HC Stadion Vrchlabí – Do klubu se vrací útočník Jan Kerekanič
Rozhovory

Do klubu se vrací útočník Jan Kerekanič

28.07.2022
Lucie Horčičková

Další posilou do nové sezóny 2022/23 je šestadvacetiletý útočník Jan Kerekanič, který není v našem klubu žádným nováčkem.
Honza prošel ve Vrchlabí mládežnickými kategoriemi a v sezóně 2014/15 naskočil poprvé do devíti utkání za druholigový A-tým. Následně se na rok vydal nasbírat hokejové zkušenosti do Ameriky a po jeho návratu do Vrchlabí, v půlce sezóny 2016/17, odehrál za A-tým ještě několik utkání. Další sezónu odehrál ve Vrchlabí celou, včetně play-off, a poslední tři roky strávil v Nové Pace.
Nyní se vrací zpět do svého domácího klubu a moc se na to těší.

Komentář Jiřího Jakubce, sportovního manažera:
„Honza je místní odchovanec, který si v juniorském věku odskočil na zkušenou do zámoří. Když se vrátil, tak nastupoval v našem A-týmu, ale s příchodem I. ligy pro něho nebylo v našem kádru místo. Proto Honza působil ve II. lize v Nové Pace. Je to obětavý dříč a bojovník, navíc univerzál, který může nastupovat jak v útoku, tak v obraně a jednoznačně do našeho týmu patří.“

V sezóně 2017/18 jsi za vrchlabský A-tým ještě hrál, ale následující tři sezóny jsi strávil v Nové Pace. Co říkáš na to, že budeš hrát opět za Vrchlabí?
Tak především bych moc rád poděkoval za to, že mám tu možnost tady doma pokračovat. Hrozně moc se těším! Je to doma, je to Vrchlabí a není jiný klub, kde bych byl radši. Těším se, že se hokejem budu doma opět bavit.

Pamatuješ si, kdy jsi poprvé naskočil za vrchlabský A-tým?
Ano, pamatuju. Bylo to v sezóně 2014/2015 v Táboře. Přišlo zhruba 1500 diváků. Z Vrchlabí se vydal na tenhle výlet i autobus našich fanoušků, ale bohužel se nám zápas nepovedl.

Máš nějakou oblíbenou vzpomínku z dob, kdy jsi nastupoval za Vrchlabí?
Rozhodně svůj první gól tady doma, pod kotlem proti Letňanům. Za ten gól musím poděkovat Tomášovi Bláhovi, který vyhrál těžký souboj za brankou, naservíroval mi to mezi kruhy a já už do toho jenom tak plácnul.

Na co se v této sezóně nejvíc těšíš?
Na každý zápas, na tu naši partu v kabině a samozřejmě na naše fanoušky, kteří si, doufám, znovu najdou cestu na zimák a poženou nás k výhrám. Věřím, že budeme hrát útočný hokej, který bude bavit každého.

Čím bys mohl být týmu užitečný?
Svou týmovou hrou. Nejsem ten typ hráče, co kouká na osobní statistiky. Poslední sezóny jsem byl spíš defenzivní útočník, takže určitě i hrou dozadu. Hraju pro tým a rád to na ledě přitvrdím.

Jaké jsou tvé osobní ambice do sezóny 2022/23?
Splnit roli, kterou mi trenéři přidělí, odmakat každý zápas na 100% a pomoct týmu, abychom šli do play-off z co nejlepšího místa.

Jak se na novou sezónu připravuješ?
Letní přípravu jsem z větší části absolvoval s týmem. Tréninky byly dobře poskládané a výživné. Teď, před začátkem přípravy na ledě, máme individuální tréninky a k tomu si rád zajdu zahrát fotbal.

Co říkáš na nový systém II. ligy?
Bude to pro kluby finančně náročnější, ale odhlasovaly si to. Já osobně jsem za tento formát rád. Je to daleko lepší než hrát s každým 6x a navíc se zvedne úroveň ligy.