HC Stadion Vrchlabí – Nepřál jsem si hrát proti Brodu, říká trenér Řeháček
A Team

Nepřál jsem si hrát proti Brodu, říká trenér Řeháček

08.02.2011
Jana Poskerová

Po pondělním zápase už je jasné, jak to dopadlo. Jsou známi jak postupující, tak barážisté a v některých halách už se pomalu začíná rozpouštět led. Tým HC Vrchlabí se ve své skupině stal vítězem a celkově získal 64 bodů. Umístění v tabulce skupiny A jim jako dalšího soupeře určilo Beroun. Pokud vrchlabští vyhrají, čeká na ně někdo z vítězné čtyřky – Ústí, Chomutov, Jihlava, Olomouc. Ale to se uvidí až o víkendu. Zatím se pobavme s Josefem Řeháčkem o druhé části soutěže.

Asi nečekáte jinou otázku, než zhodnocení druhé části…
Věděli jsme, že ve druhé části bude každý zápas těžký a důležitý. Nehraje se jen o play-off, jde tady i o baráž, o udržení se. Dali jsme si za cíl předkolo z co nejlepší pozice, což se nám podařilo. Můžeme tedy být spokojení, ale bylo to jako na houpačce. Tři zápasy jsem vyhráli, tři prohráli. Přišli jsme o náskok, který jsme si vybudovali. Tím pádem jsme zápasy hráli pod tlakem, a tak to šlo prakticky až do zápasu s Táborem. Pak už jsme věděli, že do předkola play-off půjdeme.

Věřil jste předkolu po první části?
Věřili jsme tomu. Nevěděli jsme, z jaké pozice, ale do nástavby jsme šli s tím, že předkolo musíme uhrát. Můžeme i mluvit o herním zlepšení. Pořád nás trápila koncovka. Umíme soupeře přehrát, ale nedáme gól. To se projevilo třeba v Kadani, kde jsem sehráli dobrý zápas, ale ztratili jsme jej díky koncovce. Teď, když se obměnil kádr, tak máme trochu problém v přesilovkách. Vlastně žádná lajna nezůstala ve stejné sestavě, musíme trénovat.

Na přípravu na Beroun jste měli pouze jeden den, jak vypadal?
Připravovali jsme se hned po zápase, když jsme zjistili, kam pojedeme. Od vedoucího mužstva, který sháněl ubytování, udělat sestavu, připravit trénink, po tréninku regenerace, bylo to hektické. Myslím, že kluci jsou připravení. Pro nás je důležité, že už ve dvou posledních zápasech jsme věděli, že předkolo máme jisté, mohli jsme hrát na jistotu a už se koncentrovat na play-off.

V posledním zápase se opakovala situace z loňského roku, kdy se o našem postupu rozhodlo 15 vteřin před koncem…
To ano, ale vloni nám šlo o postup, kdežto letos jen o soupeře.

Fanoušci by byli radši, kdybyste prohráli a nastoupili proti Hradci, jak se k tomu stavíte?
Já osobně, když už se začala tabulka jevit, jsem si říkal, že Hradec by se mi líbil. Někteří hráči chtěli Hradec, jiní Beroun. Radek (asistent pozn.redakce) chtěl Havlíčkův Brod. Ale na to jsme se neohlíželi, chtěli jsme uhrát, co nejvíce bodů. Nechtěl jsem Havlíčkův Brod. A navíc, to, co ví fanoušci díky onlajnům, to my na lavičce nevíme, ani v zápase nemáme čas se těmito věcmi zabývat.

Přemýšlíte už, co by mohlo být po zápasech s Berounem?
Ne, to je ještě před námi. Teď musíme vyhrát venku, nejlepší by pro nás bylo vyhrát první zápas. Pak teprve se můžeme zabývat něčím dalším.