HC Stadion Vrchlabí – Porazit se dá každý, myslí si Tomáš Bláha
Rozhovory

Porazit se dá každý, myslí si Tomáš Bláha

14.02.2011
Patrik Huber

Měří 188 cm, je mu 22 let, nosí slavné číslo 99 a ve čtvrtém utkání předkola play-off s Berounem byl vyhlášen hvězdou zápasu. Řeč je o vrchlabském útočníkovi Tomáši Bláhovi, s nímž jsme si popovídali třeba o uplynulé sérii, nebo naopak o tom, koho by si přál do čtvrtfinále. Čtěte níže.

"Tohle utkání bylo z celé série asi nejtěžší, Berounu už šlo dá se říct o všechno, tudíž hráli agresivní hokej, s čímž jsme si ale naštěstí dokázali poradit . Z jejich agresivity vyplynuly i fauly, které jsme dokázali potrestat góly. Myslím, že celkově jsme byli lepším týmem," hodnotí dvaadvacetiletý útočník čtvrtý zápas série, jenž se ukázal být i posledním, neboť Vrchlabí svého soka znovu zdolalo poměrem 3:0. Jak už bylo zmíněno, týmu z Krkonoš se dařilo trestat nedisciplinovanost soupeře. Východočeši ve druhém domácím utkání dosáhli všech svých branek v početní převaze. Přesilové hry jsme nijak zvlášť netrénovali, ale samozřejmě jsme rádi, že nám tam ty góly z toho napadaly. Sehráli jsme to dobře," nepotvrdil tak, že by se do nacvičování přesilovek na tréninku investovalo nějak speciálně hodně času.

Tomáš Bláha byl oceněn nejlepším hráčem utkání, za což si po právu vysloužil od fanoušků i dlouhé ovace a hlasité skandování svého jména. "Tak prvně bych chtěl fanouškům moc poděkovat. Jsou úžasní a jsou naším šestým hráčem na ledě. To skandování mého jména bylo parádní, měl jsem z toho husí kůži," řekl s úsměvem. "Moc jim za to děkuji!" Dodal vzápětí.

Vrchlabí ovládlo sérii a s přehledem ji dokázalo dovést do vítězného konce poměrem 3:1 na zápasy. Co byl nejdůležitější aspekt k cestě za úspěšným zdoláním předkola play-off? "Rozhodující bylo první vyhrané utkáni v Berouně, které nás nakoplo a od toho se vyvíjel výkon mužstva v dalších utkáních. Táhli jsme za jeden provaz, pochvaloval si týmovou morálku mladý útočník nosící stejné číslo, jaké dříve oblékala legenda Wayne Gretzky, tedy 99. Stejně tak důležitá, jako bojovnost celého týmu, byla skvělá defenzíva celku z Krkonoš včele s obrovskou formou brankáře Koutského. Vždyť Vrchlabí nedovolilo Medvědům skórovat tři zápasy ze čtyř, což je 180 minut! Úctyhodná bilance. "My útočníci jsme měli za zády neuvěřitelně výbornou obranu, kterou podporoval v bráně vynikajícím způsobem chytající Koudy (Vladislav Koutský pozn. red.)," opěvoval své spoluhráče a brankářskou jedničku Elektromontérů.

V úterý je na programu rozhodující zápas mezi Znojmem a Benátkami, což je klíčový duel i pro Vrchlabí, neboť se rozhodne, zda na něj v dalším kole play-off bude čekat Ústí, či Chomutov. "Já si myslím, že teď je jedno, kdo z těchto dvou možných soupeřů to bude. Oba jsou to kvalitní týmy, které mají postupové ambice. My se budeme snažit je co nejvíc potrápit," konstatoval s touhou po vítězství. Porazit se dá určitě každý a pokud navážeme na výkony s Berounem, tak určitě se může překvapení zrodit," pokračuje.

Potencionální soupeři Krkonošských měli nyní nucené zápasové volno, což by mohla být jak výhoda vzhledem k odpočinku a doléčení šrámů ze základní části, tak ale i nevýhoda vinou nerozehranosti. Za to Vrchlabští mají v nohách čtyři utkání předkola s Berounem. Jak to vidí Tomáš Bláha? "Oba týmy mají výborná a zkušená mužstva, takže bych v tom nehledal žádnou výhodu nebo nevýhodu. Pro ně to budou první zápasy play-off, což znamená, že se chtějí předvést v co nejlepším světle," zakončil rozhovor.