HC Stadion Vrchlabí – Poslední zápas základní části odehrajeme v Kladně
Preview k zápasu

Poslední zápas základní části odehrajeme v Kladně

07.03.2021
Vendula Sahánková

K poslednímu zápasu základní části Chance ligy nastoupí krkonošský celek z Vrchlabí proti kladenským Rytířům.

Vrchlabští si v posledním zápase, který odehráli proti kolínským Kozlům, pojistili účast ve čtvrtfinále play-off bez nutnosti předkola. V základní části zatím posbírali 65 bodů a jsou v současnosti v tabulce na čtvrtém místě. Pokud se v pondělním zápase zadaří, je možnost poskočit na třetí místo před Jihlavu, která má v současné době náskok dvou bodů.

V této sezóně se mohou vrchlabští spolehnout na skvělou obranu a po odehraných 33 zapásech mají jen o jednu vstřelenou branku méně než nejlepší HC Dukla Jihlava (126 gólů). První Rytíři mají na kontě 124 branek. Nejlepším krkonošským brankářem je Jakub Soukup s úspěšností 91,50 %. I díky jeho umu tak Stadion inkasoval dosud jen 83 branek, stejně jako kladenští. Méně inkasovaných branek má jen HC ZUBR Přerov, VHK ROBE Vsetín a HC Dukla Jihlava.

Kladenští si v posledním odehraném zápase pojistili první místo tabulky vítězstvím na ledě Šumperka a již se mohou naplno soustředit na nadcházející play-off. Zápas proti šumperským drakům ale nebyl procházkou v růžovém sadu, kladenští dvakrát vedli, ale domácí pokaždé vyrovnali. Již se v zápase schylovalo k prodloužení, ale výhru kladenským v poslední minutě přinesl obránce Luc Snuggerud, který se v kladenském dresu trefil poprvé.

Utkání 34. kola Chance ligy se odehraje na ČEZ stadionu v pondělí 8.3.2021 od 18 hod. Zápas můžete sledovat živě na HokejkaTV.