HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí přivítá první tým tabulky Chomutov
A Team

Vrchlabí přivítá první tým tabulky Chomutov

04.10.2007
Jan Pečeňák

V sobotním zápase se na vrchlabském ledě představí další kandidát na postup a to celek Chomutova. Naši hokejisté si zlepšili náladu po středeční výhře v Berouně 3:1, zato Chomutov doma překvapivě ztratil jeden bod, když Kadaň porazil 2:1 po samostatných nájezdech. Přesto je náš soupeř na prvním místě tabulky s 19 body, s dvoubodovým náskokem před Mladou Boleslaví a tříbodovým před Vrchlabím.

V přípravě Chomutov odehrál 11 zápasů, včetně hokejového poháru, kde změřil síly s extraligovými celky z Karlových Varů, Kladna a Litvínova. Na svém ledě přivítal i účastníka nejvyšší německé soutěže, celek Iserlohnu. Celkově si v přípravě připsal 5 výher, 2 remízy a 4 porážky. Tým před sezónou posílili Martin Ťupa s Ladislavem Koldou z Mladé Boleslavi a Jaroslav Hašek z Děčína. Dále pak Petr Freiberg a Jan Stehlík z Kadaně a Karel Ton ze Sparty. Naopak kádr opustili Tomáš Polanský, Miloš Kajer a Martin Nosek. Takže lze říci, že Chomutov před sezónou rozhodně neoslabil, a i proto má ty nejvyšší cíle.

A roli favorita naší skupiny zatím potvrzuje. Naplno bodovat se Chomutovu nepodařilo jen na ledě Mladé Boleslavi, kde ale získal cenné dva body, v 6.kole prohrál v Hradci Králové a v tom minulém doma udolal v již zmiňovaném zápase Kadaň po samostatných nájezdech. Jinak všechny ostatní zápasy tým z úpatí Krušných hor vyhrál, např. Most porazil vysoko 8:0, Havlíčkův Brod 4:1 a v Berouně vyhrál 7:0. Ve druhém kole se na domácím ledě utkal i s naším celkem a pro mnohé to byl překvapivě vyrovnaný zápas, který ale skončil výhrou favorita v poměru 4:3.

V posledním zápase nastoupil KLH Chomutov v této sestavě:

Horčička - Révay, Ťupa, Bombic, Březina, Kolda, Černý, Chatrnúch, Malinský - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Mikšovic - Hašek, Stehlík, Jeslínek - Tauš, Heinisch, Havlůj

Další informace o týmu Chomutova na www.klhchomutov.cz/