HC Stadion Vrchlabí – Hráči se musí semknout jako tým, říká trenér dorostu Tomáš Kynčl
Junioři

Hráči se musí semknout jako tým, říká trenér dorostu Tomáš Kynčl

16.10.2007
Patrik Huber

Mládežnický hokej ve Vrchlabí si prošel velkými změnami. Největší změna byla spojení HC Vrchlabí s HC Trutnov a ta se týká i dorosteneckého týmu. O změnách a přípravě na nadcházející sezónu jsme si povídali s hlavním trenérem dorosteneckého mužstva Tomášem Kynčlem.

Loni jste skončili v krajském přeboru dorostu na čtvrtém místě. Kde vidíte hlavní příčiny tohoto umístění?

Hlavní příčiny jsou dvě. Jednak nám odešel Tomáš Oppelt do Liberce a jednak nás opustili Martin Blažej a Tomáš Jirků do Jičína. Těmito odchody se nám rozpadl nejlepší útok, a proto jsme sezonu dohráli s hráči osmých a devátých tříd. Soutěže jsme hráli dvě, královehradeckou a libereckou. V liberecké jsme skončili druzí.

V letošní sezóně ve Vrchlabí proběhly dvě velké novinky. Áčko postoupilo do první ligy a u mládežnických kategorií došlo ke spojení s HC Trutnov a nově sloučené mládežnické týmy tak vystupují pod názvem HC Krkonoše. Myslíte si, že postup A-týmu bude mít nějaký vliv na výsledky dorostu? Ovlivní tato událost nějak dorostenecký tým?

Chtěl bych věřit tomu, že ano, protože kluci vidí nějaký vzor a nasazení, ale jsem spíše skeptický. Musíme začít důsledněji pracovat s mládeží, v tom vidím hlavní cíl.

Co vás vedlo ke sloučení mládeže s Trutnovem? Jaký vliv to bude mít na dorostenecký tým?

V první řadě si mladší kategorie zahrají kvalitnější soutěž. S tím souvisí kvalitnější tréninkové jednotky. Zda ovlivní dorost? V budoucnu ho to určitě ovlivní.

Jaké ambice má letošní dorost v krajském přeboru? Myslíte si, že kádr je silnější než v minulé sezóně?

Na tuto otázku, bych rád odpověděl, ale učiním tak až po sezóně.

Jaká byla letní příprava? Jste s ní spokojený?

V přípravném období jsme trénovali společně s juniory. Myslím si, že tréninkové jednotky byly důkladné a splnily svůj účel. Hodně jsme jezdili na kolech, využívali jsme posilovnu, běhali v lese a v terénu. Zahráli jsme si i přátelský fotbalový zápas s dorostem FC Vrchlabí. Přípravu jsme zakončili společně s trutnovským dorostem na závěrečném soustředění, které se konalo v Trutnově, kde jsme měli k dizpozici led, posilovnu, tělocvičnu, bazén, saunu a vše co jsme potřebovali.

Jak jste spokojen s výkony mužstva v přípravě? Koho považujete za největší opory mužstva?

V přípravě jsme odehráli pět zápasů. Spokojen jsem tak na 55%. Opory jmenovat nechci, hráči se musí semknout jako tým.