HC Stadion Vrchlabí – Nový herní model
A Team

Nový herní model

13.05.2016
Jana Poskerová

Zjednodušeně se dá říci, že budeme ve skupině s Trutnovem, Jabloncem a Děčínem, se kterými sehrajeme 6 zápasů. Dále sehrajeme 4 zápasy se skupinou, kde bude Bílina, Řisuty, Sokolov a Klášterec n.Ohří. Z této osmičlenné "divize" budou do PLAY-OFF postupovat 4 nejlépe umístěné týmy. V základní části se ještě dvakrát utkáme se čtveřicí Tábor, Kolín, Kobra P. a Nymburk, kteří patří do druhé "divize".

Znamená to, že celkem odehrajeme v základní části 42 zápasů (21 domácích), což je nárůst proti posledním sezónám o 10 (5 domácích) zápasů. V základní části tak přibude výrazně regionálních derby - 3xTU, 3x JBC.
V PLAY-OFF proti sobě nastoupí první 4 týmy z obou divizí a sehrají osmifinále na 4 vítězné zápasy. Ve čtvrtfinále a semifinále se bude hrát na 3 vítězné zápasy. Letos se sehraje i finále o vítěze II.ligy, kde se utkají vítězové "české" a "moravské" skupiny na 4 vítězné zápasy.

"Musím svaz pochválit, tento model je pro nás a myslím, že pro většinu týmů skutečně divácky i herně výrazně atraktivnější a zajímavější. Celkově přibude zápasů a více těch zajímavějších," komentuje model Jiří Jakubec.

II. liga ČR

Počet účastníků : 32
Počet utkání : 42-66
Hrací dny : středa, sobota

Systém soutěže

1. část – začátek 14.9.2016, ukončení 4.3.2017 - 32 družstev rozděleno do 4 skupin; 8 družstev ve skupině „A“, 8 družstev ve skupině „B“, 8 družstev ve skupině „C“ a 8 družstev ve skupině „D“. Dále skupiny rozděleny na po 4 družstvech na A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 a D2.
A1 – 6 kolově ve skupině
A2 – 6 kolově ve skupině
B1 – 6 kolově ve skupině
B2 – 6 kolově ve skupině 18 utkání
C1 – 6 kolově ve skupině
C2 – 6 kolově ve skupině
D1 – 6 kolově ve skupině
D2 – 6 kolově ve skupině
A1 – A2 4 kolově
B1 – B2 4 kolově
C1 – C2 4 kolově 16 utkání
D1 – D2 4 kolově
4 družstva sk. A – 4 družstva sk. B dvoukolově (určeno dle principu dojezdové vzdálenosti)
4 družstva sk. B – 4 družstva sk. A dvoukolově (určeno dle principu dojezdové vzdálenosti) 8 utkání
4 družstva sk. C – 4 družstva sk. D dvoukolově (určeno dle principu dojezdové vzdálenosti)
4 družstva sk. D – 4 družstva sk. C dvoukolově (určeno dle principu dojezdové vzdálenosti)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Celkem I. část 42 utkání
Po sestavení tabulek ve sk. A – D:
- družstva umístěná na 5. až 7. místě končí.
- družstva umístěná na 8. místě ve sk. A a sk. B a ve sk. C a sk. D /3-5 utkání/ sehrají utkání na 3 vítězství, pro určení domácího družstva v prvním utkání je rozhodující počet získaných bodů v části I.

2. část
a) play-off o postup do I. ligy ČR - družstva umístěná po 1. části ve skupině „A“ a ve sk. „B“ na 1. - 4. místě a ve skupině „C“ a ve sk. „D“ na 1. - 4. místě sehrají osmifinále na čtyři vítězství /4-7 utkání/(1A – 4B, 1B – 4A, 2A – 3B, 2B – 3A; to samé platí i pro skupiny C a D) ; první, třetí, páté a sedmé utkání se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části soutěže a druhé, čtvrté a šesté utkání u družstva umístěného hůře. - čtvrtfinále na tři vítězství /3-5 utkání/ 4 vítězná družstva ve sk. A/B a 4 vítězná družstva ve sk. C/D ; první, třetí a páté utkání se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části soutěže, druhé a čtvrté utkání u družstva umístěného hůře.
- semifinále na tři vítězství /3-5 utkání/, 2 vítězná družstva ve sk. A/B a ve sk. C/D ; první, třetí a páté utkání se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části soutěže, druhé a čtvrté utkání u družstva umístěného hůře
- Finále na čtyři vítězství /4-7 utkání/, vítězné družstvo sk. A/B proti vítěznému družstvu sk. C/D ; první, druhé, páté a sedmé utkání se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části soutěže a třetí, čtvrté a šesté utkání u družstva umístěného hůře.