HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí navštíví bílinské Draky
Preview k zápasu

Vrchlabí navštíví bílinské Draky

01.03.2015
Raina Tomanová

Po prvním vyhraném zápase vedou vrchlabští hráči 1:0 na zápasy. Povedlo se jim odčinit dvě prohry ze základní části, kdy na Draky z Bíliny nestačili poměrem 5:4 po samostatných nájezdech, a v odvetném zápase na domácím ledě podlehli 1:3.

V pondělím zápase se budou chtít bílinští předvést v lepším světle než na vrchlabském stadionu. Hned ve 4. minutě rozvířil bílinskou branku Lenoch. Hosté se ale snažili držet krok s favoritem a až do konce třetí třetiny nebylo jisté, zda Vrchlabí svůj jednogólový náskok udrží. Nakonec Bílina prohrála těsným výsledkem 2:3 a v prvním domácím zápase v osmifinále se budou chtít předvést a srovnat sérii.

Stadion v Bílině je navíc užší než ten vrchlabský, jak podotkl po sobotním zápase brankář Draků Jiří Škubal: „My doma máme úzké hřiště, jsme na to zvyklí a dělá to problém všem soupeřům. Na naše poměry je to tady ve Vrchlabí obrovský. Doma si věříme, hraje to tam jasně pro nás.“

Jak dopadne druhý zápas prvního kola play-off se dozvíme v pondělí večer. Vrchlabí může zvýšit svůj náskok a v následujícím domácím zápase sérii ukončit a postoupit tak do dalších bojů. Draci z Bíliny jsou však nevyzpytatelný soupeř a mohou jen překvapit.

Zápas začíná na bílinském stadionu v 18:00.

Foto: Petr Kraus