HC Stadion Vrchlabí – HC Vrchlabí zavítá na Vysočinu
Preview k zápasu

HC Vrchlabí zavítá na Vysočinu

09.12.2007
Jan Pečeňák

Ve středečním zápase na svém ledě přivítá SK Horácká Slavie Třebíč tým z Krkonoš, HC Vrchlabí. Oba celky se spolu v letošní sezóně již utkali a náš celek porazil soupeře z Vysočiny 3:0. Poslední zápas před středečním soubojem se více povedl hokejistům Vrchlabí, když na svém ledě porazili Havířov 3:0, zato Třebíč podlehla v Berouně místním Medvědům 6:4.

Jak si letos vede Třebíč

Horácká Slavia prozatím v letošní sezóně okupuje páté místo s 35. body a střídá lepší okamžiky s těmi horšími. V domácích zápasech zatím získala 17 bodů za 6 výher ( z toho dvě v prodloužení ) a jednu prohru v prodloužení. Na venkovních kluzištích se jí daří o něco málo lépe, když si ze 14ti zápasů vyhrála šest. Hned v prvních dvou kolech si připsala dvě výhry, když dokázala vyhrát na ledě Komety a poté doma porazit Olomouc. Ovšem v následujících osmi zápasech dokázali hokejisté Třebíče vyhrát jen jednou a to na ledě nejslabšího celku soutěže Šumperku. Vše si vynahradili od 11. do 16. kola, kdy nepoznali chuť porážky a z šesti zápasů získali úctyhodných 17 bodů. Postupně porazili Ostravu, Šumperk, Havířov, Prostějov, Havlíčkův Brod a v prodloužení Hradec Králové. Jenže v dalších kolech šli hráči Třebíče spíše od porážky k porážce a za posledních 12 kol vybojovali jen tři výhry a to proti Berounu, Kadani a Mostu.

HC Berounští Medvědi – SK Horácká Slavia Třebíč 6:4

V Berouně odehráli Třebíčští dramatické utkání, brankáře Kamila Jarinu dokázali čtyřikrát překonat. Přesto odjíždí bez bodu. Hosté už od třetí minuty prohrávali a vždy, když dokázali vyrovnat, což se jim povedlo celkem čtyřikrát, přišlo oslabení a další gól v jejich síti. Do třetí třetiny nastoupil do branky Michal Nedvídek a udržel čisté konto, když poslední gól dali Medvědi v power-play do prázdné branky.

V prvním zápase jsme zvítězili 3:0

Do utkání lépe vstoupili hráči Vrchlabí, kteří si již od prvních minut vytvořili tlak a korunovali ho dvěma brankami. Nejprve se v 10. minutě po nahrávce Tvrdka prosadil Pajič a o minutu později se trefil Brynecký. Až poté se osmělili i hosté, ale pokusy Dibelky a Slámy ke snížení nevedly. Ve druhé třetině se šance střídaly na obou stranách, ale žádný pokus se neujal. To se změnilo až v 36. minutě, když si Gengel pohrál se dvěma obránci, poslal přesný puk na Tvrdka a ten nedal Nedvídkovi šanci. Po dvou třetinách tak byl stav 3:0. Poslední třetina měla podobný průběh jako ta druhá, ale tentokrát bez gólového efektu, i když šance byly. Na domácí straně své pokusy neproměnily Pajič, Jech či Vyskočil a na druhé straně nemířili přesně Oliverius, Nahodil nebo Burian. Poslední minuty utkání už náš tým pomáhal ubránit Faltovi první nulu v letošní sezóně a to se také podařilo.

Zimní stadion města Třebíče
5.12. 18:00
SK Horácká Slavia Třebíč 29. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
5. 35 b. Umístění 4. 41 b.
10 – 2 – 1 -15 Celková bilance 11 – 3 – 2 - 12
Lubor Dibelka 9 g.+ 11 as. Nejproduktivnější hráč Kamil Tvrdek 14 g.+ 14 as.
Lubor Dibelka 9 g. Nejlepší střelec Kamil Tvrdek 14 g.
Lubor Dibelka
Petr Zahradník oba 11 as.
Nejvíce asistencí Rok Pajič 16 as.
Petr Kukla +1 Nejlepší hráč v +/- Martin Rýgl +12
Bořek Sláma -15 Nejhorší hráč v +/- Milan Plodek -6
David Dolníček 70 min. Nejtrestanější hráč Petr Přeučil 106 min.
Michal Nedvídek 3
Pavel Míča 1,62
Filip Luňák 4,26
Brankový průměr na zápas Pavel Falta 2,50
Petr Ševčík 1,93
Michal Nedvídek 92,40 %
Pavel Míča 94,23 %
Filip Luňák 88,79%
Úspěšnost gólmanů Pavel Falta 92,27 %
Petr Ševčík 93,53%
Michal Nedvídek 0
Pavel Míča 0
Filip Luňák 1
Čistá konta Pavel Falta 1
Petr Ševčík 1

Pět posledních zápasů Horácké Slavie

24. kolo HC VCES Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč 4:0
25. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - BK Mladá Boleslav 1:4
26. kolo HC Baník Most -SK Horácká Slavia Třebíč 1:4
27. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - KLH Chomutov 3:4
28. kolo HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč 6:4

Sestavy z posledního kola

SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (41. Nedvídek) - Hrbáček, L. Sláma, B. Sláma, Bulička, Kolafa, Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Obdržálek - Šurek, Zahradník, Nahodil - Burian, Krätzer, Látal

HC Vrchlabí: Ševčík - Rýgl, Nosek, Bendík, Chaloupka, Vyskočil, Hrach, Matějíček - Tvrdek, Pajič, Gengel - Vantuch, Hruška, Kříž - Špaček, Přeučil, Beck - Jech, Brynecký, Plodek

Rozhodčí

Středeční zápas bude jako hlavní rozhodčí řídit pan Hradil a na čarách mu budou pomáhat pánové Čech a Dřínovský.