HC Stadion Vrchlabí – Zhodnocení přípravného období naší mládeže
Tiskové zprávy

Zhodnocení přípravného období naší mládeže

14.09.2020
Lucie Horčičková

Šéftrenér mládeže Tomáš Jirků přináší zhodnocení přípravného období naší mládeže, v rámci něhož se uskutečnily např. hokejové kempy nebo soustředění na Liščí farmě.

Letní příprava (květen, červen)
Hokejová sezóna 2020/2021pro naši mládež nemohla začít tradičním výstupem na Žalý kvůli onemocnění Covidu 19, který nám i předčasně ukončil sezónu předešlou. A proto letní příprava začala až v pondělí 11. května a účastnilo se jí okolo 140 vrchlabských hráčů. Všechny naše mládežnické kategorie využívaly k tréninkovému procesu inline plochu na našem zimním stadionu, fotbalový stadion ve Vejsplachách a sportovní areál manželů Zátopkových. Účast na trénincích byla vysoká a s celou letní přípravou u všech kategorií panovala spokojenost.Jelikož jsme začali s tréninky na suchu o týden později, tak měli možnost si děti přípravu o týden prodloužit dobrovolnými tréninky, při kterých si užily hru a zábavu.

Realizační týmy
Přípravka

Hlavní trenér: Tomáš Jirků
Asistenti trenéra: Michal Brandejs, Filip Moník, Roman Pistulka, Jan Pacholík a Jan Kynčl

3. třída
Hlavní trenér: David Chalupa
Asistenti trenéra: Jakub Moník, Ondřej Polák, Jakub Soukup

4. + 5. třída
Hlavní trenér: Patrik Urban
Asistenti trenéra: Jan Žďára, Radim Šlaicher, Jan Muller, Jan Munzar

Mladší žáci
Hlavní trenér: Tomáš Jirků
Asistenti trenéra: Petr Srnský, Tomáš Cerman, Daniel Srnský

Starší žáci
Hlavní trenér: Michal Pšurný
Asistenti trenéra: Tomáš Kynčl, Jiří Jakubec

Dorost + junioři
Hlavní trenér: Michal Pšurný
Asistenti trenéra: Martin Mach, Michal Oborník, Vladimír Kamenický

Brankáři
Hlavní trenér: Martin Abrahám
Asistenti trenéra: Vladimír Kamenický, Jakub Soukup, Ondřej Holubec

Bruslení
Hlavní trenér: Karolína Erbanová

Přípravné období (srpen)
Jako obvykle i letos se ve Vrchlabí začíná s tréninky na ledě již na začátku srpna. Pro velký zájem ze stran dětí i rodičů jsme se rozhodli uspořádat dokonce tři hokejové kempy ve třech různých termínech, abychom uspokojili všechny potencionální zájemce.
První kemp byl třídenní, od 4. srpna do 8. srpna a zúčastnilo se ho celkem 24 hráčů a 2 brankáři z ročníků 2004- 2008. Následoval od 9. srpna druhý kemp, který absolvovalo 25 dětí z ročníků 2009- 2011. Třetí hokejový kemp začal 16. srpna a byl ukončen 19. srpna s účastí 27 hráčů, kteří se narodili v letech 2012- 2014. Všechny tři kempy byly opět organizovány formou příměstského tábora. Účastníci našeho kempu měli každý den 2 tréninkové jednotky na ledě a 2 tréninkové jednotky na suchu.
Poslední týden v srpnu již tradičně proběhlo letní soustředění na Liščí Farmě, kde jsme měli zařízené ubytování společně se stravou a k dispozici jsme měli také všechna sportoviště. Soustředění absolvovalo přes 100 vrchlabských mládežníků.

Tréninkový program se ustálí v září současně se začátkem školní docházky, kdy začnou hrát svá mistrovská utkání postupně dorost, junioři, mladší a starší žáci. Od října budou hrát pravidelně také naši nejmenší hokejisté, kteří mají mistrovská utkání organizována formou malých turnajů. Konkrétně to jsou kategorie 2. třída (ročník 2013 a mladší), 3. třída (ročník 2012), 4. třída (ročník 2011) a 5. třída (ročník 2010). Ve všech těchto kategoriích jsme přihlásili 2- 3 týmy, jelikož máme velký počet dětí v jednotlivých ročnících a chceme, aby si všechny děti zahrály.

I pro letošní sezónu máme pro děti a rodiče připravené nadrámcové aktivity jako např. speciální tréninky zaměřené na bruslení, core tréninky, OPEN ICE a další možnosti k hokejovému růstu našich mládežníků.

Veškeré fotky z kempů najdete na našem Facebooku nebo na webu ve Fotogalerii:
Hockey camp č. 1
Hockey camp č. 2
Hockey camp č. 3