HC Stadion Vrchlabí – HC Stadion Vrchlabí se může stát mistrem ligy před vlastními diváky
Preview k zápasu

HC Stadion Vrchlabí se může stát mistrem ligy před vlastními diváky

23.02.2013
Tomáš Pavlík

HC Stadion Vrchlabí vedl na zápasy již 2:0, a ve středu tak mohl rozhodnout o osudu finálové série. Na ledě BAKU ale zvítězit nedokázal a prohrál 6:4. Čtvrté utkání se tak bude hrát ve vrchlabské Elektromont aréně a Houdova družina půjde tvrdě za vítězstvím, neboť v případě prohry by se rozhodující páté utkání hrálo v Trutnově.

První souboj se uskutečnil v trutnovské Pro Hockey Aréně. Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří vedli po pár minutách 4:1. Hosté se ale nevzdali a ve třetí třetině dokonce dokázali zápas obrátit ve svůj prospěch. Necelou půl minutu před koncem ale srovnal Jakub Luštinec. Prodloužení vítěze neurčilo a šlo se do nájezdů. Za Stadion se trefili Jirků a Urban, za Trutnov pouze Chytráček, a vrchlabští tak mohli slavit první bod ve finálové sérii. Na utkání se přišlo podívat 1422 diváků.

Druhý duel změnil místo konání. Tím byla vrchlabská Elektromont aréna, kam přišlo 1920 diváků - bylo tedy vyprodáno. Domácí po dvou třetinách prohrávali se svým soupeřem 2:4, ale ve třetí periodě sebrali všechny své síly a utkání vyrovnali. No a díky trefě Jana Provazníka 47 sekund před koncem třetí části se těšili z druhého vítězství ve finálové sérii.

Ke třetímu utkání zajížděl Stadion do Trutnova s možností mečbolu ukončit sérii a stát se mistrem ligy. Ovšem hokejový bůh zřejmě nechtěl být tak nespravedlivý, aby po vyrovnaných utkáních zvítězili vrchlabští 3:0 na zápasy. Po prvním dějství svítilo na ukazateli skóre 2:2. Ve druhé části padla jedna branka, a to z hole vrchlabského Urbana a hosté vedli. Svěřenci hrajícího trenéra a bývalého extraligového hráče Jiřího Malinského ale dokázali utkání otočit na 4:3. V 54. minutě sice vyrovnal Petr Weiss, ovšem výhru domácích trefil v 59. minutě Chytráček. Luštinec pak ještě výsledek jistil při power-play hostí. 1694 - tolik diváků si našlo cestu do ochozů trutnovského zimního stadionu.

Čtvrtý finálový duel se hraje ve vrchlabské Elektromont aréně v neděli 24.2. Úvodní buly naplánováno na 17 hodin.

Partnerem nedělního utkání je Restaurant La Petite France, který věnoval dárkové vouchery na konzumaci. Majitele voucherů budeme losovat v první přestávce, dobře si tedy uschovejte svou vstupenku.