HC Stadion Vrchlabí – Ledová plocha patřila dětem
A Team

Ledová plocha patřila dětem

03.12.2011
Jana Poskerová

Druhý adventní víkend byl na zimním stadionu ve Vrchlabí ve znamení mikulášské nabídky. Ve školičce bruslení čekali na děti místo trenéru čerti na bruslích, stejné to bylo i odpoledne, kdy bruslení pro veřejnost plynule přešlo v Mikulášskou nadílku.

Skoro stovka dětí se v sobotu ráno sešla na svém pravidelném tréninku bruslařských dovedností. Ti mladší po prvním pohledu na led, hledali útočiště v bezpečí rodičovské náruče, ale nakonec vše dobře dopadlo a výuka pod čertovským vedením mohla začít. Po chvíli se mezi jednotlivými skupinkami zjevil sám Mikuláš se svým pomocníkem andělem a všechny děti obdržely svou nadílku. Konec sobotní školičky byl pojat opravdu ďábelsky, menší děti absolvovaly čertovskou jízdu v chlupaté náruči, u starších byla vyhlášena soutěž: Chyť si svého čerta. Poté, co byl čert chycen, svržen na led a zalehnut zhruba patnácti svěřenci, se asi za svůj nápad nechválil.

Také sobotní bruslení bylo zpestřeno programem, kromě nadílky čekaly na malé i velké zábavné soutěže a to jak na suchu, tak na ledě. Do akce se aktivně zapojili hráči HC Krkonoše a HC Stadion Vrchlabí, nechyběla ani mini autogramiáda vybraných hráčů "A" týmu.

Na ledové ploše bylo možno trénovat střelbu na cíl, slalom, či možnost prostřelit brankáře. Nutno podotknout, že o střelbu na brankáře byl zájem největší a pro oba borce v bráně to byl trénink navíc. Pro ty, co nechtěli nebo nemohli bruslit, byly připraveny zábavné stanoviště, kde se pro změnu na cíl házelo.

Po ledě se proháněli čerti, Mikuláš předával dárky, děti zpívaly a recitovaly, občas dostaly symbolicky metlou, aby se do dalšího roku polepšily. Vše se ale obešlo bez slziček a nikdo neodcházel zklamán.