HC Stadion Vrchlabí – Změna v realizačním týmu A-mužstva
A Team

Změna v realizačním týmu A-mužstva

09.05.2024
Lucie Horčičková

Jak jsme již avizovali, přinášíme další změny týkající se A-týmu pro sezónu 2024/25. Nyní k trenérskému týmu, který doplní a posílí Ondřej Poul.

V loňské sezóně odešel do Pardubic z pozice hlavního trenére Tomáš Jirků. Sezónu tak dokončil Petr Hlaváč s asistentem Radoslavem Svobodou, kteří dokázali tým dostat do nadstavbové části a poté přímo do play-off, kde náš tým nestačil na Příbram.
Pro letošní sezónu chystáme na trenérské lavičce změnu. Z týmu HC Letci Letňany, který ve II. lize končí, přichází Ondřej Poul.
Hlavním trenérem A-týmu zůstává Petr Hlaváč, ale Ondřej nebude pouze na pozici klasického asistenta. Jde o trenérský tým, který bude pracovat ve složení Petr Hlaváč, Ondřej Poul a Martin Abrhám. Ve vzájemné shodě došlo k rozdělení kompetencí a již od začátku sezóny pracujeme na doplnění kádru a na přípravě týmu na letošní sezónu. Ondřej bude kromě A-týmu zapojený do celé naší organizace.

Vyjádření Jiřího Jakubce:
„Jakmile jsme se dozvěděli, že Letňany končí ve II. lize, napadlo nás Ondru oslovit. Vždy se snažíme dívat na člověka komplexně a sledujeme jeho profesní historii. Podle ní zkoušíme vyhodnotit, zda je schopen systematické práce a zda přispívá k rozvoji organizace. Ondru si hodně lidí bude spojovat s Trutnovem a s Letňany. Oba týmy byly našimi rivaly a v případě Trutnova to byl hlavní regionální soupeř. U obou týmů Ondra odvedl kus velice dobré práce a oba týmy byly ve II. lize úspěšné.
Ondřej Poul také stojí za zrodem ADKLH (Asociace druholigových klubů ledního hokeje, z.s.) a dodnes je jejím prezidentem. ADKLH je velice úspěšný projekt, který dokázal spojit všechny druholigové kluby a přinesl jim nejen finance a jiné výhody, ale také důstojnější pozici ve vztahu k ČSLH.
Ondra bude u nás působit především jako trenér u A-týmu. Také ale bude fungovat jako skills coach - trenér hokejových dovedností, s čímž bude pomáhat u naší mládeže, a v neposlední řadě by nám měl pomoci i s marketingem a prezentací našeho klubu. Má jasnou představu, co znamená pracovat v menším regionálním klubu a já si osobně myslím, že nám ve všech zmíněných činnostech může hodně pomoci. Z jeho příchodu mám radost, a i když jsme se zatím dohodli na jedné sezóně, ve které si vzájemně ověříme, jak vše bude fungovat, tak věřím, že ta spolupráce nakonec bude dlouhodobá.”


Vyjádření Ondřeje Poula:
„Od prosince jsem jednal s dvěma kluby o své budoucnosti v nadcházejících sezónách. V momentu, kdy do jednání vstoupilo Vrchlabí, jsem veškerou energii věnoval právě jednání s Jirkou Jakubcem. Jsem nesmírně rád, že jsme se vzájemně na všem shodli, protože Vrchlabí je pro mě jednou z nejlepších organizacích v této lize a to od mládeže až po mužstvo dospělých. Je to velká výzva, na kterou se moc těším. Je před námi spousta práce a pevně věřím, že se nám podaří naplnit všechny cíle, které si stanovíme.”