HC Stadion Vrchlabí – V dalším pohárovém utkání do Jihlavy
Preview k zápasu

V dalším pohárovém utkání do Jihlavy

09.08.2009
Jan Pečeňák

Již třetí utkání v letním Tipsport Hockey Cupu čeká hokejisty Vrchlabí. Tentokrát zajíždí na led svého prvoligového rivala Dukly Jihlava. Jihlavskému mužstvu se v přípravě zatím moc nedaří a všechny svá čtyři přátelská utkání zatím prohrála. V tom posledním, který byl zároveň pro Jihlavu prvním pohárovým zápasem, podlehla Pardubicím. Utkání na zimním stadionu v Jihlavě se koná v úterý 11. 8. od 18:00.

Změny v kádru Dukly

V průběhu přípravy se moc změn v kádru týmu z Vysočiny neudálo. Několika hráčům skončilo hostování nebo byli po návratu do Jihlavy opět posláni do jiného klubu. Tento osud potkal například Martina Krupku či Petra Štracha, kteří v loňské sezóně oblékali vrchlabský dres. Naopak Jonáš Fiedler, který také působil ve Vrchlabí, v kádru loni šestého celku 1. ligy zůstal. Další posilou je jihlavský odchovanec se zkušenostmi z extraligy Tomáš Čachotský. Ze Slavie přišel obránce Pavel Březina a ze slovenských Michalovců dvojice Milan Takáč a Juraj Minčák.

HC Eaton Pardubice – HC Dukla Jihlava 3:0

Domácí hokejisté odehráli druhé utkání Tipsport Cupu ve dvou dnech. Po čtvrtečním zápase s Vrchlabím je tentokrát čekala na domácím ledě Dukla Jihlava. Již od začátku třetiny měl převahu extraligový celek, přesto se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Ve stejném duchu se neslo i druhé dějství. Až ve 36. minutě se diváci dočkali první branky. V přesilové hře se přesnou střelou prosadil Jan Kolář - 1:0. Stejným výsledek i druhá třetina skončila.

I poslední třetina se odehrávala prakticky totožně jako předchozí dvě. Jen s tím rozdílem, že pardubičtí hokejisté dokázali hned svou první větší šanci přetavit v branku. Ve 45. minutě zvýšil Jiří Cetkovský na 2:0. V dalším průběhu se osmělila i Dukla, ale Růžička v brance domácích si se všemi pokusy poradil, stejně jako o den dřív Dominik Hašek ve Vrchlabí. Konečnou podobu výsledku dal minutu před koncem Jan Starý, který završil skóre na 3:0.

Horácký zimní stadion Jihlava
HC Dukla Jihlava 3. utkání TsC HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu

Dukla v přípravě ještě nevyhrála

4. přátelské utkání HC Eaton Pardubice - HC Dukla Jihlava 3:0
3. přátelské utkání HC Dukla Jihlava - HC Chrudim 2:6
2. přátelské utkání HC Dukla Jihlava - Spartak Moskva 2:3
1. přátelské utkání SK HS Třebíč - HC Dukla Jihlava 2:1

Sestavy obou celků v utkání proti Pardubicím

HC Vrchlabí: Biegl (Ševčík) - Bendík, Pácal (A), Flašar, Chaloupka, Chmelíř, Vála (C), Hanzl, Jaroměřský - Tvrdek, Filip, Potůček, Kubeš (A), Hubáček, Rusnák, Zúbek, Mikšovský, Andres, Sajdl, Urban, Hruška

HC Dukla Jihlava: Řehoř – Staněk, Malena, Takáč, Ficenc, Kružík, Novák, Rašner, Kašpar – Hodek, Bakus, Čachotský – Rytnauer, Minčák, Hanzal – Bezděk, Mareš, Man – Hrbatý, Fiedler, Krupka