HC Stadion Vrchlabí – I přes nevydařený zápas v Děčíně držíme první příčku
A Team

I přes nevydařený zápas v Děčíně držíme první příčku

24.10.2016
Jan Přikryl

Čtvrtou říjnovou sobotu bylo na programu deváté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodilo překvapení na úkor Řisut, kteří nedokázali na domácím ledě vyzrát na jablonecké Vlky. V duel dvou týmů vyznávajících Draky ve svém znaku vyznělo lépe pro Bílinu. Sokolovští se nedokázali oklepat z devítikolového přídělu na ledě Vrchlabí a tentokrát nestačili na svém ledě na Klatovy.

Cenný skalp vezou ze Slaného jablonečtí Vlci

Řisuty společně s Vrchlabím a Kobrou získaly v úvodu soutěže mírný náskok na ostatní soky. V tomto kole se jejich čtyřbodový náskok na nejbližšího pronásledovatele snížil na pouhý bod. Hostující Pavlů zadělal na cenné body ze Slaného už v první třetině. V té druhé se k němu přidali Peřina, Demel a Šolc. Domácím nedodalo potřebný impuls ani střídání brankářů po čtvrté brance hostí. Tabulka je po sobotním kole tak zase o něco vyrovnanější!

HC Řisuty – HC Vlci Jablonec nad Nisou 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Kolařík (Borovanský) – 10. Pavlů (Čechura, Bříška), 28. Peřina (Nevyhoštěný), 35. Demel (Pavlů), 37. Šulc.

Klatovy naplno bodovaly v Sokolově

Souboj dvou devítibodových týmů začal lépe celek Klatov. Do vedení poslal svůj tým Krliš a pro hráče Baníku mohlo být hůř. Jen zásluhou výborného Hrušky, který chytil i trestné střílení, drželi domácí jednobrankovou ztrátu. Tu vymazal Jirušek a v polovině zápasu poslal dokonce Sokolov do vedení Šik. Ještě před brankou Šika mohl skórovat Kukla, trefil ale pouze tyč. Že budou v tomto zápase šťastnější hosté, naznačil přelom 36. a 37. minuty. Švarc a za půl minuty také Vlček dostali hosty do vedení. Vítěznou branku ale vsítil až Schleiss v minutě osmačtyřicáté, protože v poslední minutě ještě snížil na konečných 3:4 Račanský.

HC Baník Sokolov – SHC Klatovy 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Jirušek (Kukla, Šik), 34. Šik (Kukla, Jirušek), 60. Račanský (Kašpar) – 3. Krliš (Němec, Vlček), 36. Švarc (Kaňák, Špaček), 37. Vlček (Krliš), 48. Schleiss (Beneš).

Bílina přežila velké šance a veze z Trutnova všechny body

Po studené sprše v první minutě, kdy Nedrda poslal hosty do vedení, se domácí oklepali a začali svého soupeře přehrávat. Píša s Ukhinem rychle skóre otočili a nejen třetí branka byla na spadnutí. Jako by mávnutím kouzelného proutku někdo trutnovský tlak okolo poloviny zápasu ukončil. Hosté byli na koni díky řadě přesilových her. Těsně po skončení jedné z nich srovnal Fučík. Polák s Machačem už stihli své branky ve dvou minutách od vyloučení domácího hráče a díky početním převahám tak Bílina slavila vítězství, na kterém už nemohl nic změnit ani v samostatném nájezdu Chytráček.

HC BAK Trutnov – HC Draci Bílina 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Píša (Kastner), 8. Ukhin (Půlpán A., Píša) – 1. Nedrda (Machač), 36. Fučík (Petráš), 41. Polák, 47. Machač (Nedrda, Baránek).

V kabině Klášterce řádila chřipka, Kobra Ústecko nenavštívila

HC Klášterec nad Ohří – HC Kobra Praha odloženo

Nejlepší hráčské výkony 9. kola

Vojtěch Šik – Sokolov (1+1), Petr Kukla – Sokolov (0+2), Václav Krliš – Klatovy (1+1), Michal Pavlů – Jablonec (1+1)

Trenér kola: T.Demel - Jablonec

Dovedl Jablonec k překvapivé výhře na ledě Řisut a přiblížil tak svůj tým k čelu tabulky.

All-Star 9. kola

Jiří Stejskal (Jablonec) - Michal Pavlů (Jablonec) Aleš Píša (Trutnov) - Václav Krliš (Klatovy) Petr Kukla (Sokolov) Daniel Volráb (Děčín)

Program 10. kola – Středa 26. 10. 2016

Děčín – Klatovy 18:00 , Klášterec nad Ohří – Jablonec 18:00 , Řisuty – Trutnov 18:00 , Sokolov – Kobra Praha 18:00