HC Stadion Vrchlabí – Zhodnocení letošní sezóny
A Team

Zhodnocení letošní sezóny

25.03.2024
Daniela Urbanová

Jiří Jakubec, sportovní manažer klubu HC Stadion Vrchlabí, hodnotí uplynulou sezónu A týmu.

„Vážení partneři a příznivci našeho hokejového klubu,
letošní sezóna pro náš A-tým skončila již v prvním kole play-off, kdy jsme nestačili na HC Baník Příbram.
Rádi bychom se za touto sezónou trochu ohlédli, zhodnotili ji a zároveň bychom vám rádi připomněli směr, kterým se již nyní ubíráme a kterým chceme směřovat i nadále.
Kostra letošního týmu zůstala z toho loňského.
Zůstal stejný realizační tým ve složení Tomáš Jirků, Petr Hlaváč, Martin Abrahám a Michal Křelina.
Gólmanskou jedničku, Denise Vacka, doplnil náš odchovanec a věkem ještě junior Jakub Červinka.
V obraně zůstali hráči Ján Bendík, Tomáš Perička, Jakub Kynčl, Jan Kerekanič a tito hráči byli doplněni Davidem Sýkorou, Jakubem Hladíkem, Lukášem Abrahamem a Janem Boukalem.
Útok nám vlastně zůstal skoro celý loňský, Patrik Urban, Ondřej Chrtek, David Chalupa, Filip Moník, Radim Šlaicher, Tomáš Bláha, Filip Krsek, Albert Cerman, Martin Kozák, Jakub Tatar a Adam Jirků. Mužstvo posílil Lukáš Kastner a na pár zápasů i Štěpán Matějček.
Start do sezóny jsme neměli úplně povedený, kdy jsme střídali lepší zápasy s horšími a především jsme se trápili v koncovce.
Potom náš tým postihla první zásadní ztráta, kdy hlavní trenér Tomáš Jirků dostal nabídku z Chance ligy a odešel do pardubického Dynama. Rozhodně to byla ztráta, se kterou jsme nepočítali a která se dotkla chodu celého klubu. Nicméně se nám podařilo na tuto situaci adaptovat, pozici hlavního trenéra v A-týmu převzal Petr Hlaváč a pozici šéftrenéra mládeže převzal Patrik Urban.
V prosinci jsme měli asi nejúspěšnější část sezóny, kdy jsme zaznamenali 8 výher v řadě a zajistili si pozici v lepší nadstavbové skupině. V té jsme dokázali bodovat se soupeři, kteří byli v tabulce v našem okolí. Vyrovnané zápasy jsme dokázali sehrát i s top 4 týmy, ale tam jsme na body dosahovali již jen zřídka.
Dalším zásadním oslabením týmu byl odchod Denise Vacka a to v tak nešťastném termínu, že již vzhledem k play-off nebylo možné nijak tým doplnit. Nakonec se role brankářské jedničky, zhostil skvěle chytající Jakub Červinka, což je 18-letý vrchlabský odchovanec s velkým potenciálem do budoucna.

Jak víte, tak se snažíme budovat tým z místních odchovanců a z hráčů se silnou vazbou na Vrchlabí. V tom budeme pokračovat a vidíme v tom smysl naší práce napříč celým klubem. A-tým by měl být pouze vrcholem pyramidy, kde se bude promítat dobrá práce s mládeží. Je to cesta delší a složitější, která vyžaduje dost trpělivosti, ale jakýkoliv úspěch potom nabízí větší radost a dává práci všech lidí v klubu smysl.

Ještě mi nedá, abych tu nezmínil kariéru našeho odchovance, Jakuba Rychlovského. Kuba odešel v 8.třídě do extraligového Liberce, kde si dokázal vybojovat pevné místo v seniorském týmu a odtud raketově vystřelil i do reprezentace. Je to první vrchlabák v reprezentaci a má velkou šanci se probojovat i na MS, které se letos bude konat v Praze. Byl by to pro něho a tak trochu i pro vrchlabský hokej obrovský úspěch, který může dokázat teprve ve svých 22 letech! Navíc je to velmi skromný a pracovitý kluk, který se stále k Vrchlabí hrdě hlásí.

Vám všem - partnerům, představitelům vedení města a především i divákům a vrchlabským příznivcům - chceme touto cestou moc poděkovat. Bez finančních prostředků dnes není možné provozovat žádný sport, natož pak lední hokej. My si vaší podpory moc vážíme a věříme, že dál půjdeme společně naší, vrchlabskou cestou.