HC Stadion Vrchlabí – Brankář Řehoř čaroval, Vrchlabí prohrálo
Zápasy

Brankář Řehoř čaroval, Vrchlabí prohrálo

24.11.2007
Patrik Huber

Vrchlabští hokejisté prohráli na vlastním ledě proti Jihlavě 5:2. Velikou zásluhu na vítězství Dukly měl brankář Řehoř, který pochytal i neuvěřitelné střely a byl po právu vyhlášen jihlavským hráčem zápasu. Dukla si tedy z Vrchlabí odváží všechny tři body. V dalším zápase hokejisté z Krkonoš zajíždějí na led Olomouce.

Od začátku utkání se hrál velmi atraktivní a útočný hokej. První velkou šanci měli domácí. Vantuch se natlačil až před Řehoře, který mu ale výborně vypíchl puk. První branka utkání padla v čase 9:01. Pavel Staněk se dostal ke kotouči a střelou z otočky po ledě překvapil Faltu. - 0:1. O 31 vteřin později padla další branka a opět do sítě domácích. Po krásné akci dvou na jednoho zakončoval do prázdné branky Tomáš Hradecký. - 0:2. Branky padaly jak na běžícím pásu. Domácí snížili v čase 10:52. Řehoř vyrazil Vantuchovu střelu pouze před sebe a sám Vantuch úspěšně dorazil. - 1:2. Poté přišlo pár menších šancí Vrchlabí, ale výtečný Řehoř likvidoval jednu střelu za druhou. Na jednu však nestačil. Vyloučen byl hráč Dukly Krupka a domácí přesilovou hru proměnili. V čase 18:57 Špaček nahrál před bránu úplně volnému Duškovi, který bez problémů proměnil. - 2:2. Další branky už nepadly a do šaten se šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Druhá třetina začala ve velkém tempu. Ve 25. minutě zápasu mohlo jít Vrchlabí do vedení, ale před brankou úplně osamocený Vantuch nepřekonal skvěle chytajícího Řehoře. Po velké šanci Vrchlabí přišel prostor i pro Duklu. Říha nahrál z rohu Jonášovi, ale i Falta se předvedl. Vrchlabská obrana zaspala a hosté se dostali do přečíslení 2 na 1, ale Falta se skvěle přesunul a zneškodnil šanci hostí. Hrálo se nahoru dolů. Vrchlabský Plodek objel branku, dostal se až před Řehoře, ale ten zasahovat nemusel, jelikož Plodek přestřelil. Diváky hokej musel bavit. Hrálo se za skvělé atmosféry a hokej měl skvělé tempo. Do další šance se dostal jihlavský Suk, který nabral rychlost, dostal se před Faltu, ale ten opět chytil. Po velkých šancích viděli diváci konečně gól, ale bohužel pro Vrchlabí do špatné klece. V čase 39:10 jeli už po třetí hosté 2 na 1 a do třetice všeho dobrého. Martin Krupka nahrál na Vladimíra Říhu a ten do prázdné branky dostal Duklu do vedení. - 2:3. Ve druhé třetině sice padla jediná branka, ale diváci se rozhodně nenudili.

Třetí třetinu začalo Vrchlabí menším náporem, který se čím dál tím víc stupňoval, ale Řehoř střely domácích spolehlivě kryl. V čase 50:07 odskočila Jihlava na rozdíl dvou branek. Krásnou kombinační akci završil brankou Tomáš Hradecký. Domácí mohli hned po inkasované brance snížit na rozdíl jediné branky. Před brankou hostí byl závar, Tvrdek si našl puk a vystřelil, ale Řehoř neuvěřitelně chytil puk do lapačky. Domácí nedali jasnou šanci a to Dukla potrestala brankou. V přesilovce 5 na 3 do prázdné branky zakončil Tomáš Čachotský a bylo rozhodnuto. - 2:5. Do konce utkání se už nic zajímavého nestalo a tak Dukla porazila Vrchlabí hlavně díky brankáři Řehořovi 5:2.