HC Stadion Vrchlabí – První letošní zápas Vrchlabí se odehraje ve Žďáru nad Sázavou
Preview k zápasu

První letošní zápas Vrchlabí se odehraje ve Žďáru nad Sázavou

04.01.2016
Raina Tomanová

Po vánočních svátcích tu máme první zápas pro HC Stadion v novém roce 2016. Hráči zajíždějí na led Žďáru nad Sázavou. V prvním vzájemném duelu zvítězilo domácí Vrchlabí nad soupeřem těsně 4:3. Podaří se jim i tentokrát Žďár zdolat?

Poslední zápasy roku 2015 se HC Stadionu nepovedly podle představ trenéra ani hráčů. Tři prohraná utkání v řadě a pouhý jeden bod sice drží Vrchlabí na průběžném 5. místě v tabulce, jeho cíl je však ještě výš. Za celý listopad, který čítal šest utkání, přitom HC Stadion prohrál pouze jednou, a to na ledě Klatov. Následovala výhra nad rivalem z Trutnova, na domácím ledě porazilo Vrchlabí Bílinu na samostatné nájezdy a poslední výhra roku 2015 byla v Děčíně, kde vrchlabský tým zvítězil 2:4. Tři body ze soupeřova ledu by byly slibným začátkem nového roku.

Oproti Vrchlabí hráči ze Žďáru uzavírají první polovinu tabulky. Nacházejí se na 9. místě, na kontě mají celkem 36 bodů. V prosincových zápasech se jim mimořádně dařilo, jen poslední zápas roku proti Táboru domácí nezvládli a prohráli po nájezdech 6:7. V předchozích čtyřech utkání ale Žďár bodoval naplno, a to proti Trutnovu na domácím ledě, poté zajížděl do Bíliny, odkud si odvezl výhru 1:4, doma nad Děčínem dokonce žďárští vstřelili zatím nejvíce branek v sezoně, hosté si odvezli debakl 12:3 a poslední tři body získal Žďár nad Nymburkem, kde vyhrál těsně 2:3. Také Žďár nad Sázavou by si rád přivlastnil tři body, zvlášť před domácím publikem.

Utkání se odehraje na žďárském zimním stadionu ve středu od 18 hodin.