HC Stadion Vrchlabí – Petr Dědek o podpoře vrchlabského hokeje
Rozhovory

Petr Dědek o podpoře vrchlabského hokeje

22.06.2018
Daniela Udatná

Přinášíme Vám rozhovor s Petrem Dědkem, který se po několika letech vrací mezi generální partnery HC Stadionu Vrchlabí.

Jaká byla Vaše motivace znovu více podporovat vrchlabský hokej?

Já jsem vrchlabský hokej nikdy podporovat nepřestal a vždy mi záleželo na tom, aby se ve Vrchlabí hrál kvalitní hokej na vysoké úrovni. Momentálně jsem extrémně pracovně vytížený, ale přehled o vrchlabském hokeji mám a vždy jsem i měl. Minimálně od mého otce, který nevynechá jediný zápas, jsem dostával pravidelně dost podrobné zprávy. "smích"
V minulé sezóně v průběhu play-off jsem měl rozhovor s Alešem Cermanem a řekli jsme si, že by to chtělo nějaký impuls, který by úroveň vrchlabského hokeje pozvednul a posunul ho o další krok dál.

Na které momenty z předchozího působení nejvíce vzpomínáte?

Svoji "vrchlabskou hokejovou kariéru" považuji za dlouhou a krásnou a těch silných momentů bylo mnoho. Jak jsem někde četl (myslím, že to uvedl L. Zábranský), tak hokejový tým je podobný rodině.
Ani nám se tenkrát nevyhnuly smutné momenty - zranění Jana Pavlů nebo ta nešťastná událost s Honzou Basou.
Ale samozřejmě člověk nejraději vzpomíná na ty hezké a úspěšné momenty. Když rychle zalistuji v paměti, tak se mi tam objeví spousta momentů z I.ligy - derby zápasy proti Hradci Králové, zápasy s Kometou Brno, postup přes Jihlavu atd. Jak jsem již uvedl, těch hezkých momentů bylo mnoho, ale nade vše vystupují oba postupy do vyšších soutěží, do II-ligy a následně do I.ligy. Určitě nejvíc si pamatuji postup do i.ligy, kdy jsme po vítězném zápase v Chrudimi prožili krásnou a bouřlivou noc a ráno jsme uspořádali spontánní průvod městem, který vyvrcholil oslavou postupu s fanoušky na náměstí.

Co očekáváte od nadcházející sezóny?

Informace o současném stavu A-týmu mám a zatím se to rýsuje dobře. Já mám v plánu zatím pouze tým podporovat ekonomicky, ale jinak se nechystám do organizace nějak výrazněji zasahovat. Leda, když to nebude podle mých představ, tak do toho vstoupím razantněji. "smích"
Pro letošek jsme vyhlásili boj o postup, ale jsme si plně vědomi toho, že to bude velice složité. Na postup zbrojí hodně kandidátů a vyhrát může jenom jeden. Já osobně mám s postupy zkušenost a není to ani levná ani snadná záležitost. Rozhodně chceme vhodně a cíleně posílit a doplnit kádr, který bude schopen směřovat k vytýčenému cíli. Důležité bude, aby se našemu týmu vyhýbaly zásadní problémy a zranění.

Může HC Stadion s touto podporou počítat dlouhodobě?

Ano, s Alešem jsme se dohodli, že budeme spolupracovat dlouhodobě. Nedali jsme si žádný konkrétní časový horizont. Momentálně bych svou podporu a spolupráci s HCSV vyhodnotil jako časově neomezenou, ale samozřejmě je to svázáno s podporou fanoušků. Za tu dobu, co sport podporuji, tak už jsem si zvykl na fakt, že se člověk nemůže zavděčit všem. Ale chceme jít s kvalitou nahoru a je to především zábava pro diváky, tak očekávám ještě větší zájem a podporu vrchlabských diváků.

Jaká je Vaše vize do dalších let?

Jak jsem již uváděl, tak momentálně chci výrazněji podporovat vrchlabský hokej a pomoci zapojit do této podpory ještě další partnery. Ale zatím nemám v plánu se více zapojit do organizace klubu.
Co se týká sportovních cílů, tak co se týká výchovy mládeže, tak se s mládeží ve Vrchlabí pracuje na vysoké úrovni a co se týká A-týmu, tak směřujeme k posunu výš. Naším cílem je postup do WSM ligy, kde by výhledově mohlo do Vrchlabí dorazit např. Kladno s J.Jágrem a co víc bychom si mohli přát? Uvidíme letos, jak bude sezóna probíhat, posbíráme zkušenosti a jak je mým oblíbeným heslem - jdeme do toho!!

Podporujete i jiné spolky nebo činnosti ve Vrchlabí?

Dlouhodobě a pravidelně podporuji vrchlabský Divadelní Klub. Tento klub funguje od roku 2010 a za tu dobu si u vrchlabáků našel svoje místo. Je to malá, nejenom divadelní scéna, která je hojně navštěvovaná a využívaná a která by bez podpory partnerů jen těžko přežívala.