HC Stadion Vrchlabí – TipSport Cup pokračuje, proti Pardubicím
Preview k zápasu

TipSport Cup pokračuje, proti Pardubicím

05.08.2009
Jan Hanuš

Po roce se bude pod Krkonošemi opět hrát Tipsport Cup. Druhým soupeřem vrchlabských hokejistů a prvním doma bude extraligový celek HC Eaton Pardubice. Krutý výsledek z úterního utkání na Kladně bude jistě chtít parta trenéra Jeřábka odčinit a jak jim půjde dobývat pardubická svatyně strážená ikonou českého hokeje Dominikem Haškem se budeme moci přesvědčit ve čtvrtek od 18:00. Na utkání bude předprodej lístků v časech 5. 8. 2009 15:00 – 16:30 hodin, 6.8. 2009 8:00 – 10:00 hodin a od 15:00 hodin

Několik málo změn v Pardubicích

Východočeši před sezónou kromě běžné hráčské obměny změnili i název klubu a z HC Moeller Pardubice se stal HC Eaton Pardubice.
Za přestup sezóny se dá směle označit návrat Dominika Haška na extraligový led, který bude hájit právě pardubickou svatyni. Kromě Haška se v Pardubicích objevil obránce Václav Kočí z Mladé Boleslavi, útočník Rastislav Špirko z Ústí nad Labem, ze stejného klubu přišel i asistent trenéra Jan Votruba a v Hradci Králové skončilo hostování brankáři Vladislavu Koutskému, který vzápětí vyrazil na zkušenou do finské Lappeenranty. Zahraniční angažmá ve švédském Timrå IK Red Eagles si také vyzkouší obránce Petr Čáslava. Z obrany dále odešel Martin Lojek do Třince a Jan Snopek do Českých Budějovic. Navázání třístranné spolupráce Pardubice, Chrudim, Kutná Hora má za následek odchod dalších hráčů do prvoligové Chrudimi, konkrétně se jedná o brankáře Filipa Landsmana, obránce Marka Drtinu a útočníky Filipa Stoklasu, Tomáše Kauta, Jana Buchteleho a Lukáše Radila.

Pardubice v loňském Tipsport Hockey Cupu

Vloni v letním poháru platilo pro pardubické Můj dům, můj hrad. Dva zápasy, dvě výhry. S Hradcem Králové a se Spartou, bohužel z venku jak z Liberce tak z Mladé Boleslavi bez bodu. Zisk šesti bodů stačil pouze na čtvrté místo a tudíž nepostupové místo.

HC Eaton Pardubice - HC GEUS OKNA Kladno 4:2

Kladno zaznamenalo lepší vstup do utkání, než domácí a to potvrdilo i gólově. Vítězslav Bílek střelou podél tyče překonal Růžičku. Pardubičtí po obdržené brance zvýšily obrátky a to se projevilo i na skóre. V 15. minutě bylo vyrovnáno, když Jan Semorád tečoval střelu Martina Richtera.

Hned v úvodu druhé části ale šlo Kladno opět do vedení zásluhou Jaroslava Kally, jenž využil početní výhodu svého týmu. Další branka padla taktéž v přesilové hře, nicméně tentokrát ji měli na svědomí domácí hokejisté. Trefil se Jakub Nakládal. Středočeši se dostávali do šancí po rychlých brejcích, ty však likvidoval spolehlivě chytající Růžička. Moeller otočil stav utkání ve 33. minutě, kdy se puk po rychlé akci Martina Klejny dostal k Tomáši Zohornovi, jenž se nemýlil. Ve třetí třetině viděli diváci už pouze jedinou branku. Do dvougólového vedení, které pak už Pardubičtí nepustili, dostal svůj tým útočník Jan Kolář. Utkání tedy skončilo 4:2.

D&D Elektromont Arena
6. 8. 18:00
HC Vrchlabí 2. utkání TSC HC Eaton Pardubice
znak týmu znak hokej.cz znak týmu

Sestavy obou celků z posledního utkání

HC Vrchlabí: podlehlo Kladnu v sestavě: Brož - Vála, Chaloupka, Jaroměřský, Hanzl, Pácal, Chmelíř, Novajovský, Flašar - Rusnák, Tvrdek, Hubáček - Kubeš, Mikšovský, Andres - Potůček, Hruška, Urban - Zúbek, Filip, Sajdl

HC Eaton Pardubice: porazil doma Kladno v sestavě: Růžička – Píša, Kolář II, Nakládal, Richter, Zukal, Šeda – Cetkovský, Semorád, Somík – Kolář I, Koukal, Starý – Klejna, Zohorna, Pivko – Bláha, Rákos