HC Stadion Vrchlabí – Doplnění týmu před koncem přestupového období
A Team

Doplnění týmu před koncem přestupového období

02.02.2024
Lucie Horčičková

Sportovní manažer klubu Jiří Jakubec přináší několik aktualit z A-týmu a Denis Vacek vyjádření ke svému přerušení činnosti ve Vrchlabí.

Před koncem přestupového období (31.1.2024) jsme ještě zvažovali možnosti drobného doplnění našeho A-týmu. Byli jsme v jednání se Štěpánem Matějčkem, který byl u nás pouze na střídavé starty a lákala ho možnost dohrát sezónu u nás ve II.lize. Štěpán se ale rozhodl zůstat v Novém Městě, protože mu ve všem vyšli vstříc a nechtěl je zklamat. Nakonec ale ještě dění okolo Štěpána vzalo úplně jiný směr a sezónu by měl dohrát v prvoligovém Vsetíně.


Brankáři
Snažili jsme se reagovat na ukončení angažmá Denise Vacka, bohužel možnosti byly omezené. Nicméně na střídavé starty máme vyřízené 2 brankáře, které ale můžeme použít pouze v nadstavbové části a nikoliv v play-off. Jedná se o Jakuba Tichého z Kolína a Vojtěcha Hambálka z Liberce. I když se jedná o dva velice kvalitní gólmany, tak pro nás je jednoznačnou prioritou Jakub Červinka, kterého budou doplňovat Ondřej Holubec a Lukáš Kamenický.


Vyjádření Denise Vacka k přerušení činnosti v HCV:
„Vážení fanoušci vrchlabského hokeje,
jak už asi víte, přerušil jsem svou činnost v HCV. Chtěl bych předejít spekulacím o mém odchodu, proto se zde pokusím stručně popsat můj pohled vnímání této situace.
Důvody jsou jednoduché. Hokej už mi nedával takovou radost a smysl jako doposud. Mým cílem vždy bylo hrát profesionální hokej. V posledních měsících jsem o tom dost přemýšlel a dospěl k závěru, že pokračovat s hokejem už, minimálně letošní sezónu, nebudu. Vím, že je to trošku neobvyklé končit takhle před vrcholem sezóny, ale cítím to tak a doufám, že to budete respektovat stejně jako vedení, kterému bych chtěl poděkovat za vstřícnost o ochotu. Dále bych chtěl poděkovat celému klubu za to, že jsem mohl být jeho součástí a poznat tak skvělé lidi a skvělou organizaci. Dále taky všem trenérům a klukům v kabině, mezi kterými jsem našel spoustu přátel na celý život. Ještě jednou díky za všechno a ať se daří.
S pozdravem D.V.”