HC Stadion Vrchlabí – "Udělám všechno pro to, abychom fanoušky už nezklamali!" vzkazuje Aleš Půlpán
Rozhovory

"Udělám všechno pro to, abychom fanoušky už nezklamali!" vzkazuje Aleš Půlpán

04.10.2018
Lucie Horčičková

Aleš Půlpán je šestadvacetiletý útočník, který k nám do Vrchlabí přišel z trutnovského klubu, kde odehrál tři sezony. Mimo to ale působil např. v Hradci Králové, Karlových Varech, Berouně nebo také v Litoměřicích. V krátkém rozhovoru prozradil, co ho přimělo ke změně klubu a jak hodnotí dosavadní odehraná utkání.

Jak byste zhodnotil středeční první prohrané utkání? V čem si myslíte, že jste měli nedostatky?
Nedostatky byly snad úplně všude. Nedělali jsme, co jsme měli. Jeden hrál na puku, ostatní 4 na něho koukali, nebruslili jsme. Srážely nás chyby z vlastní nedůslednosti. Myslím, že je i na místě se omluvit fanouškům za to, co jsme předvedli.

Jak se vám hrálo proti Trutnovu, ve kterém jste, několik let, společně se svým bratrem Tomášem, hráli?
Čekal jsem to mnohem horší. Je to samozřejmě velmi těžké a speciální, ale nic, co by mě rozhodilo. S úvodním hvizdem je to pro mě zápas jako každý jiný.

Nebylo vám v tu chvíli líto, že už nehrajete za Trutnov?
Vyhráli jsme 5:1, takže určitě ne. :-)

Co vás přimělo ke změně klubu?
Po tom, co se stalo v Trutnově, kdy propustili mého otce z pozice trenéra, jsem vůbec nechápal, stejně jako většina mých ex-spoluhráčů, co se stalo a jaký byl důvod. Víceméně to nevíme do teď. Týden jsem tam zůstal a dal jsem tomu šanci, přece jenom jsem si vážil práce, kterou jsme tam odvedli, navíc jsem v těchto věcech profesionál. Nevadilo mi, že vyhodili tátu, ale že vyhodili kvalitního trenéra, který dal mužstvu tvář a dokázal získat nejvíc bodů a myslím, že úplně v klidu můžu říct, že to on dostal Trutnov tam, kde je teď. To, že jsme na stadion společně, jako tým, přivedli nové lidi, kteří nám chodili fandit, toho jsem si cenil nejvíc a kvůli tomu jsem si říkal, že musím vydržet . Nějakou práci jsme tam odvedli a to nám nelze upřít. Nechci, aby to vypadalo, že se chválím... Netvrdím, že všechno bylo jenom dobré, ale takhle to cítím. Když jsem ale viděl, jakým stylem trénujeme a představa, že bych kvůli tomuhle měl dojíždět každý den, bylo něco nepředstavitelného. Věděl jsem, že buď skončím, nebo musí přijít změna.

Proč jste se rozhodl zrovna pro Vrchlabí - největšího rivala Trutnova?
Vrchlabí je tým s velkou ambicí - postupem a já jsem si řekl, že hokej už hraji dost dlouho a je načase něco vyhrát. Líbila se mi i koncepce v tom, že se tu hodně trénuje . Abych jezdil někam, kde se trénuje 2x v týdnu nebo ve 12-ti lidech, to by mě opravdu nebavilo. Proto jsem rád, že je tu takový přístup. Navíc jsem nešel úplně do neznámého prostředí, byl jsem tu před 4-lety na měsíc. A když se ozval Jirka Jakubec, tak jsem neváhal.

Jak jste ve vrchlabském klubu spokojený a co říkáte na nový tým?
Libí se nám tady moc - mně i bráchovi. Ten servis co nám tady realizační tým poskytuje je neuvěřitelný. Vždy si vymyslím nějaký nesmysl a pan Křelina s panem Peškem to vždycky nějak vyřeší. Těžko bych hledal klub v 1.lize, kde se hráči mají takhle dobře. Vyloženě si to užívám. Tým bych řekl, že je velmi silný a je v něm velká konkurence. Naši výhodou je, že máme vyrovnané prakticky všechny 4 lajny. Myslím si, že tohle by měl kvalitní tým pro play-off rozhodně mít.

Jak byste zhodnotil dosavadní výkony týmu?
Trochu mi to kazí středeční výkon, ale jinak to hodnotím pozitivně. Do posledních dvou zápasů jsme nevstoupili vůbec dobře. Na druhou stranu je ale dobře, že jsme tu facku dostali teď a můžeme si sami uvědomit, že bez tvrdé práce to rozhodně nepůjde.

Co byte měli podle vás zlepšit? A s čím jste naopak spokojený a myslíte si, že je to vaše velké plus?
Koncentraci do úvodu zápasu a proměňovat více přesilových her. Naše velké plus je, že máme vyrovnané lajny, jsme dobře fyzicky připraveni a to, že jsou v týmu vítězné typy. To bude ještě hodně důležité.

Jak se připravujete na sobotní utkání v Bílině? Věnujete něčemu speciální přípravu?
Měli jsme video, kde jsme si rozebrali chyby ze zápasu s Letňany. A protože jich bylo hodně, pokračujeme i v pátek. Určitě se bude měnit i plán hry, protože Bílina hraje na svém málem hřišti nepříjemný hokej a my si tam pojedeme spravit chuť po středě.

Co říkáte na vrchlabské fanoušky?
Klobouk dolů. Jedna z věcí, kterou si na Vrchlabí prostě musíte užívat. Já bych jim chtěl určitě touto cestou moc a moc poděkovat, za to jak nás přijali. Opravdu moc si toho cením a udělám všechno pro to, abychom je letos už podruhé nezklamali!