HC Stadion Vrchlabí – Sareza Ostrava ve Vrchlabí
Preview k zápasu

Sareza Ostrava ve Vrchlabí

22.10.2007
Jan Pečeňák, Jan Hanuš

HC Vrchlabí čeká ve středu první konfrontace se soupeřem z východní skupiny, do D&D Elektromont Arény dorazí HC Sareza Ostrava. Naši hokejisté by jistě rádi napravili poslední domácí nevydařené vystoupení proti Kadani. Budou to mít ale těžké, jelikož Ostrava se zatím drží, stejně jako naše mužstvo, na třetím místě tabulky.

Jak si vede soupeř

Před letošní sezónou došlo ke změně trenéra, když tým Ostravy vede Jan Vavřečka. Před sezónou klub posílili např. Zdeněk Pavelek z Třince, Radek Masný z Vítkovic, Patrik Flašar z Prostějova a Robert Najdek z Olomouce. Klub sází stejně jako loni hlavně na mladé hráče, kterým se letos zatím velmi daří. Ze čtrnácti odehraných zápasů mají zatím 8 výher (z toho 1 v prodloužení). Dokázali zvítězit v Jihlavě vysoko 6:2, v Třebíči 2:1, doma rozdrtili Šumperk 9:0 a Prostějov 4:1. Bez jediného získaného bodu odjeli hráči Sarezy z ledu pouze ve čtyřech případech. Na domácím ledě prohráli s Jihlavou 2:3 po prodlpižení, Kometou 1:4 a Třebíčí 1:2. Z venkovních hřišť se neradovali z výhry pouze v Brně, kde prohráli 3:1, v Havířově po porážce 5:2 a také v posledním zápase v Olomouci.

Poslední zápas Sarezy

HC Olomouc - HC Sareza Ostrava 4:3 po prodloužení. Do utkání mezi Olomoucí a Ostravou vstoupili lépe hosté, kteří si hned v úvodu zajistili dvoubrankové vedení. Po druhé třetině vedli dokonce o tři branky. Z vedení 3:0 se Ostravští radovali ještě v 50. minutě, ovšem v 53. minutě již bylo vyrovnáno a zápas se tak dostal do prodloužení. V něm domácí hokejisté dokončili obrat a radovali se z výhry 4:3.

Něco málo z historie

Hokej se dostal do Poruby v roce 1931. Tehdy si parta nadšenců s vlastnoručně vyrobenými holemi nazula prvně brusle a s tenisovým míčkem místo dnešního puku objevovala taje pro ně nové zábavy. První “hokejový zápas“ se odehrál o dva roky později, v roce 1933 proti Třebovicím (2:7). Nejen tímto, ale i následnými zápasy zapustil hokej natrvalo v Porubě své kořeny. Roku 1946 se bývalí hokejisté rozhodli, že založí řádný hokejový klub a ještě tentýž rok dne 10. listopadu byl založen hokejový klub SK Poruba na schůzi sportovního klubu za přítomnosti 17 členů klubu a jiných hokejových příznivců. Za celou svoji historii klub vystřídal názvy Sokol Poruba, DSO Tatran Poruba, Hutní montáže Ostrava, HK Poruba a SHK Poruba. Nynější název HC Sareza Ostrava má klub od roku 2001. V roce 2004 se klubu konečně podařilo postoupit do 1. ligy, kde působí již čtvrtým rokem. V premiérové sezoně obsadila konečnou osmou příčku, to jí v cestě v play-off stály hvězdami NHL a extraligy nabité České Budějovice a ostravský tým ve třech zápasech z bojů vyřadily. Další sezónu 2005 – 2006 se nedostala Sareza ani do osmičky nejlepší, byť jen o jediný stupínek prvoligové tabulky. Loni Sareza obsadila konečné 8. místo, když jí v prvním kole play – off po velkém boji vyřadil vítěz základní části Hradec Králové.

D&D Elektromont Aréna
24.10. 18:00
HC Vrchlabí 15. kolo HC Sareza Ostrava
3. skupina západ Umístění 3. skupina východ
7 – 2 – 0 – 1 - 4 Celková bilance 7 – 1 – 0 - 2 - 4
Kamil Tvrdek ( 9g.+6as. ) Nejproduktivnější hráč Pavel Šebesta ( 6g.+9as. )
Kamil Tvrdek ( 9g.) Nejlepší střelec Daniel Boháč ( 10g.)
Daniel Brynecký( 8as.) Nejvíce asistencí David Mocek ( 10as.)
Kamil Tvrdek (+8) Nejlepší hráč v +/- David Mocek (+9)
Ctibor Jech
Antonín Dušek
oba (-2)
Nejhorší hráč v +/- Marek Sikora (-4)
Pavel Falta (93,51%)
Petr Ševčík (93,75%)
Úspěšnost gólmanů Jakub Štěpánek (95,35%)
Jakub Čech(91,78%)
Radek Masný (88,57%)
Pavel Falta 0
Petr Ševčík 0
Čistá konta Jakub Štěpánek 2
Jakub Čech 0
Radek Masný 0

Jak si vedla Sareza v poslední době

10. kolo Hokej Šumperk 2003 - HC Sareza Ostrava 0:4
11. kolo HC Sareza Ostrava - SK Horácká Slavia Třebíč 1:2
12. kolo HC Sareza Ostrava - HK Jestřábi Prostějov 4:1
13. kolo HC Sareza Ostrava - HC Kometa Brno 1:4
14. kolo HC Olomouc - HC Sareza Ostrava 4:3 pr.

Sestavy z posledního kola

Vrchlabí:Falta - Rýgl, Vála, Matějíček, Chaloupka, Vyskočil, Hrach, Bendík - Tvrdek, Pajič, Brynecký, Gangel, Horčička, Jech, Přeučil, Kříř, Plodek, Nakládal, Bárta, Nevyhoštěný

HC Sareza Ostrava:Masný - Ovšák, Palík, Šebesta, Boháč, Hubáček, Rimmel, Vnenk, Sikora, Najdek, Řípa, Tesařík, Holík, Gelačák, Sochorek, Červenka, Buček, Novák, Grygar, Glas

Rozhodčí

Zápas přijede pískat trojice arbitrů Miroslav Jebavý, Lukáš Bejček a Radek Špringl