HC Stadion Vrchlabí – V derby Vrchlabí opět vítězem!
Zápasy

V derby Vrchlabí opět vítězem!

10.10.2007
Patrik Huber, Petr Novotný

Tento zápas měl opravdu všechno! Málo vyloučení, vysoké tempo a také skvělou diváckou kulisu ke které ve velké míře přispěli fanoušci hostí. Přijeli v počtu více než 50-ti lidí a dopomohli udělat atmosféru, jakou si krajské derby určitě zaslouží. Domácí mužstvo nastoupilo k utkání bez obránce Jakuba Nakládala, který má zraněnou ruku a trenéři tedy měli k dispozici pouze 7 obránců. Po bezbrankové úvodní třetině se hostům podařilo jít v druhém dějství do jednobrankového vedení, které ještě umocnil svým gólem ve třetí třetině kapitán hradeckých Jaroslav Roubík. Domácí se dokázali vrátit do zápasu a po nervydrásajícím závěru a bezbrankovém prodloužení se derby muselo rozhodnout opět až v samostatných nájezdech, ve který se hráči HC Vrchlabí vyznamenali a jejich tým vyhrál již druhé derby v této sezoně.

Ihned po úvodním buly měli domácí velkou šanci, ale z nebezpečného prostoru vyhodil puk Táborský. Na začátku 7. minuty si vrchlabští zahráli první přesilovou hru v utkání, ale ta se jim vůbec nepovedla. V 15. minutě ve vlastním oslabení ujel Kamil Tvrdek, svůj nájezd však zakončil pouze střelou do Koutského betonu. Domácí tak nevyužili další šanci. Hosté se v 17. minutě usadili v pásmu domácích, ale žádné nebezpečné pokusy na branku Falty nepřišly. Vrchlabí se po dlouhé době vymanilo z tlaku, ale Bryneckého střelu Koutský v pohodě pokryl. První třetina tedy skončila 0:0.

Domácí se dostali opět na začátku třetiny do velké šance, ale Horčička netrefil odkrytou klec Koutského. V čase 26:21 padla první branka utkání. Vstřelil jí hostující Martin Koudelka, který dostal pěkný pas od Šedy a v samostatném nájezdu překonal Faltu - 0:1. Ve 33. min Kříž zpoza brány nahodil puk před branku, ale Plodek netrefil puk ideálně. Ve 39. minutě měl Horčička další velkou šanci, ale opět na Koutského nevyzrál. Ve druhé třetině padl jediný gól. Vstřelil ho Koudelka a tak hosté do třetí třetiny budou vstupovat z jednogólovým náskokem.

Začátek třetin patřil velkým šancím a ve třetí třetině tomu nebylo jinak. Tentokrát jí měli Hradečtí, ale Kadlec neproměnil, za to ve 42. min padl další gól a opět do sítě domácích. Falta vyjel z brány a Jaroslav Roubík obhodil vrchlabského gólmana - 0:2. Hradec se dostal do další vyložené šance, ale Falta samostatný únik Koudelky pokryl. Domácí snížili náskok na jednobrankový v čase 50:35, zásluhou Milana Plodka kterému ze zabrány nahrál skvěle Pavel Kříž - 1:2. Domácí gól povzbudil k akci, Tvrdek nedal jasnou šanci, když netrefil přihrávku od Petra Horčičky. Domácí se ještě chtěli pokusit o vyrovnání a v čase 58:52 byl Falta odvolán z brány domácí poslali na led šestého hráče.Vzápětí se však domácí brankář musel vrátit, protože bylo odpískáno zakázané uvolnění.

Čtyři vteřiny před koncem zápasu Vrchlabí vyrovnalo díky Martinu Rýglovi, který vystřelil od modré čáry těsně nad ledem a jeno rána k radosti domácího publika prošla za záda Koutského.

V prodloužení se sice oba týmy dostávali do šancí, ale přesto skončilo bez branek a tak se východočeské derby rozhodovalo až v samostatných nájezdech.

Jako první jel hradecký útočník Petr Haluza, ale Falta vystihl jeho úmysl a Haluza tak střílel pouze do brankářovy výstroje. Za Vrchlabí jel jako první slovinská hvězda Rok Pajič, položil si Koutského na zem a druhou kličkou pohodlně zakončil. Domácí tedy vedli 1:0. Hosté na led vyslali kapitána Roubíka, ale Falta byl opět úspěšný. Rozhodnutí měl na hokejce Kamil Tvrdek a rychlou střelou zápěstím poslal puk nahoru k tyči čímž Krakonošovu týmu zajistil další tři velmi cenné body.

Domácí hráči provedli obvyklou děkovačku svým fanouškům a již byli na cestě do kabiny, když se rozhodli odměnit publikum druhým příjezdem na ledovou plochu a poděkovali tak podruhé za vytvořenou atmosféru, která také určitě přispěla k výbornému výkonu, zvláště pak v závěru zápasu.