HC Stadion Vrchlabí – Kozlové z Kolína přijíždějí do Vrchlabí
Preview k zápasu

Kozlové z Kolína přijíždějí do Vrchlabí

25.11.2014
Jana Poskerová

Se soupeřem z Kolína se domácí tým potkal ve dvou přípravných zápasech v srpnu. První výjezd do Kolína skončil porážkou vrchlabských 5:3, na domácím ledě ukořistil Stadion výhru až po samostatných nájezdech.

V letošní sezoně patří Kozlové z Kolína opět mezi favority soutěže, aktuálně se pohybují na 4. místě tabulky. Zatím se Kozlům podařilo porazit soupeře ze Žďáru, Klášterce, Řisut, Děčína, Klatov, Pelhřimova, Sokolova a Jindřichova Hradce. Bez bodu byly zápasy proti Táboru, Mor. Budějovicím, Jablonci, Trutnovu a Kobře.

V sobotním kole sehrál Kolín derby s Nymburkem s výsledkem 4:2 a podařilo se jim tak po třech porážkách v řadě opět zvítězit.

V loňské sezoně na vrchlabském ledě Kolín vyhrál v říjnu 4:1, ale ve druhém kole přijelo Vrchlabí po vánoční pauze pro body a vyhrálo 3:2.

Vrchlabí je aktuálně na 7. místě tabulky, na Kolín ztrácí čtyři body, tabulka je totiž velmi, velmi vyrovnaná. Domácí mají na svém kontě pět proher (Jablonec, Bílina, Žďár, Řisuty), překvapivě dopadl také zápas s Klatovy, odkud Vrchlabí přijelo poraženo 4:1, ve zbývajících kolech brali body za výhru. Kromě Kolína na domácí hokejisty čekají ještě v prvním kole dva soupeři a to Mor. Budějovice a Sokolov.

Po 14. kole se střelecky nejlépe daří kapitánovi týmu Jiřímu Jakubcovi, který má na svém kontě 10 branek, o pozici druhého střelce se dělí Tomáš Bláha s Martinem Filipem a Danielem Vlachem, všichni mají 6 branek, na paty jim s pěti góly šlape Tomáš Šťastný. Obránci jsou na tom shodně po dvou brankách (Hamerský, Skočovský, Klement, Lenoch).

Středeční zápas začíná v DD Elektromont aréně v 18:00.

Foto Václav Mašinda