skončilo 3:3.

Na závěr se ještě konaly samostatné nájezdy, v kterých byli nakonec úspěšnější hosté. Rozhodující nájezd proměnil vrchlabský Adam Mikšovský.

D&D Elektromont Aréna
27.8. 18:00
HC Vrchlabí 9. přátelské utkání HC Chrudim
znak týmu znak hokej.cz znak týmu

Zápasy Chrudimi v přípravě

7. přátelské utkání HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Chrudim 8:5
6. přátelské utkání HC Chrudim - HC Vrchlabí 3:3
5. přátelské utkání SK Horácká Slavia Třebíč - HC Chrudim 2:2
4. přátelské utkání HC Chrudim - HC Rebel Havlíčkův Brod 0:0
3. přátelské utkání HC Chrudim - SK Horácká Slavia Třebíč 2:2
2. přátelské utkání HC Dukla Jihlava - HC Chrudim 2:6
1. přátelské utkání HC Chrudim - HC VCES Hradec Králové 3:1

Sestavy z posledního utkání

HC Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Hanzl, Pácal, Flašar, Chaloupka, Chmelíř, Vála - Tvrdek, Filip, Beck, Kubeš, Hubáček, Gengel, Urban, Zíma, Mikšovský, Kotrba, Potůček, Andres

HC Chrudim: Němec (od 40. min. Barta) - P. Mocek, Toužimský, Charousek, Radil, Martinec, Procházka, Zadina, Suchý, Malinský, Bělohlávek, Žák, Král, Jinřich, Blažek, Šeda, Vágner, Stoklasa, Buchtele, D. Mocek