HC Stadion Vrchlabí – 8. ročník dětského sportovního dne
Tiskové zprávy

8. ročník dětského sportovního dne

17.06.2019
Lucie Horčičková

V sobotu 15. června 2019 se uskutečnil již 8. tradiční dětský sportovní den pořádaný HC Stadionem Vrchlabí. I přes horké počasí se akce zúčastnilo okolo 100 dětí a toto sportovní dopoledne jsme si všichni naplno užili.
V krátkém článku si můžete přečíst zhodnocení akce od Jiřího Jakubce a Tomáše Jirků a také níže naleznete odkaz na fotogalerii z tohoto dne.

Již 8.rokem se konal tradiční Dětský sportovní den pořádaný HC Stadionem Vrchlabí, kterého se každoročně účastní kolem 100 dětí různých věkových kategorií. Tento rok se oblíbeného čtyřboje zúčastnilo 57 dětí a přibližně 30 dalších si prošlo doprovodné soutěže. Nejmladší účastnici letošního ročníku byly necelé 2 roky.
Hlavní disciplínou byl čtyřboj, který obsahoval překážkovou dráhu, hod míčkem, běh na 50 m a skok snožmo z místa. Tři nejlepší z každé kategorie byli odměněni dárkovým balíčkem a medailí a všichni dostali čokoládovou medaili a krásnou hru od KRNAPu. Mimo to se ale děti mohly zúčastnit i doprovodných soutěží, jako byli např. běh v pytli, slalom s hokejkou a setkat se s některými hráči vrchlabského A-týmu, kteří je celým dnem provázeli.

Slova Jiřího Jakubce k dnešní akci:
Sportovní den, který pořádáme pod hlavičkou našeho klubu, bych označil za tradiční akci. Smyslem akce je zapojit a přitáhnout ke sportování co nejvíce dětí ve věku, kdy je pro ně pohyb přirozenou radostí. Této akce se účastní děti z našich mládežnických kategorií, ale i mnoho ostatních. I přes úmorné vedro, které na stadiónu manželů Zátopkových panovalo, vítězil sportovní duch a panovala výborná atmosféra. Tímto bych chtěl poděkovat všem dětem a jejich rodičům za účast na této akci a také všem lidem, kteří se podíleli na organizaci tohoto dne pro děti. Těšíme se na další setkání, tentokrát již u ledové plochy.

Slova Tomáše Jirků:
Již tradičně jsme se snažili uspořádat pro všechny děti z Vrchlabí a okolí dětský den, kde si mohli všichni zazávodit a porovnat se svými vrstevníky v oblíbeném čtyřboji. Přesto, že bylo tropické počasí, tak dorazilo na akci hodně dětí, což nás velmi potěšilo. Dětská radost z pohybu prostupovala celou akcí, která gradovala obdržením medaile, kterou dostal každý účastník.

Fotogalerii naleznete zde